pexels.com
StoryEditor

Príbeh Joachima: Priateľka má nové prsia, mne sa ale protivia

24.07.2017, 19:00
Príbehy
Autor:
idnes.cz
Moja priateľka sa mi chcela páčiť, nechala si zväčšiť prsia. Kamaráti mi tak krásne dievča závidia, chlapi na ulici sa za ňou otáčajú. Iba mne je proti srsti sa jej dotýkať, robím to s odporom. Neviem, ako to budem riešiť ďalej. Milujem ju, ale toto zrejme neprekonám.

Tak si hovorím, či ja nie som smoliar. Po niekoľkých neúspešných vzťahoch som konečne stretol ženu, ktorá je nielen krásna, ale aj múdra, milá, empatická. Dokonca si ju obľúbila aj moja matka, a to už je čo povedať. Moja drahá mama bola totiž príčinou dvoch mojich rozchodov s predchádzajúcimi partnerkami.

Oslnila ma na prvý pohľad

Už nie som žiadny mladík, za rok budem mať štyridsať. Janka je o dosť mladšia, pred mesiacom oslávila dvadsaťštyri. Spoznali sme sa tak zhruba pred rokom a pol na jednej vernisáži, pozval ma na ňu môj kamarát galerista, ktorý ju usporiadal. Janka tam robila  hostesku. Hoci takmer nepijem, tu som svoje zásady porušil, a to len preto, aby som sa k nej mohol častejšie nenápadne votrieť a prevziať od nej pohárik sektu či vína. Bol som jej jednoducho oslnený. Pôsobila tak sviežo a nevinne.

Priznávam, že mám bohaté skúsenosti so ženami. Pohybujem sa v spoločnosti, kde nie je o krásne ženy núdza. Avšak všetky tieto krásky pôsobia veľmi chladne a koľkokrát si aj k svojej dokonalosti nechali pomôcť. Preto ma pohľad na Janu neskonale osviežil. Nikdy po mojom boku nebola taká krásna dievčina a ani tak mladá. Naposledy, keď mohla byť mojou vrstevníčkou.

Moje predchádzajúce známosti boli už zrelé ženy v mojom veku, rozvedené, aj s deťmi. Nikdy to ale nebolo tzv. na celý život, bohužiaľ som doteraz nenašiel takú, s ktorou by som si dokázal predstaviť budúcnosť. Dokonca v jednom prípade som vo vzťahu zotrval dlhšie, než by som sám chcel, len kvôli partnerkinmu synovi. Bol to správny chalan a veľmi sme si rozumeli. Tak nejako som si nedokázal predstaviť, že už ho nikdy neuvidím.

V dvoch prípadoch sa o rozchod postarala aj moja matka, ktorá si s mojimi partnerkami nesadla. Nebývam s ňou, ani sa nevídame až príliš často, ale trefne mienená poznámka na spoločnom obede dokázala urobiť svoje.

Na tej vernisáži však náš vzťah s Jankou nezačal. Ja som sa dosť opil a kamarát ma radšej posadil na taxík, aby som to neskôr neľutoval. Sľúbil mi ale, že mi zoženie na Janu kontakt. Zohnal. Zavolal som jej a svojimi presvedčovacími trikmi ju prehovoril na schôdzku. A potom už to išlo ľahko. Zamiloval som sa ako pubertiak. Ani ja som Jane nebol ľahostajný. Bohužiaľ ju stále odrádzal ten vekový rozdiel.

Oťukávanie

Prvé mesiace sme sa len schádzali na pár hodín, chodili sme na prechádzky, do kina, na večere. K prvému sexu došlo až skoro po štvrť roku. Nespoznával som sám seba, tak rád som si na ňu počkal. Bolo to úžasné, neopísateľné. Janka bola fantastická, jemná, nežná. Obdivoval som jej telo a zmienil sa o tom, ako sa mi páči, že je taká drobná, má krásne malé prsia, štíhle boky, dlhé nohy. Skrátka som jej skladal komplimenty, bez toho aby som tušil, čo svojimi slovami spôsobím.

Po našom prvom milovaní Jana už častejšie u mňa zostávala aj cez noc, niekedy aj niekoľko dní. K spoločnému bývaniu sme však ešte nedošli. Mám vlastný byt, Jana býva v prenájme. Niekoľkokrát som jej ponúkal, že sa ku mne môže nasťahovať, ale zatiaľ vždy odmietla. Vraj na to je stále dosť času.

