StoryEditor

Citigroup má nového šéfa

12.12.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Vedenie najväčšej americkej banky Citigroup vymenovalo za nového generálneho riaditeľa doterajšieho šéfa divízie investičného bankovníctva Vikrama Pandita. Túto funkciu po odchode Charlesa Princa dočasne vykonával Win Bischoff, ktorý sa teraz stal predsedom Predstavenstva Citigroup. Rozhodnutie vedenia sklamalo mnohých investorov, ktorí očakávali, že do čela banky sa postaví osobnosť zvonka s veľkým menom. Pandit, ktorý pôsobí v Citigroup len päť mesiacov, podľa nich nemá skúsenosti s vedením takej obrovskej spoločnosti ako je Citigroup.
Bývalý šéf Citigroup Charles Prince odišiel z vedenia banky začiatkom novembra po tom, čo sa banka dostala do finančných problémov. Jej akcie v tomto roku stratili až tretinu svojej hodnoty. V treťom kvartáli Citigroup v dôsledku hypotekárnej krízy odpísala 6,4 miliardy dolárov, pričom na štvrtý kvartál oznámila odpisy vo objeme ďalších 11 miliárd. Situáciu čiastočne rieši kapitálová injekcia z Abú Dhabí, keďže tento arabský emirát odkúpil takmer päťpercentný podiel v Citigroup.
Hlavnou úlohou nového generálneho riaditeľa bude obnovenie dôvery investorov, ktorí sa v posledných mesiacoch čoraz viac obávajú o budúcnosť banky. Pandit uistil investorov, že jeho hlavnou prioritou bude zlepšenie produktivity, alokácie kapitálu a zdrojov, ako aj zjednodušenie štruktúry banky. V Citigroup sa chystá urobiť komplexný audit.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
07. máj 2024 06:55