Bestseller v úplne novej forme: Hyundai Tucson prekvapí odvážnym dizajnom a TOP technológiamiHyundai
StoryEditor

Bestseller v úplne novej forme: Hyundai Tucson prekvapí odvážnym dizajnom a TOP technológiami

04.12.2020, 23:00
PR Články
Hyundai Tucson prichádza na slovenský trh. Prekvapil gurážou, je extravagantný, no elegantný, nabitý modernými technológiami, no nezabúda ani na praktické fungovanie vo vozidle. Bestseller je ešte lepší, než bol v minulosti. V každom ohľade.

Nový Hyundai Tucson má nadviazať na úspechy tretej generácie, ktorá bol extrémne populárna aj medzi slovenskými motoristami. Bestseller z neho spravil správne namiešaný mix praktickosti, komfortu, priestoru pre celú rodinu a imidžového vzhľadu. Inak tomu nebude ani vo štvrtej generácii. Už teraz však je jasné, že tá bude mať ešte väčší potenciál. Bestseller v úplne novej forme Bestseller v úplne novej forme Hyundai

​Dizajn úplne nového Hyundai Tucson vychádza z dychberúceho konceptu “Le Fil Rouge”. Nie je to bežne zvykom, no v tomto prípade sa z prvkov štúdie do reálnej výroby dostalo až prekvapivo veľa prvkov. Inovatívny dizajn totiž charakterizujú ostré hrany, odvážne tvary, výrazné prelisy a najmä unikátna čelná maska, v ktorej je priamo integrované denné diódové svietenie. Nič podobné dnes na cestách neuvidíte. Špecifický je aj svetelný podpis, ktorý zdobí zadnú časť. Tucson bude vďaka originálnym dizajnovým vychytávkam na cestách neprehliadnuteľný. Vo verzii N Line, ktorá bude dostupná v najbližších mesiacoch, je dizajn Tucsonu ešte emotívnejší.

Zatiaľ čo exteriér kompaktného SUV Hyundai je sebavedomý a extravagantný, kabína sa snaží predovšetkým maximalizovať komfort posádky a navodiť uvoľnenú atmosféru za každých podmienok. Za volantom Tucsona sa budete cítiť sebaisto vďaka tomu, že budete mať celý čas prehľad o kompletnom dianí vo vašom okolí. Bestseller v úplne novej forme Bestseller v úplne novej forme Hyundai Kedykoľvek vám pomôže napríklad unikátny asistenčný systém sledovania mŕtveho uhla, ktorý senzormi nielen sleduje situáciu za vašim vozidlom, ale pri zmene jazdného pruhu aj zobrazí obraz zo zadných kamier na digitálnej prístrojovej doske s jemným rozlíšením. Samozrejmosťou je aj prítomnosť ďalších supermoderných asistenčných systémov, medzi nimi aj adaptívneho tempomatu, ktorý však po novom nesleduje iba okolité autá, ale na základe mapových podkladov prispôsobuje rýchlosť aj vzhľadom na zákruty, ktorými prechádzate.

Z hľadiska dizajnu je interiér modelu Tucson štvrtej generácie elegantný a minimalistický. Digitálny kokpit tvorí dvojica 10,25” obrazoviek. Virtuálna prístrojovka spolu s centrálnym displejom sú plne konfigurovateľné a disponujú napríklad i rôznymi farebnými schémami. To isté platí aj o štýlovom ambientnom podsvietení kabíny.

V porovnaní s minulosťou je interiér atraktivitou na úplne inej úrovni a nezaostáva ani čo sa vnútorného priestoru týka. Pasažieri vzadu majú v oblasti nôh k dispozícii v pozdĺžnom smere o 26 mm viac než doteraz, kufor sa zasa medzigeneračne v závislosti od verzie zväčšil o 33 až 107 l. Maximálne vie ponúknuť kapacitu až na úrovni 620 l v základnom usporiadaní kabíny a 1 799 l po sklopení zadných sedadiel. Niet sa čomu diviť, nový Tucson je v porovnaní s dosluhujúcim bestsellerom väčší v každom ohľade. Bestseller v úplne novej forme Bestseller v úplne novej forme Hyundai

Jedným zo základných stavebných kameňov novej generácie Hyundai Tucson sú moderné technológie. Uplatňuje ich nielen v kabíne ale aj pod kapotou, kde pracujú aj viaceré mild-hybridné pohonné jednotky. Patrí medzi ne agregát 1.6 T-GDI Smartstream s výkonom 110 kW (150 k) a pohonom prednej nápravy. Ten istý motor, len s výkonom 132 kW (180 k) sa dá spojiť aj s pohonom všetkých kolies a to isté platí aj o naftiaku 1.6 CRDi Smartstream s výkonom rovných 100 kW (136 k).

Ešte väčšiu zábavu za volantom ponúkne motor 1.6 T-GDI vo full hybridnom prevedení, kedy spolupracuje s elektromotorom s maximálnym výkonom na úrovni 44,2 kW (60 k). Táto dvojica sa dokopy postará o výkon 169 kW (230 k). Dostupná je pritom vo vyhotovení 4x2 aj 4x4. O prenos sily sa stará šesťstupňová automatická prevodovka. Jazdné zážitky tu ešte na želanie môže umocniť prepracovaný adaptívny podvozok.

Špičkou palety motorov bude 1,6-litrový turbobenzínový plug-in hybrid. Ten dosiahne výkonnostné maximum 195 kW (265 k). Viac sa o ňom dozvieme v priebehu roka 2021.

Je skvelé, že Tucson myslí aj na šoférov, ktorí nevyhľadávajú samočinnú prevodovku. Pre nich tu je prichystaný inteligentný manuál, ktorý dokáže znížiť spotrebu vozidla a uľahčiť život s týmto typom prevodovky. Aj táto novinka ukazuje, v čom Tucson vyniká - myslí na každodenné jazdenie, no nie je sivá myška. Práve naopak, jeho neprehliadnuteľný dizajn, komfortný interiér a technologická vyspelosť z neho na cestách robia dominantné SUV.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:41