Pred nejakou dobou som zhruba na dva mesiace odišiel na stáž do Štátov, živím sa ako fotograf a túto cestu som mal dohovorenú už dlho pred tým, než som Janku spoznal. Bolo to ťažké lúčenie. Veľa som sám so sebou bojoval a skoro nikam nešiel, ale je to moja práca a veľmi by som svojej kariére ublížil, keby som cestu nakoniec odriekol. Janička bola veľmi statočná, presviedčala ma, že to utečie ako voda.

Pravda, čas utekal rýchlo, mal som veľa práce aj zážitkov, takže som si ani nestačil všimnúť, že sa vraciam domov. S Janou som bol stále v kontakte, mailovali sme si, skypovali. Moc som sa na ňu domov tešil a bol som rozhodnutý, že ju požiadam o ruku. Tak nenápadne som jej to aj naznačil a ona mi povedala, že má pre mňa prekvapenie.

Prekvapenie ma šokovalo

Bol som zvedavý, dokonca som si myslel, že by mohla byť tehotná, čo by mi urobilo veľkú radosť. Lenže to, čo na mňa doma čakalo, preučilo všetko. Jana si nechala urobiť nové a oveľa väčšie prsia. Jej vzhľad sa úplne zmenil, zrazu už to nebola tá krásna dievčina, ktorá ma na prvý pohľad svojou nevinnou krásou uchvátila, ale sexbomba. Spadla mi čeľusť, je naozaj nádherná, tiež sa nechala inak ostrihať. Neskutočne jej to pristalo, na letisku, kam mi prišla naproti, na ňu všetci pozerali ako na bohyňu.

Lenže ja to nedokážem oceniť. Zrazu mám vedľa seba niekoho úplne iného. Práve tú jej prirodzenú krásu som na nej obdivoval. Takéto ženy som okolo seba vídal neustále, preto pre mňa Jana bola akýmsi darom z nebies. Nezmenila sa ako človek, je to stále tá moja milá dievčina, ale navonok vyzerá inak. A mne sa protiví ju po tých umelých prsiach hladkať, bozkávať jej ich. Chcel som s ňou mať deti a predstava, že ich bude tými prsiami dojčiť, sa mi hnusí.

Najhoršie na tom je, že Jana to urobila kvôli mne, vraj aby sa mi páčila. Veď sa okolo mňa neustále pohybujú krásne ženy s umelými prsiami, liftingom a pod. Mala pocit, že mi vadí, že má malé prsia, preto si ich nechala zväčšiť. Padli na to celé jej úspory.

Vôbec neviem, čo mám robiť. Bije sa to vo mne. Milujem ju celým srdcom, ale maznanie a milovanie s ňou mi radosť neprináša. Ona nič netuší, predstieram nadšenie, ale už na to nemám silu.

Názor odborníčky: Je Jana schopná naplniť vaše očakávania?

Vážený Joachim!

Popisujete rok a pol trvajúci vzťah s Janou. Kým si Jana nenechala urobiť nové prsia, vzťah pôsobil veľmi idylicky. S priateľkou vás od seba delí šestnásť rokov. Už len z titulu vekového rozdielu by som čakala, že medzi vami budú jasné takmer generačné rozdiely. Jana je v ranej dospelosti, spoznáva a učí sa nakladať so skutočnosťou dospelého sveta.

Vy ste naproti tomu vo svojich štyridsiatich niekde inde, ste dávno kariérne zakotvený, intenzívne premýšľate o rodine, rád by ste sa usadil. Bez ohľadu na jej nové umelé prsia Jana túto Vašu túžbu nemusí ešte pekných pár rokov zdieľať. Môže si chcieť užívať život, študovať, budovať kariéru, ochutnávať možnosti toho, že je dospelá.

Domnievam sa, že by Vám prospela individuálna psychoterapia, kde by ste si ujasnili, čo vlastne od života so ženou čakáte. Je Jana schopná tieto očakávania naplniť? Čo vo Vašich očiach stelesňovala? Čo pre Vás symbolizujú jej nové prsia? Odpoveď na tieto i ďalšie otázky budú pre Váš ďalší vzťah s Janou určujúci.

PhDr. Magdalena Dostálová, psychologička a psychoterapeutka Poradne pre rodinu, manželstvo a medziľudské vzťahy

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:39