Na chvíľu zastaňteShutterstock
StoryEditor

Na chvíľu zastaňte

23.10.2020, 00:00
PR Články
Chceme všetko stihnúť, žiť aktívny život a efektívne využiť čas. Keď iba tak ležíme, máme výčitky svedomia a starých známych, s ktorými bola vždy najväčšia sranda, sme už nevideli sto rokov. Lebo nie je kedy. Ak ste už v tomto leveli, nemusíte spomaliť, musíte na chvíľu zastať!

Stále máme čo robiť. A aj vtedy, keď nemáme. Upratať pivnicu, záhradu, vytriediť oblečenie, povysávať auto, umyť zvnútra šuplíky. Kdesi do diára predsa len dostaneme prednášku známeho motivátora, pretože už dlho sa na ňu chystáme. A kedy, ak nie teraz? Sme nastavené tak, že ak nič nerobíme, cítime sa zle, pretože nevyužívame čas dostatočne, doslova ho márnime. Stále máme nejaké ciele, pretože tak je to správne a ten, kto sa neučí aspoň jeden cudzí jazyk, nemaľuje obrazy alebo nejako nerozvíja svoj potenciál, je lenivý. Žijeme rýchlo, prirýchlo a nikdy nič nestíhame. S kamoškou, ktorá žije v tom istom meste, máme čas reálne sa stretnúť raz za pol roka. Lenže práve to stretnutie s kamoškou by vám pomohlo na chvíľu vypnúť zabehnutý tok myšlienok a dobilo by vás novou energiou. Možno viac než motivačná prednáška. Nemusíte sa stále len posúvať vpred a robiť niečo prospešné. Niekedy môžete iba tak byť, sama alebo s niekým, s kým je vám fakt fajn. Napísali sme pre vás niekoľko kreatívnych tipov, ako nič nerobiť a urobiť tak niečo pre seba.

Choďte do galérie moderného umenia
Vo Viedni vraj majú teraz takú výstavu, že človek neverí vlastným očiam. Niektoré diela sú smiešne, niektoré agresívne či perverzné, iné zas depresívne a ďalšie vo vás vyvolajú radosť. Presne tak, ako to máme v živote, každý deň je iný. Zoberte muža alebo kamošku a choďte sa pozrieť, čo umelcom chodí po rozume. A vypnite pritom ten svoj.

Na chvíľu zastaňte Na chvíľu zastaňte Shutterstock

Pustite si pesničky z detstva a mladosti
Vyvolajú vo vás spomienky, uvedomíte si, koľko zbytočných a krásnych textov viete naspamäť. Staré klipy vám pripomenú staré dobré časy, zasmejete sa na frizúrach a outfitoch spevákov, možno aj vyroníte nejakú tú slzu pri starom slaďáku. Nádherne strávený čas!

Choďte na víno
Do vinotéky, do baru alebo aj len do obývačky. Zavolajte kamarátku, ktorú ste už dlho nevideli, a povyťahujte staré historky, ktoré ste už počuli aj hovorili stokrát. Pri dobrom vínku sa uvoľníte, vypustíte paru, zasmejete sa. Je to ten najjednoduchší a najotrepanejší spôsob, ako „vypnúť“ a prísť na iné myšlienky. Dať si dobré vínko v dobrej spoločnosti je a bude dobrý nápad vždy.

Slovenské vinice Slovenské vinice Slovenské vinice

Slovenské vinice Slovenské vinice

Pustite si starý film
Je to podobné ako pri bode 2. Ak ste film už kedysi videli, zaspomínate si a možno vekom v ňom uvidíte veci, ktoré ste ako mladšia prehliadli. A ak je to film, ktorý je starý a kultový, no vy ste ho z nejakého dôvodu ešte nevideli, tak máte parádny relaxačný program na večer, ktorý vám dá aj niečo nové.

Na chvíľu zastaňte Na chvíľu zastaňte Shutterstock

Pozrite si svoje fotky z detstva
Jednak uvidíte svojich rodičov ako mladých a uvedomíte si, ako rýchlo ide čas a že na tých fotkách majú menej rokov než vy teraz. Preto neplytvajte časom a robte veci, pri ktorých sa cítite dobre a vôbec nemusia zachrániť svet. Pozrite sa na seba na tých fotkách, keď ste boli malé dievča. Stále ste sa smiali. Tak naozaj, aj očami. A len tak pre nič za nič. Pri narodeninovej torte, na výlete s rodičmi, v kuchyni u babky, na prázdninách so sesternicou. Lebo to sú tie momenty, ktoré patria do albumu.

 

 

(PR)

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:02