StoryEditor

Nechajte sa rozmaznávať a vypestujte si krásnu pleť!

04.12.2019, 23:00
PR Články
Ísť na dobrú kozmetiku je úplne iné, ako si dať doma píling a masku. Po profesionálnej kozmetike vyzerá vaša pleť fakt dobre a efekt vydrží dlho. Teda, za predpokladu, že ste v tom správnom salóne. Pre mňa bol BABOR Beauty Spa trefa do čierneho.

Ak aj vy patríte k ženám, ktoré pokladajú hladkú pleť za alfu a omegu dobrého vzhľadu, iste občas zájdete do kozmetického salónu. A asi mi dáte za pravdu, že nájsť dobrý salón a šikovnú kozmetičku je hotová veda. Jednak to závisí od toho, aké produkty v salóne používajú, a potom (a to najmä) od toho, aké šikovné ruky pani kozmetička má. Zámerne som použila výraz „pani“, pretože v bratislavskom BABOR Beauty Spa taká pracuje – je to naozaj „pani kozmetička“, ktorá bola od začiatku až do konca ošetrenia maximálna profesionálka. Vysvetlila mi každý krok procedúry a dopriala mi aj pár minút úplného ticha a ozajstného relaxu. Navyše je Simona Hegyiová éterická bytosť, od ktorej je nechať sa rozmaznávať naozaj príjemné. Veľmi sa mi páčilo, že počas ošetrenia mi zdiagnostikovala pleť špeciálnym prístrojom, ktorý odmeria pomer vody a mazu v pokožke a na základe toho určí, aký typ pleti máte. Vždy som si o sebe myslela (a každá kozmetička ma o tom presviedčala), že mám mastnú pleť. No v salóne BABOR Beauty Spa mi povedali, že moja pleť je zmiešaná, ale určite skôr suchá ako mastná. A ja som ju celé roky len odmasťovala, a tým viac a viac sušila, čo jej robilo úplne zle. A veru, odkedy som prešla na hydratačné produkty, moja pleť je na tom oveľa lepšie!

V luxusnom salóne som sa veľmi rýchlo uvoľnila. Procedúra prebiehala na pohodlnom ležadle, zabalili ma do teplej deky, pustili príjemnú hudbu a celý ceremoniál sa mohol začať. Ocenila som, že nemecká kozmetická značka vo svojich salónoch nepoužíva klasické naparovanie, ktoré som nikdy nemala rada, ale zmäkčovadlo pleti. Počas celého ošetrenia mi po každom kroku kozmetička prikladala na tvár obklad z uteráka, raz horúci a raz studený – čo bolo veľmi príjemné a ešte som sa s tým predtým nikdy nestretla. Pre kozmetiku BABOR, ktorá vznikla v roku 1956, je to však typický prvok. „Vidno, že sa o seba staráte, no vaša pleť by potrebovala oveľa viac vlahy, máte ju dosť suchú. A na tvári máte aj drobné šupinky, a to znamená, že nejaký produkt, ktorý používate, vám nerobí dobre,“ povedala mi kozmetička. Na jednej strane som sa potešila, že na tom nie som až tak zle, na druhej strane mi prišlo ľúto, že som celé roky používala nevhodné produkty. Simona sa rozhodla vzhľadom na môj stav a typ pleti urobiť mi ošetrenie s názvom Dr. Babor – Pro THERA PRO CE ošetrenie, ktoré okamžite stabilizuje kožnú bariéru. Pozostáva z intenzívneho čistenia, Rich Vitalizing masky (žihľavová maska, ktorá otvorí pleť a tá sa potom dá dobre zdiagnostikovať), enzymatického pílingu (ten je naozaj VAU), hĺbkového čistenia, aktívneho ceramidového koncentrátu, očnej starostlivosti, masáže, ošetrujúceho balzamu na pery a tvár a striebornej fóliovej masky.

O masáži by som sa chcela zvlášť zmieniť, pretože takú som veru ešte nemala a nikdy som jej ani nevenovala dôležitosť. Táto však naozaj stála za to a Simona mi nemasírovala len tvár, ale aj krk a dekolt, na ktoré sa vo väčšine salónov zabúda (a zabúdame na ne aj my doma). Tieto oblasti však starnú ešte rýchlejšie ako tvár a zaslúžia si teda zvláštnu pozornosť. Masáž však kozmetička ťahala až do stredu hlavy, čomu som sa čudovala, no má to logiku – tvárový sval sa nekončí na čele, ale až hlboko vo vlasoch. Pri hĺbkovom čistení použila Simona svoje ruky a normálne ma povytláčala (a vraj ani príliš nebolo čo, čo som si vydýchla), pretože v Babor Beauty Spa sú zástancovia ručného čistenia, ktoré je najefektívnejšie a pri niektorých aknóznych prejavoch sa skrátka uhor alebo vyrážka inak odstrániť nedajú – a toto isté si myslím aj ja. „Pri vlasovej časti máte trochu viac upchaté póry, zrejme to bude tým, že sa pri odličovaní na túto oblasť málo zameriavate,“ povedala mi kozmetička. Ak sa obávate, že po intenzívnom čistení potom dva dni nebudete môcť ísť medzi ľudí, v BABOR Beauty Spa sa vám to nestane. Na tvári som nemala ani škrabanček – rovno by som mohla ísť na rande. Po celej, mimoriadne príjemnej a relaxačnej procedúre (fakt som sa cítila viac ako v kúpeľoch než na kozmetike) mi Simona naniesla na tvár jemný mejkap, vďaka ktorému som vyzerala hneď super a upravene a vraj sa to tak aj má, pretože vyčistená pleť sa tak lepšie upokojí a ostane ochránená pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Na záver mi Simona vysvetlila, že v BABOR Beauty Spa riešia každý problém pleti, ktorý sa z ošetrenia na ošetrenie viditeľne zlepšuje. Vlastne tu spolu kozmetička a klient budujú novú a krajšiu pleť. A ja som po tomto sedení mala prvý krok za sebou – zo salónu som odchádzala hydratovaná, hladká a žiarivá. A presne to som chcela.

Alexandra König, redaktorka

Kozmetické ošetrenie by si mala dopriať každá žena, ktorá túži predĺžiť si mladosť a napraviť väčšie aj menšie chybičky pleti – v dobrom salóne sa to naozaj dá.  

Viac na sk.babor.com alebo na zelenej linke 0800 042 203.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 22:48