FreeImages.com
StoryEditor

Ako získať jemné chodidlá a hladké päty

16.07.2018, 00:00
PR Články
Práve počas letných mesiacov je pokožka nôh a chodidiel najviac namáhaná, odhalené päty sú náchylnejšie na popraskanie. Nejde len o estetický problém. Ak starostlivosť o nohy zanedbávate, vaše popraskané päty sú náchylnejšie na rôzne kožné ochorenia. Pomôcť môže dobrá pedikérka, no s našimi tipmi to zvládnete aj samé.
  • Ak trpíte zhrubnutou pokožkou piat už dlhodobo, tvoria sa vám hlboké a bolestivé praskliny, treba v prvom rade vylúčiť plesňové ochorenie. Nie je ťažké ho vo vlhkom prostredí kúpalísk, bazénov, či sáun získať.
  • Po vylúčení kožného ochorenia si raz mesačne doprajte profesionálnu pedikúru a raz týždenne domácu. Pripravte si horúci kúpeľ na nohy s morskou soľou, pokožku nechajte zmäknúť, následne ju jemne a starostlivo odstráňte pemzou alebo pilníkom na pedikúru. Nohy natrite dostatočne hrubou vrstvou kvalitného krému. Takto ošetrené chodidlá obujte na noc do bavlnených ponožiek. Veľmi popraskané päty krémujte každý večer.
  • Recepty starých mám radia pridať do horúceho kúpeľa zmes bylín ako praslička a nechtík. Na osvieženie pridajte aj pár kvapiek francovky Alpa. Päty môžete natierať aj medom, ktorý pokožku zvláčňuje a zjemňuje.

ALPA

Tip pre jemné chodidlá  a päty:

PEDIK krém so včelím voskomPEDIK balzam na stvrdnutú pokožku obsahuje lanolín a slnečnicový olej, ktoré sa ako prírodné tuky dobre vstrebávajú. Vitamín E pomáha pokožku regenerovať, včelí vosk popraskané päty rýchlejšie zahojí a zvláčni. Krém môžete pokojne použiť aj na suchšiu pokožku vašich rúk. Včelí vosk sa postará o jemnosť nielen vašich chodidiel, ale aj rúk.

ALPA

Zakúpite v sieti 101 Drogerie, Teta, Tesco a Metro.

Viac info na www.alpa.cz

(pr) 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:32