Viete, ako si správne chrániť zrak na horách? Na tieto rady by ste nemali zabúdať!Syda Productions / Shutterstock.com
StoryEditor

Viete, ako si správne chrániť zrak na horách? Na tieto rady by ste nemali zabúdať!

27.08.2020, 00:00
PR Články
Vedeli ste, že viac ako 90 % všetkých informácií z okolitého sveta získava človek prostredníctvom zraku? Niet teda pochýb, že zrak patrí medzi najdôležitejší ľudský zmysel. Horské slnko so sebou prináša okrem dobrej nálady a optimizmu aj zopár nástrah, na ktoré sa treba pripraviť.

Ako si zdravo užívať slnečné lúče?

Aj vy si chcete naplno užívať tie dych vyrážajúce výhľady na dokonalú krásu hôr? Stačí len štipka ľudskej zodpovednosti, a preto by vo vašom turistickom ruksaku rozhodne nemali chýbať:

  • opaľovací krém s vysokým UV filtrom,
  • balzam na pery s SPF ochranou,
  • kvalitné slnečné okuliare,
  • klobúk, šiltovka alebo šatka,
  • vitamíny A, C, D, E, ktoré ochraňujú pokožku zvnútra.

Slnečné okuliare - takmer 100 % ochrana?

Sú len módnym trendom či neodmysliteľnou ochranou nášho zdravia? Zamýšľali ste sa niekedy nad faktom, že správny výber slnečných okuliarov nám poskytuje takmer 100 % ochranu nášho zraku? Preto sa nebojme investovať do nášho zdravia kúpou kvalitných slnečných okuliarov,  ideálnou voľbou môžu byť aj slnečné okuliare Fendi. Pri výbere je potrebné brať do úvahy najmä kvalitný UV filter, mechanickú odolnosť a priepustnosť svetla. Pri pobyte v horách odporúčame zamerať sa aj na ochranu pred UV-A a UV-B žiarením.

Prečo sme na horách 3x viac ohrození ako pri mori?

S nadmorskou výškou rastie nielen náš entuziazmus po spoznávaní a dobrodružstve, ale aj intenzita slnečného žiarenia. Dokonca na 1 km výšky pripadá zosilnenie tohto žiarenia až o 10 %. Čo v podstate znamená, že na potulkách vysokohorskými chodníkmi môže byť slnečné žiarenie až o 20 – 30 % vyššie ako pri relaxovaní na pláži.

Či už ste sa rozhodli tráviť voľný čas pri vode alebo na horách, nezabudnite si vždy chrániť vaše zdravie.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 08:15