PenamPenam
StoryEditor

Chutné inšpirácie z kváskového chleba

23.06.2020, 00:00
PR Články
Kvások, múka, voda, soľ a k tomu um a cit pekára – to sú ingrediencie horúcej novinky slovenských majstrov pekárov. Na trh prichádzajú prémiové, ručne pripravované chleby pod novou značkou Baker Street – Chleby z dobrej adresy.

Základom pre chlebíky Baker Street je vlastný kvások, o ktorý sa skúsení pekári pravidelne a zodpovedne starajú, aby sa im odmenil chutnými bochníkmi s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Chlebíky neobsahujú žiadne konzervačné, ani iné prídavné látky, len kvások, múku, vodu, soľ a kus pekárskeho umenia. Baker Street Psenicny Baker Street Psenicny Penam

Pekárski majstri cesto ručne spracúvajú, vážia aj tvarujú a nakoniec ho ozdobia rezom podľa vlastného návrhu – každý druh chleba má svoj vzor, ktorým sa odlišuje od ostatných. V ošatke potom cesto zreje dlhých trinásť hodín, aby chlieb získal žiadanú mäkkú striedku s veľkými okami a jedinečnú chuť. Správne nakysnutý bochník z kvásku je nielen veľmi chutný, ale aj ľahšie stráviteľný. Penam Penam Penam

Nová značka Baker Street prináša tri druhy kváskového chleba, na ktorých si môže pochutnať celá rodina. Kváskový pšeničný chlieb (850 g) je pripravený z kvalitnej pšeničnej múky (50 %), pšeničného kvásku,  soli a vody. Podobné zloženie majú aj ďalšie dva druhy. Kváskový semienkový chlieb (750 g) obsahuje okrem pšeničnej múky a kvásku aj 7 % semienok, ktoré mu dodávajú originálnu chuť.  V okrúhlom bochníku Kváskového špaldového chleba (650 g) okrem pšeničnej múky a pšeničného kvásku nechýba špaldová múka (27 %). Vyberte si ten vás najobľúbenejší. Penam Penam Penam

Orientačná cena: 2,99 €

Dostanete kúpiť v sieti predajní Tesco, Terno a Billa na západnom Slovensku a cez e-shop www.lunys.sk priamo k vám domov po celom Slovensku.

Pšeničný s mozzarellou a cherry paradajkami

Suroviny:

Baker Street Kváskový pšeničný chlieb

mozzarella

cherry paradajky

bazalkové listy

olivový olej

soľ, čierne mleté korenie

Postup: Mozzarellu nakrájame na plátky. Cherry paradajky prerežeme na polovice, dáme do misky, pridáme bazalkové listy, ochutíme olivovým olejom, soľou a mletým čiernym korením.

Krajce kváskového pšeničného chleba opečieme v hriankovači do chrumkava. Na opečené krajce chleba poukladáme plátky mozzarelly a na vrch dáme paradajkový šalát.

Tip: Použite cherry paradajky rôznych farieb, šalát bude krásne farebný. Penam Penam Penam

Semienkový s grilovanou hruškou a prosciuttom

Suroviny:

Baker Street Kváskový semienkový chlieb

hruška

maslo

prosciutto

píniové oriešky

hrozno

Postup: Na panvici, na masle opečieme na plátky nakrájanú hrušku do zlatista. V druhej panvici nasucho opečieme píniové oriešky. Kváskový semienkový chlieb opečieme v hriankovači do chrumkava. Pripravené hrušky poukladáme na chrumkavý krajec chleba, dozdobíme šunkou, orieškami a hroznom.

Tip: Pri opekaní položte na hrušku plátok kozieho syra, ktorý sa k opekanej hruške výborne hodí a doplní chuť chlebíka. Penam Penam Penam

Špaldový s arašidovým maslom a ovocím

Suroviny:

Baker Street Kváskový špaldový chlieb

chrumkavé arašidové maslo

banán

čučoriedky

javorový sirup

Postup: Krajec kváskového špaldového chleba natrieme arašidovým maslom, poukladáme naň banán nakrájaný na kolieska, celé čučoriedky a prelejeme javorovým sirupom.

Tip: Vyskúšajte namiesto čučoriedok nakrájané jahody alebo iné sezónne ovocie. Penam Penam Penam

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:10