Na raňajky pre dvoch (3 - 4 lievance pre jedného) potrebujete:
- 300 g hladkej múky (môže byť aj celozrnná)
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 20 g cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 125 ml mlieka
- 15 g roztopeného masla + maslo na panvicu
- mätu na ozdobu
- 100 g čerstvého ovocia
- 100%tný džem z malín Mojko
- 100 g tvarohu
- Najprv zmiešame sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a v druhej miske zmiešame vajce s mliekom a maslom.
- Tekutú zmes pridáme do suchej a poriadne premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Cesto musí byť trochu hustejšie ako palacinkové a prášok do pečiva spôsobí, že bude krásne bublinkové.
- Ak nemáte špeciálnu panvicu na lievance, použite panvicu na volské oko. Ak nemáte ani panvicu na volské oko použite klasickú panvicu a menšiu naberačku, cesto síce neustriehnete a lievance nebudú pekne okrúhle, no aj to má svoje čaro.
- A teraz prichádza tá najlepšia časť. Keď sú lievance hotové, potrite ich 100%ným malinovým džemom Mojko, potom trochou tvarohu. Navrch ešte lístok mäty a čerstvé maliny.
MOJKO je jedinečný 100% ovocný džem bez rafinovaného cukru, pridaných farbív, umelých aróm a konzervantov. Tento slovenský džemík pochádza z regiónu Gemera. Že je predsa len o čosi zdravší ako ten od babičky? Pretože je špeciálne varený pri teplote 70 stupňov a tak v sebe uchováva maximum vitamínov. To, že v ňom okrem ovocia nájdete už len ďalšie ovocie, z neho robí čistý produkt. Malina, jahoda, marhuľa alebo čučoriedka – ovocie štyroch druhov pre všetkých dobrodruhov.
(pr)