StoryEditor

Spoznajte najobľúbenejšie ingrediencie slávnych parfumérov: sladká vanilka

26.11.2019, 23:00
PR Články
Vonia ňou kuchyňa počas Vianoc. Jej lahodná vôňa a chuť evokuje teplo domova, teplo rodinného krbu a krásny pokoj. Nie je preto prekvapivé, že je obľúbenou súčasťou parfémov.

Sladká a atraktívna

Ak by sme ju chceli charakterizovať, spomenúť by sme mohli niekoľko zaujímavých faktov. Je príbuzná orchideám a kvitne iba necelý deň. V parfumoch sa používajú bourbonská, mexická, francúzska alebo tahitská. Jej najväčším producentom je ostrov Madagaskar. Milovali ju Aztékovia, zbožňujeme ju doteraz. Nie je to prekvapujúce, pretože zlepšuje náladu a pomáha zbavovať stresu.

Proces výroby je zložitý a nákladný. Tobolky vanilky sa nedozreté zbierajú, sušia a fermentujú. Vznikajú v nich kryštáliky vanilínu, ktorý je tou sladkou chuťou a úžasnou vôňou. Čoraz viac sa však vyrába aj synteticky, pretože je to jednoduchšie a rýchlejšie.

vanilkové parfémy

Gurmánska vôňa pre každú ženu

Vanilku obľubujú parfuméri po celom svete. Umeleckým vanilkový dielom je La Vie Est Belle od francúzskej značky Lancôme. Pri každom nádychu sa budete usmievať, pretože je symbolom slobody a šťastia. Vďaka nej sa budete cítiť sebavedomá a nezávislá s túžbou poznávať svet. Ovocno kvetinová kompozícia je veľmi sofistikovaná a vhodná na celodenné nosenie. Aj slávny Chanel vie, že vanilka je unikátna a podmanivá. Coco Mademoiselle je kombináciou ruže a vanilky s citrusovými tónmi a jazmínom. Je zážitkom pre všetky zmysly. Elegantná a nadčasová je luxusná vôňa od Giorgio Armani Sì, tentoraz od ikonickej talianskej značky. Ukrýva v sebe explóziu emócií a pôsobí ako magnet, ktorý pritiahne všetky pohľady.

Nechýba ani u mužov

Ak ste si mysleli, že vanilka je doménou ženských parfémov, nie je to celkom tak. Základ tvorí napríklad v toaletnej vode Boss Bottled od Hugo Boss. Je elegantnou klasikou, ktorá by nemala chýbať u žiadneho sebavedomého a moderného muža. Jedinečný ako hrdina je aj Versaceho Eros. Je silná, zmyselná a vášnivá. V teplejších mesiacoch prináša dokonalé osvieženie. V tomto výbere nesmie chýbať ani ďalší kúsok od Armaniho: Emporio Stronger With You. Orientálna vôňa vznikla v páre s dámskou verziou Because It´s You, aby sa navzájom ideálne dopĺňali ako jin a jang.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 12:21