StoryEditor

KODIAQ Prvé kompaktné SUV z dielne značky ŠKODA

26.12.2018, 23:00
PR Články
Prvé kompaktné SUV z dielne značky ŠKODA si srdcia Slovákov získalo už od prvého okamihu. Na náš trh sa dostalo začiatkom minulého roka a jeho popularita stále rastie.

Najväčšie vozidlo vo svojom segmente u nás je dokonca dostupné aj v sedemmiestnej verzii. Špičková konektivita,  praktické asistenčné systémy, bezkonkurenčný priestor, variabilita a „smart“ riešenia. To je len pár vlastností, ktoré tomuto auto dodávajú výnimočnosť. Navyše si ho môžete vyskladať na mieru vďaka konfigurátoru. Nekonečné množstvo kombinácií a možností vám doprajú pocit, že Kodiaq je šití na mieru práve vám. Tu je pár vychytávok, ktoré si môžete pri Kodiaqu dopriať.

Nekonečný priestor a pohodlie

Už celkový rozmer auta napovedá, že vnútorný priestor pre posádku je viac než veľkorysý.  Celková dĺžka 4 697 mm a výška 1 676 mm rázvorom 2 791 mm ponúka okrem naozaj štedrého priestoru aj pre pasažierov na zadných sedadlách, až 720 l batožinový priestor. So sklopenými zadnými sedačkami získate až 2 065 l. To je bezkonkurenčne najväčší priestor v tejto triede vozidiel. Predné sedadlá ponúkajú celý rad komfortných prvkov, dajú sa voliteľne vyhrievať, aj elektricky nadstaviť. Sedadlá vzadu sa dajú napríklad sklopiť pre pohodlnejšie sedenie, rovnako sú nastaviteľné v pozdĺžnom sede. Navyše ponúkajú aj ďalšie vychytávky. Pohodlie a komfort ešte umocnia praktické veci, ktoré si pri Kodiaqu môžete zvoliť, či už je to trojzónová klimatizácia, alebo spací paket, v rámci ktorého máte v hlavovej opierke na zadných sedadlách výklopné bočnice, ktoré vám pridržia hlavu, aby počas spánku nepadala.

Technológie, ktoré vám zjednodušia život

To, že dorazíte správne do cieľa vám zabezpečí navigačný systém. Napríklad systém COLOMBUS má komfortný 9,2“ dotykový displej s mapami Európy na internej pamäti prístroja. K tomu pridajte rozhranie SmartLink, hlasové ovládanie, podporu WLAN +ICC, bezkľúčové odomykanie, zamykanie a štartovanie KESSY, alarm so SAFE systémom a začínate mať predstavu o tom, aké možnosti sú na výber. S balíkom služieb Infotainment Online sú k dispozícii funkcie konektivity, ďalej Wi-Fi hotspot a vďaka ŠKODA Media Command 2.0 prepojenie až s dvoma tabletmi na palube. Služby ŠKODA Connect umožňujú pomocou smartfónu, inteligentných hodiniek alebo prostredníctvom webového rozhrania zamknúť a odomknúť automobil aj na diaľku. Dva USB konektory pre pasažierov na zadných sedadlách alebo odnímateľné LED svietidlo v batožinovom rovnako spríjemnia pocit z jazdy. K dispozícii môžu byť aj parkovacie senzory vzadu a vpredu. Pre tých, ktorí hodlajú využívať veľkorysý batožinový priestor, určite poteší elektrické otváranie a zatváranie dverí virtuálnym pedálom.

Vyššia bezpečnosť je samozrejmosťou

Keď raz vyskúšate asistenčné systémy, už ich budete chcieť používať stále. Nielenže zvyšujú bezpečnosť jazdy, ale rovnako aj komfort vodiča. Mnohé z nich sú známe skôr z vyšších automobilových tried. Na výber je ich naozaj neúrekom. Sledovanie mŕtveho uhla, držanie v jazdných pruhoch, či adaptívny tempomat.  Pri cúvaní je neoceniteľným pomocníkom systém Rear Traffic Alert, ktorý využíva zadné radarové senzory automobilu na sledovanie dopravnej situácie za vozidlom pri vychádzaní z parkovacieho miesta alebo z výjazdov. Na nebezpečenstvo kolízie upozorňuje varovný tón a kontrolka na palubnom displeji.

Rovnako, ako celé portfólio českej automobilky ŠKODA, aj Kodiaq ponúka na výber rôzne možnosti motorizácií. Rozhodnúť sa môžete pre manuálnu, či automatickú DSG prevodovku, k dispozícii je pohon predných kolies, či 4x4.  KODIAQ je k dispozícii v rôznych variantoch. Na výber sú rôzne výbavové stupne, ako aj športovo ladenejšia verzia SportLine. Tá je primárne určená fanúšikom veľkých SUV, ktorý dávajú prednosť športovejšej jazde. Tí, ktorí sa neboja svoje auto zašpiniť a užívajú si jazdu po nespevnených povrchoch, určite osloví vo verzii SCOUT.

Nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek variant, spokojní budete vždy. ŠKODA Kodiaq je jednoducho prekračuje očakávania.

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:34