Z kancelárií naspäť do home officeHuawei
StoryEditor

Z kancelárií naspäť do home office. Tentoraz pripravenejšie

14.10.2020, 00:00
PR Články
Druhá vlna pandémie nabrala na rozmeroch, a tak sa po návrate do kancelárií opäť mnohé z nás presúvajú naspäť do tepla svojich domovov. Niektorým home office vyhovuje viac, iným menej. Podľa jedného z prieskumov až 45 % Slovákov nemá dostatočné sebazaprenie a chýba im socializácia. Pri dodržaní niekoľkých osvedčených pravidiel to však pôjde o niečo ľahšie.

1. VON Z PYŽAMA

Základným predpokladom je vyzliecť si ráno pyžamo a vyliezť z postele. Ak v ňom ostanete celý deň, váš mozog sa nastaví na relax a vaša efektivita bude klesajúcu tendenciu. Nehovoriac o tom, že keď sa aj namaľujete a spravíte si vlasy, akoby ste šli do “ozajstnej” kancelárie, vašej motivácii to len pomôže. zena za pocitacom zena za pocitacom Huawei

2. VLASTNÝ KÚTIK

Ťukanie do klávesnice v kuchyni nie je ideálny scenár. Hrozí vám priveľa rozptýlení. Ak nechcete stratiť na produktivite, vytvorte si vlastný pracovný kútik s maximom denného svetla, ktoré preukázateľne napomáha sústredeniu.

3. ODIZOLUJTE SA

Vyvarujte sa sociálnym sieťam tým, že si zmeníte nastavenia tak, aby ste sa k svojim účtom museli prihlásiť. Počúvajte vhodnú hudbu – na sústredenie ambientné tóny, ku kreatívnym zadaniam rytmickú, no nie rušivú melódiu. Nezabudnite ani na tzv. trojuholníkové pravidlo. Ide o rozmiestnenie vecí tak, aby boli v bezprostrednom dosahu. Centrum trojuholníka je laptop. Ak máte všetko po ruke, nemusíte zbytočne odbiehať. Každé vyrušenie vám zbytočne preruší tok myšlienok. Ak nie ste doma sama, pomôžu aj kvalitné slúchadlá s funkciou dynamického potláčania okolitého hluk - odporúčame bezdrôtové Huawei FreeBuds Pro.

Zena s tabletom Zena s tabletom Huawei

​​4. HARMONOGRAM A RUTINA

Sú dva extrémy: tí, čo pracujú príliš veľa (riziko vyhorenia) a tí, čo pracujú málo (najčastejšie prokrastinujú). Plánovanie pracovného dňa pomáha, aby ste neskĺzli ani do jedného z nich. Vstávajte v čase, ako by ste išli do normálne do práce, po ranných rituáloch sa hneď pustite do najťažších úloh, naučte sa vypnúť, tzn. krátke pauzy počas dňa a keď “padla” odpojte sa od všetkého. S plánovaním pracovných povinností vám pomôžu smart technológie - napríklad appka na plánovanie úloh Todoist. Je zdarma a pomôže vám nielen udržať si prehľad o denných povinnostiach, ale namotivuje vás aj k ich odškrtávaniu. Ak máte niektorý zo smartfónov od Huawei, nájdete ju v obchode AppGallery. zena s mobilom zena s mobilom Huawei

5. NOTEBOOK BEZ KOMPROMISOV

Štatistiky hovoria, že 1 z 10 pracujúcich z domova rieši technické problémy. Keďže IT špecialista, ktorý je po ruke, len čo váš počítač skolabuje, zrejme s vami nezdieľa spoločnú domácnosť, je dobré si preventívne zabezpečiť kvalitnú techniku, ako je napríklad ultratenký Huawei MateBook X Pro s bezrámčekovým displejom a veľkou kapacitou batérie. Ak vám nehovorí nič desiata generácia procesora Intel Core i7, 16 GB operačnej pamäte a obrovský 1TB SSD disk, poteší vás senzor odtlačkov prstov v tlačidle na zapínanie či skvelá funkcia Huawei Share, ktorú oceníte, ak máte smartfón rovnakej značky. S ňou totiž z počítača vybavíte všetko to, čo z telefónu, len pohodlnejšie - od presúvania súborov z PC na mobil, cez odpisovanie na WhatsApp cez klávesnicu počítača až po vybavovanie hovorov v notebooku.

notebook_Huawei notebook_Huawei Huawei

​​6. ONLINE SOCIALIZÁCIA

Niekedy môže pocit izolácie navodiť negatívne citové rozpoloženie až stres zo samoty. Nedostatok sociálnej interakcie odstráni pravidelný kontakt s kolegami. Komunikácia je dôležitá z hľadiska udržania firemného working flow, kedy zamestnávateľ získa prehľad o jednotlivých zadaniach či tempe ich plnenia, ale aj kvôli socializácií a za účelom zistenia na čom momentálne ostatní pracujú. Vašim online working place sa môžu stať rôzne platformy, ako Zoom, Microsoft Teams či Skype.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 00:10