Zabudnite na horúcu kávu v lete: Tieto nápoje nakopnú aj osviežia!Bigstock
StoryEditor

Zabudnite na horúcu kávu v lete: Tieto nápoje nakopnú aj osviežia!

21.06.2021, 00:00
PR Články
Vieme, že kávy sa nevzdáte, ani keď sú vonku pekelné teploty. Schladiť sa vám pomôžu tieto výborné kávové nápoje.

Frappé

Nepodarí sa vám toto leto zavítať do Grécka? Prineste si Grécko domov! S ľadovým frappé sa budete cítiť ako na dovolenke aj doma na balkóne. Pripravíte ho tak, že v pol pohári studenej vody rozmiešate dve lyžičky instantnej kávy a dve lyžičky cukru. Zmes vyšľahajte do hustej peny, napríklad v šejkri, v mixéri alebo vo frapovači. Nalejte do pohára s ľadovými kockami a dolejte podľa chuti ešte mlieko alebo studenú vodu. Ak nehľadíte na kalórie, frappé bude výborne chutiť so šľahačkou alebo so zmrzlinou.

Freddo

Ak vám predstava instantnej kávy nevonia, je tu pre vás nápoj freddo. Ten rovnako ako frappé pochádza z Grécka, namiesto instantnej kávy doň však použijete dvojité espresso. To zmiešajte s dvoma lyžičkami cukru a s ľadovými kockami. Nalejte do šejkra a vymiešajte do hustej peny. Servírujte s ľadovými kockami. Navrch môžete doplniť aj studenú mliečnu penu.

Cold brew

Cold brew je presne to, čo v preklade znamená názov tohto nápoja, čiže káva lúhovaná za studena. Nezvyčajný nápoj si rýchlo obľúbite a poteší vás, že jeho príprava je naozaj jednoduchá. Najlepšia na cold brew je výberová káva. Nahrubo pomleté zrnká zalejte v nádobe studenou vodou v pomere 1 : 15. Uzavrite a pri izbovej teplote nechajte lúhovať 12 – 24 hodín. Potom hotový nápoj sceďte cez husté sitko alebo kávový filter a podávajte s ľadom. Môžete ho ešte rozriediť studenou vodou alebo mliekom. Z cold brew môžete pripraviť aj viac dávok naraz, v chladničke vám vo fľaši vydrží pokojne aj týždeň.

Ľadová káva

Ľadová káva je letnou klasikou, ktorá nesklame. Ak sa ju naučíte pripravovať doma, vaša peňaženka sa len poteší. Začnite prípravou kávy. Pripravte si espresso alebo použite iný váš obľúbený spôsob prípravy kávy. Nechajte ju vychladnúť. Použiť môžete aj hotové cold brew. Kávu dajte do šejkra s kockami ľadu a pridať môžete aj porciu zmrzliny, napríklad čokoládovej či vanilkovej. Dolejte mliekom. Ak nepoužívate sladkú zmrzlinu, môžete si ju ešte dosladiť cukrom. Zavrite šejker a všetko spolu dobre premiešajte. Nalejte do pohára a ak si chcete dopriať, ozdobte ľadovú kávu ešte porciou hustej šľahačky.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:22