shutterstock.com
StoryEditor

Poistenie novorodenca v pohodlí domova

24.06.2020, 00:00
PR Články
Byť mamou je tou najkrajšou, ale rovnako aj najnáročnejšou úlohou v živote každej ženy. Láska matky je ten najhlbší a najkrajší pocit na svete. No už aj tehotenstvo a dlho očakávaný príchod bábätka na svet je pre všetky mamičky nádherným obdobím. Správny výber zdravotnej poisťovne pre bábätko je mimoriadne dôležitý a môže mať v budúcnosti vplyv na jeho zdravie. Union zdravotná poisťovňa preto prichádza s novým benefitom. Kvôli zdravotnému poisteniu novorodenca už nemusíte nikam chodiť. Stačí zatelefonovať zamestnancom Union zdravotnej poisťovne a tí za vami prídu a pomôžu vám vyplniť prihlášku pre vaše bábätko v pohodlí domova. Stačí si vybrať zamestnanca Union zdravotnej poisťovne podľa vášho kraja, kontaktovať ho a dohodnúť si stretnutie.

Aké doklady sú potrebné?

Na stretnutie so zamestnancom Union zdravotnej poisťovne treba mať pripravenú kópiu rodného listu dieťaťa, občiansky preukaz a v prípade ak je zákonný zástupca neplnoletý, tak je potrebné mať súdne rozhodnutie o pridelení do výchovy alebo sobášny list. Nezabudnite, že zákonom stanovená lehota na podanie prihlášky do zdravotnej poisťovne je do 60 kalendárnych dní od narodenia dieťaťa. Všetky dôležité informácie o zdravotnom poistení novorodenca z pohodlia domova môžete nájsť tu: Union zdravotná poisťovňa.

Union myslí na mamičky aj ich detičky

No a Union zdravotná poisťovňa na mamičky, ale aj ich detičky nezabúda. A práve preto ponúka Union zdravotná poisťovňa mamám a ich ratolestiam veľké množstvo výhod. matka, dieťa matka, dieťa StockExpert Ako ochrániť to najcennejšie?

Jedným z najšťastnejších a zároveň aj pomerne stresujúcich období pre mamičku je obdobie po narodení vytúženého dieťatka. Moderná medicína nevie niektoré ochorenia odhaliť, pretože často prídu nečakane a bez varovania, napríklad počas spánku. Medzi takéto ochorenia patrí aj SIDS - Syndróm náhleho úmrtia dojčiat, spôsobeného zástavou dýchania počas spánku. Aby sa mamičky počas spánku neobávali o svoje dieťatko, Union zdravotná poisťovňa poskytuje bezplatné zapožičanie monitoru dychu a pohybu „Nanny“ alebo príspevok vo výške 30€ na zakúpenie monitoru dychu a pohybu novorodenca. Monitor Nanny Union zapožičiava po dobu najkritickejšieho obdobia, ktorým je prvých 6 mesiacov dieťatka. Monitor hlasitým alarmom okamžite upozorní na zástavu dychu alebo nedostatočnú dychovú aktivitu. Chcete vedieť viac o podložke Nanny a ako ju získať?

Kliknite na www.union.sk/monitor-dychu-a-pohybu-nanny

muž s dieťaťom shutterstock.com Pamätáte si všetky najdôležitejšie okamihy?

Spomínate si, ako ste vyberali meno pre vaše dieťatko a kedy urobil váš drobček prvé kroky? Aby ste si najkrajšie chvíle strávené s dieťatkom mohli pamätať navždy, v Union zdravotnej poisťovni môžete získať knihu Naše dieťatko. Do knižky je možné zaznamenávať najdôležitejšie okamihy, nalepovať fotografie, či iné obrázky.

