StoryEditor

Sýta rybacia polievka

17.12.2019, 23:00
PR Články
Polievka padne dobre vždy. Neviete ale aká a na klasický vývar už chuť nemáte?

Vyskúšajte rybaciu polievku zo pstruha alebo kapra, ktorá nielen výborne chutí, ale je aj výdatne sýta.

Ingrediencie na vývar:

  • 1 cibuľa
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1 zeler
  • Celé čierne korenie
  • 1,5 litra vriacej vody
  • 500 g odrezkov z ryby napr. pstruh, treska, alebo mix

Príprava vývaru:

  1. Mrkvu a petržlen pozdĺžne prekrojíme. Cibuľu a zeler rozrežeme na polovicu.
  2. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme korenie, petržlenovú vňať a odrezky z ryby.
  3. Privedeieme k varu a varíme cca 60 minút.
  4. Následne vývar precedíme. Môžeme ho hneď použiť alebo zamraziť.

Ingrediencie na polievku:

  • 2 biele cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 200 g mrkvy
  • 200 g zeleru
  • 100 g petržlenu
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 500 ml rybacieho vývaru + voda
  • Pol lyžičky údenej papriky
  • Pol lyžičky mletej rasce
  • Soľ
  • Korenie
  • 4 bobkové listy
  • 500 g ryby - pstruh, kapor, alebo mix
  • Čerstvý koriander

Príprava polievky:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky a restujeme na zohriatom oleji cca 5 minút. Mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli. Zeleninu posypeme korením, mletou rascou,  údenou paprikou a chvíľu restujeme.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, rybací vývar a rybu nakrájanú na väčšie kúsky. Ak sa nám zdá polievka hustá, pridáme ešte vodu.
  3. Všetko premiešame, osolíme, pridáme bobkové listy a varíme aspoň 30 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
  4. Keď je polievka hotová, bobkové listy vyberieme a servírujeme. Pred podávaním posypeme polievku nasekaným koriandrom.

Viac na: www.zrodene.eu

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 12:18