Vyskúšajte rybaciu polievku zo pstruha alebo kapra, ktorá nielen výborne chutí, ale je aj výdatne sýta.
Ingrediencie na vývar:
- 1 cibuľa
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 1 zeler
- Celé čierne korenie
- 1,5 litra vriacej vody
- 500 g odrezkov z ryby napr. pstruh, treska, alebo mix
Príprava vývaru:
- Mrkvu a petržlen pozdĺžne prekrojíme. Cibuľu a zeler rozrežeme na polovicu.
- Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme korenie, petržlenovú vňať a odrezky z ryby.
- Privedeieme k varu a varíme cca 60 minút.
- Následne vývar precedíme. Môžeme ho hneď použiť alebo zamraziť.
Ingrediencie na polievku:
- 2 biele cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- 200 g mrkvy
- 200 g zeleru
- 100 g petržlenu
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 500 ml rybacieho vývaru + voda
- Pol lyžičky údenej papriky
- Pol lyžičky mletej rasce
- Soľ
- Korenie
- 4 bobkové listy
- 500 g ryby - pstruh, kapor, alebo mix
- Čerstvý koriander
Príprava polievky:
- Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky a restujeme na zohriatom oleji cca 5 minút. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Zeleninu posypeme korením, mletou rascou, údenou paprikou a chvíľu restujeme.
- Pridáme paradajkový pretlak, rybací vývar a rybu nakrájanú na väčšie kúsky. Ak sa nám zdá polievka hustá, pridáme ešte vodu.
- Všetko premiešame, osolíme, pridáme bobkové listy a varíme aspoň 30 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
- Keď je polievka hotová, bobkové listy vyberieme a servírujeme. Pred podávaním posypeme polievku nasekaným koriandrom.
Viac na: www.zrodene.eu
(PR)