Wlado Poliak photography
StoryEditor

Nezabudnuteľná svadba v regióne stredné Slovensko

21.05.2020, 00:00
PR Články
Stredné Slovensko je obľúbený región s výbornou dostupnosťou, ktorý ponúka svojim návštevníkom veľké množstvo zážitkov počas celého roka. Výnimkou nie sú ani tie svadobné. Moderné hotely s exkluzívnymi službami, horské hotely v obkolesení prírody, romantické hrady a zámky či gotické kostolíky dýchajúce atmosférou. Na strednom Slovensku si vyberie miesto svojho dňa D naozaj každý!

Pre svoj manželský sľub si mnohí z nás vyberajú miesta podľa svojho vkusu alebo v blízkosti, kde žijú. Niektorí uprednostňujú civilné obrady na úrade alebo v prírode a iní si, naopak, nevedia predstaviť svadbu na inom mieste ako v kostole. Tri významné a atmosférou dýchajúce kostolíky nájdete aj v regióne stredného Slovenska. Jedným z nich je drevený artikulárny kostol v Hronseku, ktorý nepochybne patrí medzi najobľúbenejšie miesta svadobných obradov. Jeho výnimočnosť ho zaradila aj medzi svetové kultúrne dedičstvo UNESCO. Ďalšie gotické klenoty, ktoré patria k najmalebnejším v regióne, nájdete v obci Čerín a Zolná.

Vladimír Veverka

Ak patríte k tým, ktorí by radšej chceli zažiť rozprávkovú svadbu na hrade, tak túto predstavu vám splní Hrad Ľupča v obci Slovenská Ľupča. Svoje áno si môžete povedať v romantickom prostredí hradu v priestoroch Gizelinej sály, ktorá je zariadená mobiliárom v štýle Ľudovíta XVI. Ďalším miestom ako stvoreným pre romantickú svadbu je zámok v obci Vígľaš, neďaleko mesta Zvolen. The Grand Vígľaš****, hotel a zámok v jednom je miesto, kde sa spája história spolu s luxusnými službami. Všadeprítomný nádych histórie a elegancie ešte viac umocní atmosféru svadby.

Tak ako sú Donovaly obľúbeným strediskom zimných a letných športov na strednom Slovensku, tak sú pre mnohých aj obľúbeným miestom svadieb. Táto dedinka v objatí Nízkych Tatier vytvára najlepšie predpoklady pre nezabudnuteľnú svadbu. Ak túžite po svadbe v exteriéri, personál v Residence Hotel & Club**** vám ju s radosťou pripraví. Tím hotela vám bude k dispozícii počas plánovania celej svadby a pomôže vám s prípravou všetkého dôležitého.

Snívate o svadbe s veľkým počtom hostí, ale zároveň komfortným priestorom a službami na vysokej úrovni? Rozhodnite sa pre svadbu v Hoteli Tenis**** vo Zvolene. Tento štýlový hotel disponuje miestnosťou, kde pohostíte až 200 osôb a ponúka tak komfort so špičkovou kvalitou služieb, ktorú pocítite na prvý dojem. Navyše, svojou vynikajúcou polohou na hlavnom ťahu Bratislava – Košice je tým správnym miestom.

Ak je stredné Slovensko niečím skutočne vzácne a neopakovateľné, tak je to určite príroda. Ak túžite po krásnej svadbe mimo mestského ruchu, budú pre vás dobrou voľbou hotely ukryté v rozprávkovej prírode regiónu. Veľkou výhodou je možnosť usporiadania obradu priamo v exteriéri týchto hotelov, ktoré skutočne dýchajú tou pravou horskou atmosférou. Jedným z takýchto miest je horský Hotel Šachtička, Hotel Fuggerov Dvor, Hotel Kráľova Studňa vo Veľkej Fatre alebo Chata Lubetha za obcou Ľubietová. Ticho, žblnkotanie potoka, šum stromov a horský vzduch si zamilujete od prvej minúty. Na druhej strane, pre milovníkov sýtozelených trávnatých plôch a golfu bude ideálnou možnosťou svadba v Golf Resorte Tri Duby pri Sliači. Krásne a netradičné prostredie si vás získa na prvý pohľad. Navyše, pri pohľade z terasy na scenériu ihriska si budete pripadať ako vo filme.

Wlado Poliak photography

Práve pre krásu prírody a výhľady, ktoré región ponúka, láka mnohých mladomanželov svadobné fotografovanie v prírode. Vlnité kopce a lúky Poľany, Nízkych Tatier, Kremnických vrchov alebo Veľkej Fatry ponúkajú jedinečné zábery s atmosférou. Šikovný fotograf dokáže na týchto miestach, v lone prírody, zachytiť tie pravé emócie počas dôležitého dňa mladomanželov. Veľmi zaujímavou lokalitou na svadobné fotenie je napríklad Lavička lásky pri obci Poniky, ktorá je obľúbeným miestom zaľúbencov, alebo Kalvária v Banskej Bystrici, ktorá ponúka pohľad na mesto ako na dlani. Vo Zvolene vyhráva romantický Zvolenský zámok alebo Pustý hrad, a rovnako atraktívnym je aj areál Arboréta Borová hora. 

​Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 14:29