StoryEditor

Obyčajný mýtus! Prechladnutie nespôsobuje zápaly močových ciest

25.11.2019, 23:00
PR Články
Pokiaľ ste dodnes žili v presvedčení, že zápal močových ciest spôsobuje prechladnutie a mysleli ste si, že sa stačí posadiť na premrznutú lavičku a problém je na svete, zrejme vás prekvapíme. Skutočnosť je totiž úplne iná.

Vedeli ste, že infekciu močových ciest spôsobuje z 80-85% baktéria Escherichia coli, ktorá sa bežne vyskytuje v tráviacom trakte? Táto baktéria jednoducho osídli močovú trubicu, prejde do močových ciest a nimi do močového mechúra a niekedy až do ľadvín. Rozpoznajte ju už pri jej prvých symptómoch!

Vyhnite sa zbytočnému riziku

Skutočným kameňom úrazu je ženská anatómia. Práve kvôli nej sa zápal močových ciest vyskytuje oveľa častejšie u žien ako u mužov. Dôvodom je kratšia močová trubica, umiestnená veľmi blízko análneho otvoru. Črevné baktérie, ktoré zápal močového mechúra spôsobujú, tak majú veľmi krátku a ľahkú cestu k cieľu. Riziko zvyšujú tiež nevhodné sexuálne návyky a hygiena, rovnako ako používanie dráždivých mydiel v oblasti intímnych partií. Problém však môže nastať taktiež pri užívaní antikoncepcie alebo nadmernej konzumácie cukru. Sprcha po sexe, vyplavenie prípadných baktérií vymočením, ale aj užívanie vhodných intímnych gélov a spodnej bielizne môže v prevencii zápalu močových ciest výrazne pomôcť. V prípade, že sa baktérie v močovom ústrojenstve rozšíria, neexistuje iná cesta, ako siahnuť po antibiotikách. „Pri infekcii močových ciest, ktorá sa stále zhoršuje a rozširuje, sú pre nás antibiotiká jedinou možnosťou liečby, pretože ničia baktérie, ktoré sú za zápal zodpovedné. Bohužiaľ, okrem tých „zlých“ ničia aj tzv. „dobré“ baktérie, ktoré sú pre naše telo potrebné,“ vysvetľuje urológ MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU. 

Vypláchnite baktérie z tela von

Močenie predstavuje prirodzenú cestu, ako sa telo nežiadúcich baktérií v močových cestách zbavuje. Je jasné, že telo tak potrebuje dostatočný pitný režim, ktorý by mal zahŕňať najmä nesladené nápoje. Ak podporíme aj vylučovanie a zdravie močových ciest, sme na najlepšej ceste udržať si zdravie aj napriek rizikám. Zlatobyľ obyčajná je bylina, tradične užívaná na podporu močenia a tým aj vyplavovania. V kombinácii s vitamínom D, ktorý chráni a podporuje obranyschopnosť organizmu, ho môžeme nájsť v doplnkoch stravy Urinal Akut Forte. A nielen to, naviac obsahuje odporúčaný a vysoko kvalitný extrakt z kanadských brusníc s vysokým obsahom vzácnych proanthokyanídov (fenolických zlúčenín). Vzhľadom na to, že je Urinal Akut Forte dostupný v lekárňach i v e-shopoch a vhodný aj pri užívaní antibiotík, nemôžete urobiť chybu, ak po ňom siahnete, kedykoľvek pocítite potrebu či prvé problémy.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 07:26