StoryEditor

Letné zábavy, letné chute, letné vína

10.07.2019, 00:00
PR Články
Majú Slovenky a Slováci iné chute počas letnej sezóny? Zistili sme prostredníctvom veľkého internetového prieskumu, ktorý realizovala spoločnosť VITIS Pezinok.

Na otázku, akú chuť vína majú Slováci radi, odpovedalo takmer 50 %, že preferuje suché víno.  Sladké bolo najmenej obľúbené, s iba 11% hlasov.  Slovenské ženy aj muži sa nie vždy zhodnú, ale pri farbe vína majú jasno. Až 65 % zo všetkých opýtaných povedalo, že najradšej si pochutná na bielom víne.

Slováci sa pri výbere vína riadia viacerými kritériami. Viac ako polovica Slovákov rada skúša nové vína, kým tá druhá menšia polovica z regálov vždy vyberá overenú klasiku. Cenovo však skoro všetci idú zlatou strednou cestou. A podľa čoho si teda najviac Slovákov vyberá víno?  Na prvom mieste pri výbere vína je samozrejme CHUŤ, ktorá je dôležitá až pre 83,7 % Slovákov. A na letné obdobie uprednostňujú víno s nižším obsahom alkoholu, jemné, s kvetinovou vôňou.

Hlavne v lete si radi  a často pochutnávame na ružovom víne, známy je jemný Chabernet Sauvignon Rosé s chuťou jahôd a malín a výraznejšia novinka Frankovka modrá Rosé s chuťou zrelých čerešní .

Ale ak hľadáte biele víno, letnú chuť, jemnú, ľahkú, s nádychom kvetín, siahnite po odrode Muller Thurgau Vitis Galéria. Je to svieže víno s prísľubom muškátu. Táto, na Slovensku tradičná a známa odroda (podľa prieskumu ju obľubuje 20 % Slovákov), vznikla v Nemecku krížením odrôd Ryzling rýnsky a Madlenka kráľovská, má jemnú žltozelenú farbu, jemne korenistý muškátový buket, pre nižší obsah kyselín má lahodnú a sviežu chuť.

Ak si kúpite víno VITIS Galéria počas letnej promo, zároveň sa zaregistrujete do súťaže na www.vitis.sk, tak možno práve vy budete jedným z výhercov.

Počas celého leta, každý týždeň venuje VITIS tri kartóny lahodného vína a na záver budú všetci zúčastnení zaradení do losovania o hlavnú cenu letnej promo súťaže - paletu vína.

VITIS vám želá krásne leto plné zážitkov a dobrodružstiev a hlavne: Na zdravie!

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:39