StoryEditor

ORIGINALne, nielen na leto

15.07.2019, 00:00
PR Články
Inšpirované záhradou plnou čerstvých voňavých plodov. Veď originálny nápoj si viete urobiť aj doma, na párty alebo na rodinnej oslave a nemusíte zháňať odborné pomôcky, špecializované obchody s exotickým ovocím či ingredienciami, a dokonca ani nepotrebujete špeciálne barmanské náčinie, či šejkre.

Nechajte sa inšpirovať našimi ORIGINAL tipmi s Karpatským brandy Original, ktoré  je vyrobené z kvalitného vínneho destilátu a vyzrieva v dubových sudoch. Je to svieže, mladé brandy, s nižším obsahom alkoholu. Osloví vás karamelovými tónmi v chuti a ľahkou ovocnou  vôňou s nádychom čokolády. Je skvelé na experimentovanie a objavovanie nových možností pri miešaní drinkov. 

 KB Original MARHUĽA

Čerstvé marhule rozmixujete na pyré a zriedite podľa chuti a hustoty sódou.  Ak nemáte čerstvé marhule, môžete použiť marhuľovú šťavu alebo džús. Do pohára s ľadom nalejete 50 ml (alebo podľa vlastnej chuti) Karpatského brandy Original, pridáte 150 ml marhuľovej šťavy a na záver zriedite sódou.

KB Original ICE TEA

Ideálne je pripraviť si vlastný vychladený čierny čaj, ale môžete použiť aj akýkoľvek hotový ľadový čaj. Do pohára s ľadom vložíte pár plátkov citrónu, vlejete 60 ml Karpatského brandy Original, doplníte studeným čiernym čajom, vytlačíte šťavu z ½ citróna a na záver vložíte čerstvú mätu a premiešate. A nezabudnite pred vložením mätu jemne pomrviť medzi prstami.

PORADŇA domáceho barmana

 A na záver  predsa len pár tipov zručností od profesionálneho barmana - pri príprave domácich drinkov sa vám budú hodiť 

  • Použite na prípravu drinkov radšej celé kocky ľadu, lebo ľadová drť sa rýchlejšie roztopí a zriedi nápoj.
  • Ak je nápoj pre vás príliš sladký, vyrovnajte chute šťavou z limetky. Má jemnejšiu chuť ako citrón a má schopnosť prepojiť sa s inou chuťou. Citrón je výraznejší a preváži chuťou nad inými ingredienciami.
  • Domáci ľadový čaj si môžete pripraviť aj studeným procesom tak, že zalejte čaj studenou vodou a necháte pár hodín macerovať v chladničke.
  • Ak používate do drinkov bylinky, mätu, bazalku, medovku, rozmarín či iné, nezabudnite ich pred tým jemne oklepať, alebo pomliaždiť medzi prstami. Vôňa, šťava i chuť sa z nich uvoľní rýchlejšie a lepšie.
  • Na prípravu domácich drinkov používajte kvalitné a čerstvé suroviny, ovocie, ktoré nie je prezreté a príliš mäkké a uprednostnite prírodné 100% šťavy pred džúsmi z koncentrátu.

Viac zaujímavých inšpirácií, drinkov a receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:28