Moderné spotrebiče do modernej kuchyne: Umývanie riadu nikdy nebolo jednoduchšieElectrolux
StoryEditor

Moderné spotrebiče do modernej kuchyne: Umývanie riadu nikdy nebolo jednoduchšie

02.06.2021, 16:00
PR Články
Len málokto si ešte dokáže spomenúť na život pred umývačkami riadu. Pohodlie, ktoré vám prinášajú, je neopísateľné. Viete ale, že umývačky dokážu oveľa viac, ako ste si možno mysleli?

Umývačky a moderné domácnosti kráčajú ruka v ruke. Kvalitná umývačka riadu vám nielen ušetrí kopu času, ktorý by ste inak museli venovať prácnemu drhnutiu riadu, ale prospeje aj planéte. Najnovšie výskumy ukazujú, že umývačky riadu pri správnom používaní vďaka inteligentným a ekologickým programom spotrebujú až 5-krát menej vody.

Veľa ľudí však umývačky využíva spôsobom, ktorý nie je ani výhodný a ani ekologický. Poradíme vám, ako správne ukladať riad, starať sa o umývačku či využívať jej početné moderné technológie tak, aby ste šetrili prírodu, ale aj vašu peňaženku, chrbát a čas a to všetko s dokonale čistými riadmi.

Nakladanie umývačky má svoje pravidlá

Riad nemôžete len tak nerozvážne nahádzať do umývačky. Dôležité je dodržiavať nielen správne rozmiestnenie riadu, ale aj jeho množstvo. Ak naplníte umývačku až príliš, môže sa stať, že sa riad poriadne nevyčistí. Akonáhle ukladáte riady na seba, viete, že už je ich v umývačke priveľa. Naopak, ak spustíte umývačku poloprázdnu, riad sa síce umyje, ale za ceny mrhania vodou.

Riad ukladajte tak, aby neblokoval sprchovacie ramená. Veľká panvica či tácka v spodnom koši môžu ramenu zabrániť v otáčaní, výsledkom čoho bude nedokonale umytý riad. Na príbor využívajte buď príborový košík, ktorý sa dá umiestniť do jedného z košov, alebo hornú zásuvku určenú špeciálne na príbory. Hlboká zásuvka MaxiFlex umývačkách riadu Electrolux dokonca pojme aj veľké kusy ako naberačky, obracačky, alebo metličky. O bezpečie vínových pohárov pri umývaní sa zase postará držiak GlassHolder, ktorý jemnými úchopmi drží poháre pevne a bezpečne na mieste, aby sa im nič nestalo.

Ukladanie (a aj vyberanie) riadu vám zase uľahčí funkcia ComfortLift®. S ňou ľahkým stlačením rukoväte zodvihnete dolný kôš do komfortnej pracovnej polohy, v ktorej sa vám bude pohodlne pracovať a navyše ušetríte aj svoje kríže.

Moderné spotrebiče do modernej kuchyne Moderné spotrebiče do modernej kuchyne Electrolux

Nechajte to na umývačku

Niektorí ľudia riad pred tým, ako ho naložia do umývačky, oplachujú pod tečúcou vodou. To možno dávalo zmysel pred desiatimi rokmi, ale dnes je to už skoro úplne zbytočné a len sa tým míňa voda a čas. Moderné umývačky si vedia poradiť aj s poriadne zašpineným riadom, a to aj vďaka sprchovaciemu ramenu SatelliteClean® v umývačkách Electrolux, ktorého dvojitá rotácia a neustále meniaci sa uhol sprchovania dosahujú až trikrát lepšie výsledky umývania než bežné rameno.

Rovnako môžete nechať na umývačku aj výber správneho umývacieho programu. Postará sa oň funkcia QuickSelect od Electroluxu. Posunutím prsta nastavíte požadovanú dĺžku programu, ťuknutím môžete pridať voliteľné funkcie a o všetko ostatné sa už postará samotná umývačka.

 Ručné utieranie riadu tiež patrí k prežitkom starších umývačiek. Dnes sa už o sušenie riadu stará funkcia AirDry, ktorá po skončení cyklu pootvorí dvierka umývačky o 10 cm. Výmena teplého vzduchu zvnútra s chladnejším vonkajším vzduchom vám zaručí rýchlejšie vysušený riad bez fľakov, ale tiež šetrenie nákladov na energiu. Moderné spotrebiče do modernej kuchyne Moderné spotrebiče do modernej kuchyne Electrolux

Nezabúdajte na údržbu

Žiadna umývačka sa nebude bezchybne starať o váš riad, ak sa vy nebudete starať o ňu. V tom vám pomôže čistič Super Clean od Electroluxu. Toto hĺbkové čistenie odstráni zvyšky mastnoty z hlavnej nádrže, rúrok a hadíc vašej umývačky, kde sa časom hromadia usadeniny, ktoré spôsobujú nepríjemné pachy a neuspokojivé výsledky čistenia. Odporúčame ho používať aspoň raz za pol roka.

Viac informácii nájdete na www.electrolux.sk.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:15