Zariadenie spálne je dôležité vyberať správnePhotographee.eu / Shutterstock.com
StoryEditor

Zariadenie spálne je dôležité vyberať správne

28.09.2020, 00:00
PR Články
Kvalitný spánok je zárukou zdravia, na ktorom sa dnes šetriť určite neoplatí. V opačnom prípade sa jeho deficit podpíše na vašej psychickej aj fyzickej kondičke. Veď len takmer v polovici prípadov je príčinou bolesti chrbta nesprávna posteľ.

Poďte si preto spolu s nami tento priestor zariadiť a už nikdy nebudete musieť s problémami so spánkom zápasiť. Ak snívate o harmonickej, relaxačnej spálni bez stresu, niekoľko našich jednoduchých a praktických tipov vám v tom pomôže.

Manželská posteľ je základ

Je zrejmé, že posteľ je hlavným doplnkom každej jednej spálne, ktorý bude rozhodovať o celom zariadení tohto priestoru. Nakoľko sa ale stará aj o správnu oporu tela počas spánku, mali by ste venovať pozornosť každému detailu. Veľmi rýchlo sa tak môžete presvedčiť, že aj správne zvolená manželská posteľ môže vniesť pokoj do vášho vzťahu.

A aby bol efekt ešte väčší a lepší, obklopte si priestor na relax a oddych aj krásnymi textíliami a jednoduchými dekoráciami, ktoré sa postarajú o navodenie správnej nálady. Minimum pestrých farieb, mäkké vankúše, kvalitné matrace a posteľná bielizeň sú výbava, ktorá sa o vaše telo počas spánku najlepšie postará.

Vyberte jemné osvetlenie

Osvetlenie, rovnako ako posteľ, je pre spálňu veľmi dôležité. Malo by vás naladiť na odpočinok, navodiť určitú atmosféru a pohodlie. Aby ale nerušilo partnera, je lepšie, ak si zvolíte jedno centrálne a niekoľko menších bodových LED žiaroviek v blízkosti nočného stolíka, skrine alebo postele.

Zvoľte prírodné doplnky

Rastliny, drevo, kameň, prírodné tkaniny - všetky tieto prvky nás nielen približujú k prírode, ale aj dodávajú jedinečný pocit pokoja, ktorý si chceme v spálni užiť čo najviac. Nie je to, samozrejme, hneď dôvod na rozsiahlu rekonštrukciu, ale umiestnenie nenáročných rastlín v okolí. Použitie prikrývky z prírodnej vlny alebo mäkký koberec zaručene premenia vašu spálňu na oázu pokoja.

Nezabudnite na čistotu a sviežosť

Udržiavanie čistoty v spálni je rovnako dôležité ako pekný dekor či výber správnych vankúšov a prikrývok. A nejde ani tak o estetickú zložku, pretože pravidelné čistenie vás ochráni pred možnými chorobami a umožní vám cítiť sa v tomto priestore oveľa lepšie.

Preto by ste mali posteľnú bielizeň pravidelne meniť a prať, vetrať a utierať v spálni prach. Lepšie sa vám bude spať a ochránite sa tak pred rizikom vzniku astmy, ktorá sa objavuje práve vďaka prachu a aktivite roztočov žijúcich na všetkých mäkkých povrchoch. Tak na to všetko myslite a určite sa vo svojej spálni dobre vyspíte.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:14