StoryEditor

Všetko, čo sme chceli vedieť o zväčšení pŕs.

25.10.2018, 00:00
PR Články
Opýtali sme sa za vás skúseného plastického chirurga MUDr.Juraja Paliatku z Operaclinic v Bratislave.

Implantáty prešli za posledné desaťročie veľkou zmenou. Sú tie moderné naozaj bezpečné?

Silikónové implantáty majú svoju viac ako 50 ročnú históriu vývoja. Dnešné implantáty popredných výrobcov sú vyrábané najmodernejšími technológiami, ktoré súčasná doba ponúka a kvalita pri výrobe sa premieta  aj do kvality produktu. Ja sa  spolieham  na nemecké implantáty spoločnosti POLYTECH  a mám ich spoľahlivosť preverenú stovkami implantácií a následných odsledovaní ako sa správajú implantáty  v priebehu rokov po implantácii. Spoločnosť Polytech neustále prichádza s inováciami, ktorých cieľom je zvýšiť bezpečnosť a pohodlie žien, ich posledná novinka sú odľahčené implantáty B lite, ktoré sú o 30% ľahšie ako akékoľvek iné dostupné  implantáty na trhu.

Internet je plný fotografií nevydarených plastík, alebo pŕs, ktoré priam kričia, že sú umelé. Dá sa augmentácia spraviť naozaj prirodzene? Aj na dotyk?

Prirodzenosť výsledku začína správnym výberom implantátu. Dôležitý je nielen  objem,  ako si často klientky laicky myslia. Správny výber šírky, výšky a projekcie implantátu  je predpoklad k dobrému výsledku.

 Čo je pre vás najvýznamnejší faktor pri výbere implantátu? Dostávate niekedy aj nereálne požiadavky?

Pozorne pri konzultácii počúvam, aké má klientka predstavy, vtedy viem poradiť a usmerniť pri výbere toho pravého implantátu, aby sme splnili jej  očakávania. Navrhneme optimálne uloženie  implantátu, či už  pod sval alebo  nad sval, vhodný povrch implantátu -  texturovaný  alebo s polyuretanovým povrchom. Občas sa vyskytnú aj požiadavky, ktoré nie sú úplne bežné a niekedy sú aj nereálne, ale  aj na to slúži konzultácia, aby sme požiadavky dokázali usmerniť a presne informovať klienta. Najčastejšie nereálne požiadavky sú ohľadne veľkosti implantátov. V dnešnej dobe už dávno neznamená, že väčšie prsia  sú krajšie, dôležitý je súlad s postavou. 

Aké riziká hrozia a aká je pravdepodobnosť komplikácií? Je napríklad bezpečnejšie podstúpiť zákrok pred tehotenstvom, alebo až po odkojení?

O rizikách a komplikáciách hovoríme už pri  konzultácii. Poučenie o tom je aj  súčasťou informovaného súhlasu ktorý klient berie na vedomie a podpisuje pred operáciou. Všeobecne sa so silikónovými implantátmi spája komplikácia kapsulárnej kontraktúry, tá postihuje v priebehu 10 rokov do 10% implantácií. Ale pri použití implantátu s polyuretanovým povrchom sa výskyt tejto komplikácie znižuje na 1%, a pri tomto implantáte nehrozí posun, či rotácia implantátu, čo je bežné pri implantátoch s inými druhmi povrchov. Tehotenstvo a kojenie hormonálne ovplyvňujú tvar prsníka a môžu spôsobiťv neskoršom období aj pokles prsníkov, ktoré je potom potrebné operačne korigovať. 

 Je zákrok bolestivý? Ako prebieha?

Zákrok prebieha v celkovej anestéze, pri jednoduchej augmentácii trvá približne jednu hodinu. Po zákroku klient zostáva na lôžku do nasledujúceho dňa na klinike a dostáva všetky potrebné lieky a infúzie aby bol pooperačný priebeh čo najmenej bolestivý. 

 Čo obnáša rekonvalescencia? Musí pacientka dodržiavať nejaký špeciálny režim?

V tomto období je dôležité predchádzať komplikáciám, ktoré si môže pacientka spôsobiť aj sama. Je potrebné telesné šetrenie, nosenie špeciálnej elastickej podprsenky po dobu 4-6 týždňov. Po tejto dobe sú implantáty bezpečne usadené, opuchy po zákroku odozneli a tvar prsníkov je takmer  finálny.

 Výhradným distribútorom implantátov Polytech je spoločnosť TIMED.

​​ (pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:45