Platon Life
StoryEditor

Powercouple Julia a Daniel Tanneroví menia svet digitálnych peňazí

13.12.2021, 23:00
PR Články
Kryptomeny, alebo aj internetové peniaze, sa za posledné roky stali fenoménom. Z každej strany sa valí množstvo rád, ako chytro investovať, a existujú ľudia, ktorým sa vďaka nim podarilo zbohatnúť prakticky zo dňa na deň. Pre tých, ktorí im rozumejú, je to ideálna príležitosť, ako investovať do svojej budúcnosti, a vybudovať si väčšiu finančnú slobodu. Avšak čo ostatní, ktorí toho o digitálnych menách veľa nevedia?

Túto “dieru na trhu” našiel mladý pár z Českej republiky, manželia Daniel a Julia Tanneroví. Pred štyrmi rokmi založili spoločnosť s názvom Platon Life, ktorej cieľom je poskytnúť vedomosti a zvyšovať finančnú gramotnosť pomocou digitálnych mien. Prostredníctvom svojej prelomovej platformy prinášajú príležitosť, vďaka ktorej môže zarábať každý - teda aj tí, ktorí o nich nemajú veľa informácií.

Projekt Platon Life funguje na princípe vzdelávania a šírenia finančnej gramotnosti a následného využitia získaných vedomostí v praxi, všetko na jednej platforme, v jednom digitálnom ekosystéme,” hovorí spoluzakladateľka projektu Julia Tanner.

O tom, aký príbeh sa skrýva za celým projektom, sme sa rozprávali s úspešným manželským párom - podnikateľmi z Prahy, ktorý má celú záležitosť na svedomí. Manželia Tanneroví prezradili, aké to bolo vybudovať z ničoho niečo, čo boli najväčšie prekážky na ich ceste za úspechom, a to najpodstatnejšie - či všetka tá tvrdá drina stála za to.

Výnimočný nápad

Prvotná myšlienka celého projektu sa zrodila ešte v roku 2017, keď celý svet obletela vlna popularity kryptomien a mnoho ľudí do nich začalo hromadne investovať, a to aj bez akýchkoľvek informácií. Julia a Daniel to vzali z opačného konca - vďaka tomu, že Daniel už mal skúsenosti v IT biznise, prišli s nápadom, ako s nimi jednoducho a zrozumiteľne pracovať. Odtiaľ bol už len krôčik k revolučnému projektu, ktorý umožnil prístup k digitálnym peniazom každému.

“Myšlienka vytvoriť platformu Platon Life sa zrodila tak, že Daniel má dlhoročné skúsenosti v oblasti IT a financií ja som zase expert na komunikáciu s verejnosťou. Spojili sme teda hlavy a napadlo nám, že by sme mohli na tento trh priniesť niečo úplne nové,” prezradila Julia. Platon Life

Keďže Platon Life bol prvý projekt svojho druhu v tomto sektore, získať investorov a financie rozhodne nebola ľahká úloha.

 “Ako pri každom startupe, aj pre nás bolo náročné dať dokopy financie. No aj napriek všetkým prekážkam sme dokázali vybudovať z ničoho niečo s pomocou známych, ktorí verili našej vízii. Postupne teda naša platforma vznikla bez priamej investičnej pomoci alebo jedného väčšieho investora,” doplnil Daniel.

V núdzi spoznáš (ne)priateľa

No aj keď bol zo začiatku svet proti nim, rodina a blízki im poskytli dostatočnú podporu, a to či už v podnikaní, alebo súkromí. Avšak človek dokáže byť aj tvor závistlivý, čo zažili na vlastnej koži aj oni.

“Na našej ceste k úspechu sme bohužiaľ prišli o pár “priateľov”, práve kvôli nedôvere v náš projekt. Neverili, že to dotiahneme tak ďaleko. Avšak aj to je súčasť života a museli sme sa s tým vyrovnať, zatnúť zuby a spoliehať sa aj naďalej jeden na druhého,” hovorí Julia a dodáva, že v konečnom dôsledku to bola dobrá lekcia.

Manželstvo na plný úväzok

Niektorí by si mysleli, že byť spolu takmer stále musí dať vzťahu poriadne zabrať, no Daniel a Julia si svoju spoluprácu nevedia vynachváliť. Frázy ako tichá domácnosť by ste u nich hľadali márne. Naopak, považujú to za veľmi prínosné, keďže niektoré pracovné záležitosti jednoducho nepočkajú, a takto ich môžu preberať stále - či už doma alebo v práci.

“Tichú domácnosť rozhodne nemáme, či už doma alebo v kancelárii. Náš spoločný čas doma aj v práci si ceníme, neviem si predstaviť prísť do kancelárie a nenájsť tam Daniela,” prezrádza s úsmevom Julia. Platon Life

Prekážky budujú skúsenosti

Každý občas pochybuje o svojich schopnostiach, zvlášť keď sa objavia prvé prekážky a zlyhania. Ani Julia a Daniel nie sú výnimkou. “Raz za čas asi každý spochybňuje svoje kroky. Pri tak náročnom projekte sme aj my rozmýšľali, či to vôbec má zmysel, či sa nám podarí pre myšlienku nadchnúť dostatočné množstvo ľudí. Najťažšia vec pri práci v tomto sektore je, že technológie a digitálny svet sa neustále menia a je naozaj náročné udržať krok s veľkými hráčmi, no podstatné je nevzdať to, dať do toho úplne všetko a nakoniec to predsa len prinesie úžitok,” dopĺňa Daniel Tanner.

Víziu Platon Life berie pár mimoriadne vážne. Svoj projekt vidia v budúcnosti minimálne v rebríčkoch TOP 5 kryptomien, čo je dlhodobý cieľ, na ktorom neúnavne pracujú. V rámci projektu vytvorili aj vlastnú kryptomenu PlatonCoin, ktorá sa obchoduje na niekoľkých burzách. Power couple verí, že ich nápad bude mať veľký dopad v globálnom meradle a takisto pomôže šíriť finančnú gramotnosť.

Odhodlanie je prvý krok k úspechu

To, že vo svete plnom modernizácie a digitalizácie pre ženu nie je miesto, sme už počuli veľakrát. Či chceme alebo nie, žijeme vo svete, ktorý (nielen) ženám - podnikateľkám doslova hádže polená pod nohy. Aj práve preto je úspech Julie a Daniela veľkou inšpiráciou najmä pre ženy, ktoré majú nápady, no chýba im odhodlanie.

Práve týmto ženám chce Julia odkázať len jedno: “Neúspech neexistuje. Vždy sa nájde cesta ako niečo dosiahnuť, a preto sa netreba báť a prekonávať všetky prekážky. Strach z neúspechu brzdí mnoho úspešných žien pred uskutočnením svojich snov. Je dôležité pamätať si, že aj keď možno neuspejú na prvý krát, hlavné je nevzdávať sa, skúšať to a veriť si natoľko, že sa im nakoniec podarí zbúrať všetky stereotypy a spravia obrovskú dieru do sveta.”

Platon Life

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:42