Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíkaMagnesia
StoryEditor

Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka

14.09.2021, 00:00
PR Články
Každý z nás by rád poznal návod na to ako žiť plnohodnotný a zmysluplný život. Podľa psychológa Aleša Bednaříka ide najmä o telesnú a mentálnu odolnosť. Cestovateľ a známy influencer Milan Bez Mapy hovorí, že jeho vnútorná a vonkajšia sila pramenia z dostatočného príjmu magnézia a slalomárka Emanuela Luknárová nedá dopustiť na pravidelný pitný režim, ktorý má vplyv na jej športové výkony. Všetky uvedené potreby ideálne napĺňa prírodná minerálna voda Magnesia.

Žiť dobrý život nám pomáhajú psychická a fyzická sila, ktoré sa prejavujú napríklad v telesnej a mentálnej odolnosti. „Odolnosť však nie je schopnosť vydržať čo najviac, ako si mnohí myslia, ale je najmä o schopnosti dobíjať si batérie. Odolnejšími sú ľudia, ktorí sú v dobrej fyzickej kondícii, lebo sa fyzicky namáhajú, zdravo sa stravujú, o svoje ochorenia a zranenia sa starajú, ale sú aj v dobrej psychickej kondícii, lebo si pestujú dobré vzťahy, majú priateľov, robia činnosti, ktoré ich bavia, učia sa nové veci, rozhodujú sa autonómne, vidia zmysel v tom ako žijú a mnoho ďalších vecí,“ vysvetľuje psychológ a happytarián Aleš Bednařík.

Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Magnesia

Aleš Bednařík

Počúvať svoje telo

Príkladom takého človeka je cestovateľ, športovec a travelbloger Milan Bardún, známy ako Milan Bez Mapy. Ako hovorí, naučil sa počúvať svoje telo, preto aj cestovanie prispôsobuje, aby bolo nielen aktívne a plné zážitkov, ale aby mal aj priestor na oddych a odpočinok. Naša psychika je súčasťou biologického organizmu, preto má vplyv aj na telo. „Dostatok horčíka má pozitívny vplyv na psychiku aj na regeneráciu, preto dbám na jeho prísun. Keďže mám pomerne silný športový režim, do fitness centra chodím 5 až 6-krát do týždňa, strážim si jeho príjem, a to formou pitného režimu,“ dodáva Milan Bez Mapy.

Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Magnesia

Milan Bez Mapy

Prameň sily v hlbinách

Sila však nie je iba o výkone, ale o schopnosti sa na výkon pripraviť. Je to ako keď vidíme športovca zabehnúť maratón. To je len výsledok. Sila, kondícia, či odolnosť sa buduje nielen tréningom, ale aj regeneráciou. Prameň vnútornej a vonkajšej sily tak nájdeme v sile prírodného horčíka.

Prírodná minerálna voda Magnesia pramení v chránenej krajinnej oblasti Slavkovský les. Pri svojej ceste hlbinami prírody prekonáva vrstvu hadca (serpentinitu) - horniny, ktorá je obzvlášť bohatá na horčík. Ten sa do vody uvoľňuje vďaka oxidu uhličitému, pozostatku po miestnej sopečnej činnosti. Kombinácia hadca a oxidu uhličitého je natoľko vzácna, že ju v celej Európe nájdeme iba na niekoľkých málo kilometroch štvorcových vo Slavkovskom lese. Vďaka nej vzniká Magnesia, jedinečná svojím vysokým obsahom prírodného horčíka, pri zachovaní nízkeho množstvo sodíka a celkovej strednej mineralizácie.

Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Kde pramení vnútorná aj vonkajšia sila? Majte plnohodnotný život vďaka sile prírodného horčíka Magnesia

Emanuela Luknárová

Dôležitá je aj mineralizácia

A prečo je dôležitá intenzita mineralizácie? Slabo a stredne mineralizované vody sú vhodné pre každodenné pitie u ľudí bez rozdielu veku a zdravotného stavu, ktorí nemusia svoju spotrebu obmedzovať. „Napríklad 2 hodiny pred fyzickou záťažou pijem 400 – 600 ml minerálnej vody Magnesia Extra s vyšším obsahom horčíka, počas záťaže doplňujem tekutiny každých 20 minút asi 150 – 350 ml a po tréningu by som mala dodať telu minimálne pol litra tekutín. Aj mimo tréningov je mojim spoločníkom prírodná minerálna voda Magnesia jemne perlivá či neperlivá,“ prezrádza svoj recept na pitný režim Emanuela Luknárová, slovenská reprezentantka v kanoistike.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:03