Viac o knihe Naše dieťaťko nájdete na www.union.sk/registracia-knizka-nase-dietatko

Mamičkám aj deťom pomôžu pôrodné asistentky

Union zdravotná poisťovňa ako jediná poisťovňa uhrádza svojim poistenkám predpôrodnú, ako aj popôrodnú starostlivosť o matku a novorodenca. Poslaním licencovanej pôrodnej asistentky je byť oporou ženy počas tehotenstva a tiež po pôrode, poskytovať jej informácie a odbornú starostlivosť tak, aby mala pocit bezpečia a pozitívne pristupovala k tehotenstvu, pôrodu a starostlivosti o dieťatko. Učí tehotnú ženu zvládať stres, pomáha znižovať úzkosť, zlepšovať rodinné vzťahy, zvyšuje jej sebavedomie,  sebaistotu pred blížiacim sa pôrodom a pripravuje ju psychicky aj fyzicky. Tiež priebežne sleduje ozvy plodu a kontrakcie maternice. Výhodou je individuálny prístup, vzájomná akceptácia, kontinuita starostlivosti. V  starostlivosti  o novorodenca v domácom prostredí poskytne pôrodná asistentka rady v súvislosti so životosprávou novorodenca (spánok, vychádzky, pobyt na čerstvom vzduchu), hygienou novorodenca (prebaľovanie, starostlivosť o pokožku), výživou a dojčením novorodenca (polohy pri dojčení), čo privíta mnoho mladých mamičiek. Viac o pôrodných asistentkách nájdete na www.union.sk/vyhody-porodna-asistencia

A to nie je všetko

Keďže starostlivosť o dieťatko býva nákladná, Union zdravotná poisťovňa poskytuje  aj zľavu v hodnote 40€ na nákup novorodeneckých potrieb v e-shope www.mimulo.sk každému novorodencovi. Viac o tejto zľave sa dozviete na www.union.sk/prispevok-na-novorodenecke-potreby

Ak hľadáte voľnočasové aktivity s vaším dieťatkom, Union zdravotná poisťovňa prispieva aj na kurz plávania. Plávanie dojčiat a batoliat má veľmi pozitívny vplyv na psychomotorický vývoj, aj imunitu dieťatka. Stačí si len vybrať kurz plávania, ktorý vám bude najviac sedieť a Union vám spätne preplatí príspevok do výšky 30€.

Viac o tomto príspevku sa môžete dočítať na webe www.union.sk/prispevok-na-kurz-plavania-pre-babatka

Sprievodca prevenciou zdravia

Union zdravotná poisťovňa chce pomôcť rodičom pri starostlivosti o novonarodené dieťatko a preto v spolupráci  s detskými lekármi pripravila knižku Sprievodca prevenciou zdravia pre deti a dorast, ktorá je podrobným zdravotným kalendárom pre dieťatko poistené v Union zdravotnej poisťovni a sprievodcom pri starostlivosti o neho od narodenia až do 18. roku života. Knižku Sprievodca prevenciou zdravia zasiela zdravotná poisťovňa spolu s preukazom poistenca  dieťatka. V tejto publikácii sú okrem iného informácie, čo je prevencia, kedy treba navštíviť svojho lekára a ako sa na túto návštevu pripraviť. Všetky potrebné informácie a termíny do knižky zaznamená lekár dieťaťa. Súčasťou publikácie je aj očkovací kalendár a ďalšie užitočné rady.

Viac informácií nájdete na www.union.sk/sprievodca-prevenciou-deti 

Deťom vrátime doplatky za lieky v neobmedzenej výške

Doplatky za lieky môžu narobiť poriadny prievan v peňaženke, nakoľko finančné náklady rodičov súvisiace s doplatkami za lieky a dietetické potraviny pre deti sú mnohokrát pomerne vysoké.  Súvisí to s čoraz vyšším výskytom rôznych potravinových alergií a intolerancií, ktoré  predstavujú zvýšené náklady na stravovanie, pretože vyžadujú rôzne typy diétnych režimov. Union zdravotná poisťovňa preto od 1. januára 2019 doplatky za lieky a dietetické potraviny pre deti do 18 rokov prepláca v neobmedzenej výške. Vrátenie doplatkov sa vzťahuje na lieky a dietetické potraviny, ktoré predpíše zmluvný lekár Union zdravotnej poisťovne, zároveň sú uvedené v aktuálnom kategorizačnom zozname liekov a dietetických potravín a pacient za ne musí doplácať.

Informácie o tomto benefite môžete nájsť na www.union.sk/doplatky-za-lieky-pre-deti

Podobne ako lekári, ani zdravotné poisťovne nie sú všetky rovnaké. Union zdravotná poisťovňa pravidelne prináša pre svojich poistencov najširšiu ponuku benefitov na trhu, z ktorých mnohé kompenzujú finančné výdavky vynaložené za zdravotnú starostlivosť.

Viac na www.union.sk/vyhody

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 03:27