StoryEditor

Takto zahladíte najčastejšie nedostatky pleti. Rýchlo a jednoducho.

26.08.2019, 00:00
PR Články
Bežné nedostatky pleti sa dajú jednoducho zahladiť pomocou dekoratívnej kozmetiky. Stačí zopár základných produktov a po vyrážkach, rozšírených póroch, kruhoch pod očami či pigmentových škvrnách nezostane ani stopa. O praktické tipy sa s vami podelí vizážistka značky Dermacol Claudia Ďuríšek.

Základom je starostlivosť o pleť

Hovorí sa, že len zdravá pleť môže byť krásna a mnohé z nedostatkov, ktoré vám pri pohľade do zrkadla kazia náladu,  má na svedomí práve nevhodná alebo nedostatočná starostlivosť. Ak máte sklon k pigmentovým škvrnám, používajte krémy s ochranným faktorom a opaľujte sa s mierou. Ak vám vadia rozšírené póry, doprajte si aspoň dvakrát do týždňa detoxikačnú masku, ktorá vás zbaví čiernych bodiek, mastnoty a odstráni odumreté bunky.  Starostlivo vyberajte aj bázu pod make-up. „Na rozšírené póry sú vo všeobecnosti vhodné prípravky s obsahom aktívneho uhlia, ktoré nájdete aj v báze pod make-up.  Krásne vyhladí štruktúru pleti, no póry zbytočne neupchá,“ radí Claudia.

Škvrny „porazíte“ farbami

Pigmentové škvrny a fľaky na tvári sú pre vizážistov jedným z najväčších orieškov, pretože mávajú rôzne formy a farby. Ak potrebujete prekryť škvrny od slnka či akékoľvek iné tmavé fľaky, poslúži vám intenzívny korektor v oranžovom odtieni, ktorý dokáže zosvetliť hnedú farbu. Aplikujte ho lokálne, na postihnuté miesta. hneď po nanesení podkladovej bázy. V prípade núdze poslúži aj kontúrka na pery či ceruzka na oči v podobnej farbe. Na zahladenie červenkastých materských znamienok, ako aj fliačikov po akné, je zas dobrý zelený odtieň, ktorý neutralizuje červenú farbu. Zvyšné problematické miesta vyretušujte korektorom v tóne vašej pleti, až následne aplikujte make-up. „Takto docielite jednoliatu kompaktnú farbu a efekt dokonalej pleti. Mimochodom, keď si budete vyberať make-up, skúšajte si ho vždy smerom od tváre až cez hranu spodnej sánky  smerom ku krku. Ak farba splynie, našli ste správny odtieň,“ radí Claudia.

Korektor nevrstvite

Niekedy to dámy v zúfalej túžbe zamaskovať nedostatky preženú s korektorom. Najmä pokiaľ ide o vyrážky. Aj tu však platí staré známe – menej je viac.  „Čím hrubšiu vrstvu aplikujete, tým bude vyrážka viditeľnejšia. Treba ju v prvom rade zmatniť a zafixovať, aby sa neleskla a prechody zahladiť dostratena. V žiadnom prípade na ňu nevrstvite korektor ani rozjasňovač,“ zdôrazňuje vizážistka. Ďalšou chybou, ktorej by ste sa mali vyvarovať, je použitie korektora priamo na pleť. Sám o sebe totiž fľaky nezamaskuje a tvár bude vo výsledku pôsobiť sivasto. Korektor preto nanášajte len v kombinácii s make-upom.

Kruhy

Kruhy pod očami nemusia byť vždy len dôsledkom prebdenej noci. Ak však nechcete, aby k nim pribúdali aj vrásky, o mimoriadne jemnú pleť v očnom okolí sa dobre  a hlavne pravidelne starajte. Ešte pred nanesením korektora použite očný krém, ktorý ju vyživí vďaka obsahu kolagénu a kyseliny hyalurónovej. „Kruhy zakryte korektorom s rozjasňovačom , ktorý očné okolie rozjasní a zároveň zakryje nedokonalosti. Jeho tuhší variant má silnejšiu kryciu schopnosť, tekutý nie je taký ťažký  a nepôsobí ako maska. Najčastejšou chybou býva kombinácia príliš tmavého make upu a svetlého korektora. Ten  by mal byť maximálne o dva odtiene svetlejší,“ dodáva vizážistka.

Ako na to krok za krokom

Ako základ aplikujte bázu pod make-up Black magic, ktorá viditeľne zmenšuje veľkosť rozšírených pórov. Na korekciu kruhov pod očami, pupienkov, jazvičiek či farebných škvŕn použite make up s vysokým podielom pigmentov. Vyrovná farebné rozdiely a postará sa o zamatovo matný vzhľad.

Rôzne typy nedostatkov skorigujete pomocou štvorfarebnej palety korektorov a rozjasňovača. Žltá prekryje modriny a žilky, zelená neutralizuje začervenanie, béžová a oranžová kamufluje pigmentové škvrny a jazvičky.

Na rad prichádza dlhotrvácny, dotyku odolný makep up s vyššou krycou schopnosťou a koenzýmom Q10. Nevytvára dojem masky, neupcháva póry a vďaka špeciálnemu zloženiu zvyšuje elasticitu a pevnosť pleti, ktorá je tak chránená po celých 24 hodín. 

Líčenie zafixuje  transparentný fixačný púder, ktorý nezmení farbu vášho make-upu a zabraňuje vzniku mastného pocitu v priebehu dňa.

Na záver už len upravte obočie, na riasy naneste špirálu a pery zvýraznite sviežou farbou. Praktickým riešením je obojstranná  ceruzka a rúž 2v1. Z jednej strany kontúrka na vykreslenie tvaru, z druhej farba, ktorá krásne zvýrazní pery.

Výsledný dojem je prirodzený, hladký a nevtieravý. Jednoduché líčenie prekrylo všetky nedostatky.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:28