Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnouLunter
StoryEditor

Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou

17.11.2020, 23:00
PR Články
Vedeli ste, že príprava zdravého jedla nemusí trvať večnosť a s niektorými receptami vám dokážu pomôcť aj školáci? Nechajte sa inšpirovať našimi radami, ako počas home officu alebo online vyučovania ušetriť čas, energiu aj vašu peňaženku!

1. Plánujte
Ak sa váš domov v týchto dňoch premenil na kanceláriu, školskú triedu či detskú herňu, je celkom prirodzené, že nič nestíhate. Popri všetkých povinnostiach však nezabudnite dbať na dodržiavanie vyváženej a ľahkej stravy, aby vaše telo a imunita fungovali presne tak, ako majú.
Pred odchodom do obchodu si vždy urobte zoznam – urýchli vám nákup, vyhnete sa lákavým akciám, zbytočnému míňaniu a zabúdaniu. Preferujte potraviny, ktoré neobsahujú zbytočne veľa cukru, soli či konzervantov. Namiesto chleba, múky, konzerv alebo údenín radšej siahnite po hubách, strukovinách a tofu, ktoré vám v chladničke vydrží minimálne mesiac.

2. Do dvoch minút
Poznáte LUNTER Hotové jedlá? Ak ste niekedy zavítali na festival Pohoda alebo do Lunter Bistra, určite vám nebudú neznáme. 100 % rastlinné jedlá z kvalitného LUNTER Tofu - bolonská omáčka, koložvárska kapusta, jaternica, praženica či fašírková zmes – spoľahlivo zasýtia celú rodinu, a to doslova do pár minút.
Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Lunter
Sú čerstvé a vyrobené bez použitia konzervačných látok. Neobsahujú cholesterol, laktózu ani GMO, vybrané varianty sú prirodzene bezlepkové. V LUNTER Hotových jedlách nájdete čerstvú kyslú kapustu, cibuľu, cesnak, vlastné varené krúpy a tradičné slovenské tofu. Vďaka pasterizácii ostávajú zachované mnohé vitamíny a minerálne látky, pretože sa pokrmy varia kratšie a pri nižšej teplote, než by ste zvládli napríklad u vás doma.

3. Odľahčite jedálniček
V aktuálnom chrípkovom období stavte na kvalitné rastlinné zdroje, ako sú strukoviny, semená a orechy, celozrnné formy obilnín. Zvlášť komplexným zdrojom esenciálnych aminokyselín je sója a tofu.
Vďaka nízkemu obsahu cholesterolu a tukov, na rozdiel od živočíšnych zdrojov proteínov, neprispieva tofu k nárastu hmotnosti, nezvyšuje krvný tlak ani cholesterol. Vo všetkých LUNTER Hotových jedlách nájdete čerstvé a kvalitné slovenské tofu, ktoré vás zasýti rovnako ako mäso.


4. Povzbuďte imunitu
V zime sa riziko priberania prirodzene zvyšuje, keďže sa nám žiada viac jesť a navyše sa menej hýbeme než v letných mesiacoch. Ak si chcete zachovať svoju aktuálnu hmotnosť, prípadne nejaké to kilo zhodiť, načasujte svoj stravovací režim na tri hlavné jedlá, ktoré vtesnáte do 8 hodinového intervalu. Podľa odborníkov na výživu je zdravý hlad nevyhnutný k správnemu očisteniu čreva, čím môžete pozitívne ovplyvniť svoj imunitný systém.
Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Lunter

5. Vyhnite sa nástrahám
Pracujúci rodičia alebo deti na online výučbe poľahky skĺznu do modelu celodenného zobkania, prípadne snahy ušetriť si čas suchým obedom. Majte preto po ruke čerstvé ovocie alebo zeleninu, prípadne oriešky, ktoré skvele poslúžia ako zdravá či olovrant.

Obed a večeru preferujte v čo najľahšej forme, aby ste uľahčili svojmu tráveniu a podporili tak správne fungovanie prirodzenej obranyschopnosti. Preto odporúčame vyvážené menu s čo najvyšším podielom rastlinnej stravy a zdravých kalórií, ktoré výrobky LUNTER ponúkajú. Nezabúdajte ani na pravidelný pitný režim a pohyb aspoň 30 minút denne.

Rastlinná koložvárska ihneď na stole

Hotové jedlo od LUNTERA zohrejte 2 minúty na panvici alebo zapečte v rúre. Podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakmi alebo šalátom.

Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Spoznajte 5 tipov, s ktorými zvládnete každodenné varenie ľavou zadnou Lunter

Video recept:

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 17:37