Skúste netradičné vianočné pečivo s nátierkou Nutella

20.12.2019, 00:00 PR Články
Prečo piecť tento rok zas a znova klasické pečivo, keď môžete vianočný stôl ozdobiť modernými dezertmi s lieskovoorieškovým krémom s kakaom? Netradičné pečivo okamžite zaujme nielen vzhľadom, ale aj výbornou chuťou. Poďte s nami vykúzliť originálne vianočné dobroty, s ktorými budú tohtoročné sviatky nezabudnuteľné. Na pečenie a zdobenie sa vám bude výborne hodiť 1kg balenie nátierky Nutella® vo vianočnej edícii, ktoré urobí radosť aj ako sladký vianočný darček.

Hravé vianočné muffiny plnené nátierkou Nutella®  

Na 10 plnených piškótových muffinov potrebujete:

Košíčky:

  • 110 g mäkkého masla
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 120 g mletých lieskových orieškov
  • 115 g hladkej múky
  • ½ lyžice (2 g) prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 120 ml plnotučného mlieka
  • 150 g nátierky Nutella®

Snehové pusinky:

  • 2 vaječné bielka
  • 60 g krupicového cukru
  • 55 g práškového cukru

Postup:

Z masla a cukru vyšľaháme penu, vmiešame do nej vajcia, mleté orechy a preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou. Vytvoreným cestom naplníme košíčky a pečieme 20-25 minút na 170 °C. Keď vychladnú, odkrojíme z nich vršky, vyhĺbime jamku, naplníme nátierkou Nutella® a košíčky zaklopíme. Na pusinky vyšľaháme dotuha bielka s krupicovým cukrom. Potom postupne pridávame práškový cukor a ešte chvíľu šľaháme, aby bol sneh pevný a lesklý. Zo snehu potom pomocou cukrárskeho vrecka vytvarujeme kopčeky a kladieme na plech. Pečieme 45 minút na 140 °C. Úplne vychladnuté pusinky potom zospodu natrieme trochou nátierky Nutella® a lepíme na vršky zaklopených košíčkov.

Vianočný stromček s nátierkou Nutella®

Na stromček potrebujete:

  • 2 balíčky lístkového cesta
  • 4 jablká
  • šťavu z ½ citróna
  • 20 g masla
  • 80 g krupicového cukru
  • 5 g mletej škorice
  • 1 vajce na potretie
  • 180 g nátierky Nutella®

Postup:

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme olúpané a na kocky nakrájané jablká pokvapkané citrónovou šťavou. Prisypeme cukor a škoricu a necháme 10 minút povariť. Po vychladnutí jablká roztlačíme na pyré a rozprestrieme na prvú časť lístkového cesta. Druhou časťou cesta všetko prekryjeme. Nožom vykrojíme z cesta tvar stromčeka a na oboch stranách odrežeme pásy cesta tak, aby z nich vznikli vetvy. Pásy vetiev opatrne otočíme do tvaru špirály, celý stromček potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 180 °C na 25 minút. Po upečení ozdobíme každú vetvu nátierkou Nutella® pomocou cukrárskeho vrecka.

Nadýchané zlepované pečivo s nátierkou Nutella®

Na 12 kúskov pečiva potrebujete:

  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 45 g slnečnicového oleja
  • 45 g vody
  • 80 g hladkej múky
  • 5 g kypriaceho prášku do pečiva
  • práškový cukor na ozdobenie
  • 96 g nátierky Nutella® (8 g / 1 koláčik)

Postup:

Vajcia a cukor vyšľaháme do svetlej peny, pridáme olej, vodu a rozšľaháme. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a premiešame. Formičky s priemerom 5 cm naplníme do polovice cestom a pečieme 15 min na 180 °C. Vychladnuté koláčiky pozdĺžne rozkrojíme, nanesieme vrstvu nátierky Nutella® a obe polovice opäť spojíme. Nakoniec pečivo cez dekoračnú šablónu posypeme tenkou vrstvou práškového cukru.

Pletené škoricové briošky Nutella®

Na voňavé škoricové briošky potrebujete:

  • 6 g čerstvého droždia
  • 70 ml plnotučného mlieka
  • 3 vajcia
  • 270 g hladkej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 čajovú lyžičku soli (5 g)
  • 180 g mäkkého masla
  • 1 polievkovú lyžicu škorice (7 g)
  • 120 g nátierky Nutella®

Postup:

Do misy rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným mliekom a necháme 10 minút odstáť. Po premiešaní pridáme 2 vajcia, preosiatu múku, 35 g cukru, soľ a premiesime. Do vzniknutého elastického cesta postupne pridáme 70 g masla a opäť premiesime. Necháme 2 hodiny kysnúť, potom na 1 hodinu uložíme do chladničky. V miske zmiešame maslo, zvyšný cukor a škoricu a rozotrieme na dve tretiny cesta, ktoré sme predtým vyvaľkali do tvaru obdĺžnika 30x40 cm. Suchú časť cesta preložíme cez jeho stred, prehneme poslednú tretinu cez zvyšnú časť podobne ako dopis. Cesto nakrájame na 8 pásov a z každého pruhu zamotáme pevný uzol, ktorý vložíme na plech koncom naspodok. Necháme 2 hodiny kysnúť pod potravinárskou fóliou až sa objem uzlov zdvojnásobí. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 15 minút na 180 °C. Po vychladnutí briošky pozdĺžne rozrežeme a každú potrieme 15 g nátierky Nutella®.

(PR)

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.