StoryEditor

Lievance so skutočným malinovým džemom

01.06.2018, 00:00
PR Články
Lievance sú ideálnymi raňajkami pre víkendovú domácu pohodu, keď spolu maškrtí celá rodina. Naštartujú váš deň a pár kúskov si môžete vziať so sebou na výlet. A krásny víkend sa môže začať.

Na raňajky pre dvoch (3 - 4 lievance pre jedného) potrebujete:

  • 300 g hladkej múky (môže byť aj celozrnná)
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • 20 g cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 125 ml mlieka
  • 15 g roztopeného masla + maslo na panvicu
  • mätu na ozdobu
  • 100 g čerstvého ovocia
  • 100%tný džem z malín Mojko
  • 100 g tvarohu
  1. Najprv zmiešame sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a v druhej miske zmiešame vajce s mliekom a maslom.
  2. Tekutú zmes pridáme do suchej a poriadne premiešame. Necháme chvíľu odstáť. Cesto musí byť trochu hustejšie ako palacinkové a prášok do pečiva spôsobí, že bude krásne bublinkové.
  3. Ak nemáte špeciálnu panvicu na lievance, použite panvicu na volské oko. Ak nemáte ani panvicu na volské oko použite klasickú panvicu a menšiu naberačku, cesto síce neustriehnete a lievance nebudú pekne okrúhle, no aj to má svoje čaro.
  4. A teraz prichádza tá najlepšia časť. Keď sú lievance hotové, potrite ich 100%ným malinovým džemom Mojko, potom trochou tvarohu. Navrch ešte lístok mäty a čerstvé maliny.

MOJKO je jedinečný 100% ovocný džem bez rafinovaného cukru, pridaných farbív, umelých aróm a konzervantov. Tento slovenský džemík pochádza z regiónu Gemera. Že je predsa len o čosi zdravší ako ten od babičky? Pretože je špeciálne varený pri teplote 70 stupňov a tak v sebe uchováva maximum vitamínov. To, že v ňom okrem ovocia nájdete už len ďalšie ovocie, z neho robí čistý produkt. Malina, jahoda, marhuľa alebo čučoriedka – ovocie štyroch druhov pre všetkých dobrodruhov.

www.mojkovia.sk

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:49