StoryEditor

Jar je tu! LOVEnie môže začať!

21.03.2019, 23:00
PR Články
Tento týždeň prichádza do slovenských kín nová romantická komédia s heslom „hľadá sa láska, zn.: rýchlo!“ aj o tom, že lásky je niekedy málo a niekedy naopak až príliš veľa.

Ako ale spoznať toho pravého? Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené  "ÁNO" nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. Romantické LOVEnie plné lásky skončilo totálnym fiaskom. Zdrvená nevesta má našťastie kamarátku, ktorá presne vie, čo robiť. Jej recept je jasný, Eliška potreba novú známosť a predovšetkým prísun sexu. Ideálne v opačnom poradí. Ona sama si milostný život užíva plnými dúškami, a preto hneď Eliške založila profil na osvedčenej zoznamke. Začína LOVEnie, odhodlaný a veľakrát zábavný lov na lásku. Eliška sa vrhá do randenia naslepo, aby medzi radom katastrofických schôdzok a sérií trapasov skúsila nájsť nový vzťah. Je to ako s povestnou ihlou v kope sena. Niekde tam jednoducho bude, len sa musí hľadať. Loviť. Láska však nie je jej jediný problém. Eliška sa tiež musí rýchlo presťahovať a jedinou možnosťou je bývanie spoločne s nevlastným bratom. Čudák, ktorý na streche chová včely a ktorý ju u seba doma za žiadnu cenu nechce. Svojrázneho nevlastného brata hrá Jakub Prachař, ženícha, ktorý utiekol, hrá Martin Písařík, temperamentnú kamarátku, Paťu, stvárni známa slovenská komička EvaEvelyn“ Kramerová. V ďalších úlohách sa predstavia Veronika Žilková, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl a Jana Švandová.

Ester Geislerová hrala v slávnej komédii Karla Janáka Snowboarďáci i v rade ďalších filmov. Komédia LOVEnie je napriek tomu jej prvým filmom, kde stvárnila hlavnú úlohu. V roku 2002 vyhrala prestížnu modelingovú súťaž Elite Model Look Czech republic, vyštudovala Akadémiu výtvarných umení, pod značkou Ester & Josefina sa spolu s Jozefínou Bakošovou venuje dizajnu, móde a stylingu, a zároveň žnú úspech s konceptom rozchodových hlášok.

Režisér Karel Janák sa preslávil komédiou pre teenagerov. Z tých už sú teraz dospelí ľudia a rovnako tak dospelí sú už hrdinovia LOVEnia. To, čo zostáva, je hľadanie lásky vo všetkých jej podobách. "Celkom ma prekvapilo, ako sa Karel s istotou orientuje aj vo vnútorných ženských pohnútkach. K tomu má cit pre komédiu," hovorí k obnovenej spolupráci s Janákom Ester Geislerová. "Ester bola pre romantickú komédiu skvelá voľba. Jej komika je často jemná, založená na nadhľade a jemnej irónii. Vie byť naozajstná, úprimne nešťastná aj veľmi sexy,"  vracia komplimenty herečke Karel Janák.

Karel Janák spolu s hercami a tvorcami filmu tento týždeň úspešne odštartovali LOVEnie v rámci bratislavskej slávnostnej premiéry. Diváci si ho môžu pozrieť v kinách od 21. marca, prvý jarný deň, kedy sa hľadanie partnerov stáva pre celú prírodu hlavnou témou.

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:58