StoryEditor

Na toto používajú ženy telefón najčastejšie

28.11.2018, 23:00
PR Články
Dnes si mnoho každodenných činností nevieme bez smartfónov ani len predstaviť. Nakupovanie, organizácia, plánovanie rodinnej dovolenky. Ich spôsob používania, ako aj prístup k ich výberu, sa však líši naprieč pohlaviami. Ako sú na tom ženy?

Telefónom hlavne fotografujeme

Prieskum, ktorého výsledky uverejnil magazín Adweek, prišiel so zaujímavými zisteniami. Viac ako tri štvrtiny opýtaných žien vo veku 18-34 rokov si nevie predstaviť svoj deň bez smartfónu.

Pozoruhodný je tiež zoznam najpopulárnejších aktivít, na ktoré smartfóny nežnému pohlaviu slúžia. Podľa výsledkov prieskumu jednoznačne vyhráva fotografovanie: na zvečňovanie momentov používa telefón až 98 % opýtaných.

Či veríte alebo nie, nasleduje varenie - 88 % žien si vyhľadáva recepty či pozerá videá s návodmi práve na telefóne. V tesnom závese za top dvojkou sa umiestnilo online nakupovanie (predovšetkým oblečenia), nasledujú činnosti ako plánovanie ciest, tréning a cvičenie či manažovanie osobných financií. Populárne sú tiež funkcie ako navigácia, budík a predpoveď počasia.

Nielen vzhľad, ale aj parametre

Autori prieskumu tiež poznamenali, že tomuto vývoju sa prispôsobuje aj spôsob, akým ženy pristupujú k výberu ich technologických pomocníkov. Takmer tri štvrtiny dám totiž v súčasnosti siahajú po telefóne, ktorý dokáže zhotoviť čo najkrajšie zábery a videá. Rolu tiež zohráva jednoduchosť používania či veľkosť displeja. A, samozrejme, nesmieme zabúdať ani na imidžovú stránku. Telefóny sú totiž dnes viac ako kedykoľvek predtým nielen funkčné zariadenia, ale plnia aj funkciu módnych doplnkov.

Najštýlovejší smartfón v hre

V tomto smere má jednoznačne navrch model čínskej značky Huawei, ktorý nesie názov P20. Ten spôsobil začiatkom tohto roka rozruch mimoriadne pôsobivým odtieňom s názvom Twilight.

Jeho tvorcovia sa netaja tým, že inšpiráciu čerpali vo farbách polárnej žiary. Luxusné prevedenie tvorí niekoľko vrstiev špeciálneho optického filmu pod zadným krytom prístroja. Keď na jeho povrch dopadá svetlo, dochádza k postupnej zmene odtieňa telefónu od výraznej zelenej cet modrú až po fialovú.

Navyše sa môže štýlovka od Huawei pochváliť výborným dvojitým fotoaparátom, ktorý dokáže rozoznať, na čo sa telefón práve pozerá a podľa toho výsledný záber doslova vyšperkovať. Smartfón oslovil aj známe tváre nášho šoubiznisu - miesto v kabelke mu venovala napríklad speváčka Dara Rolins či moderátorka Jasmína Alagič.

​(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:35