Familypark
StoryEditor

Bezpečný a rodinný záver prázdnin

28.08.2020, 00:00
PR Články
Už o pár dní sa žiaci a študenti po niekoľkých mesiacoch vrátia opäť do svojich tried. Tohtoročné leto ovplyvnila celosvetová pandémia, no ešte stále existujú bezpečné destinácie, kde si zábavu a rozprávkové leto môže užiť každý člen rodiny.

Neďaleko slovensko-rakúskych hraníc, pri mestečku Rust, sa rozprestiera najväčší zábavný park v našom regióne – Familypark. Aj slovenskí návštevníci si môžu vychutnať spoločný čas na húsenkových dráhach, kolotočoch, s vodnými atrakciami a rozprávkovými bytosťami. Bez karantény, testovania a obáv z nákazy.

Nie je to tak dávno, čo rakúsky park pri Neziderskom jazere oslávil päťdesiate narodeniny. Dlhé desaťročia bol rodinnou firmou, ktorej sláva a meno veľmi rýchlo prekročili hranicu regiónu. Dnes je ideálnou destináciou pre všetky vekové kategórie a, ako to z jeho názvu vyplýva, aj pre celé rodiny. Jeho rozloha v súčasnosti presahuje 145-tisíc metrov štvorcových a nový majiteľ neustále zveľaďuje nielen samotný park, ale najmä jeho atrakcie. Park je rozdelený do štyroch tematických svetov a každý z nich sa vyznačuje niečím jedinečným. Vodné atrakcie potešia a osviežia Vodné atrakcie potešia a osviežia

​Pôvodne bol iba malým rozprávkovým lesom s najznámejšími postavami z ľudových rozprávok. Dnes je moderným a bezpečným útočiskom pre každého člena rodiny, ktorý má rád zábavu. Z roka na rok to oceňuje aj čoraz viac návštevníkov zo Slovenska. Nečudo, veď Familypark sa nachádza len hodinu jazdy autom z Bratislavy. Slovenčinu tak nielen za jeho bránami počuť, ale sú v nej napísané aj informácie pri atrakciách či oficiálna internetová stránka. Dokonca s ňou nemá problém ani personál parku a obsluha kolotočov.

​Aj na záver prázdnin sa návštevníci môžu tešiť z nových atrakcií. K už existujúcim vodným atrakciám Dobrodružného ostrova totiž pribudli ďalšie. Pirátska cesta a veľká vodná nádrž s plochou 250 metrov štvorcových. Jej súčasťou sú fontány, bubliny a interaktívne hry. Okrem noviniek je aj tento rok k dispozícii tamojší Neptúnov vodný svet s vodopádom a potôčikmi. Architektúra s rastlinami a zvukmi len umocňuje atmosféru letných zážitkov pri mori. A aby si mohli návštevníci svoje spomínané zážitky umocniť a mať krásnu spomienku na Familypark neustále pri sebe, ďalšou tohtoročnou novinkou je nový Filippov magický obchod, ktorý dostal meno po maskotovi parku, kocúrovi Filippovi. Pôvodný obchod so suvenírmi pri východe z parku dostal nielen nový šat, ale aj nový sortiment a väčšiu predajnú plochu.

Tobias s Laurou navštevujú park pravidelne Tobias s Laurou navštevujú park pravidelne

​Návšteva Familyparku je odmenou za zodpovedný prístup. Preto je dôležité naďalej dodržiavať protiepidemiologické opatrenia. Počet osôb v parku je obmedzený na 4 300 denne, a tak je vstup doň možný len so vstupenkou, ktorú si zakúpite online. Zabúdať netreba ani na ochranné rúško tváre a dýchacích ciest na atrakciách, dezinfekciu pri vstupe na každú atrakciu či do priestorov toaliet. Nemenej dôležité je dodržiavať odporúčanú vzdialenosť. Bezpečnosť návštevníkov vždy bola a bude pre Familypark dôležitá. Preto sú niektoré atrakcie v súčasnosti uzavreté. Všetky potrebné informácie a online vstupenky je možné nájsť aj v slovenskom jazyku na www.familypark.at

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:14