StoryEditor

60 rokov krásy a zodpovednosti k prírode

08.04.2019, 00:00
PR Články
V roku 1959, na pôde svojho rodného domu vo francúzskom Bretónsku v dedinke La Gacilly, si pán Yves Rocher zriadil svoje prvé laboratórium, ktoré sa venovalo výskumu blahodarných účinkov rastlín.

Tak vznikol nápad založiť kozmetickú značku, ktorá sa bude úplne odlišovať od ostatných. Bude pochádzať z prírodných zdrojov, bude ohľaduplná k pleti i prírode a zároveň bude fungovať. Pán Rocher tak pomohol regiónu rozvojom ekologického hospodárstva a dal prácu množstvu ľudí. Pestuje sa tu napríklad nechtík, arnika, harmanček či nevädza, ktoré sú súčasťou kozmetických produktov. Odvtedy už uplynulo 60 rokov, no v podstate sa nič nezmenilo. V Yves Rocher totiž veríme, že prírodné zloženie kozmetického produktu sa nevylučuje s jeho účinnosťou.

Príroda na prvom mieste

Naše ikonické produkty, a aj všetky ostatné, sú vysokoúčinné a pracujú pre krásu a zdravie ženy. No zároveň sú ich obaly ekologické. Šetríme prírodu aj tým, že nepoužívame príbalové letáky, veď predsa všetky informácie o produkte sa dajú uviesť na jeho obal. Naše rúže vyzerajú luxusne, no zaobídeme sa bez použitia ťažkých kovov v obale, ale aj karmínu (červeného farbiva) živočíšneho pôvodu. V každom jednom produkte uprednostňujeme prírodné zložky, vyhýbame sa silikónom a už od roku 1989 netestujeme produkty na zvieratách. Na našich obaloch a v reklamách na naše parfumy nenájdete celebrity. Našimi hviezdami je 30 miliónov žien zo všetkých kútov sveta.

Od A po Z

Pod kontrolou máme celý proces výroby každého jedného produktu. Od botanika cez pestovateľa až po predajcu, všetci sa rovnakým dielom pričiňujú o to, aby bola kozmetika účinná, aby nasledovala trendy, no zároveň aby ostala ohľaduplná k našej planéte. Túto rovnováhu sa nám darí udržiavať už dlhých 60 rokov. Vďaka tomu, že máme na starosti všetko od vypestovania rastliny až po predaj v našich obchodoch, znižujeme náklady, čo sa odrazí na finálnej cene produktu. Pretože chceme, aby naše produkty boli dostupné všetkým ženám. Krása a kvalita by totiž mala byť pre všetkých. S touto myšlienkou prišiel pán Yves Rocher, dnes sa na nej podieľa asi 150 vedcov, vďaka ktorým je umenie rastlinnej kozmetiky ukryté v každom jednom flakóne.

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 22:49