5 vynaliezavých spôsobov, ako maximalizovať úložný priestor vo vašej spálniShutterstock
StoryEditor

5 vynaliezavých spôsobov, ako maximalizovať úložný priestor vo vašej spálni

25.11.2021, 23:00
PR Články
Navrhnutie a zariadenie spálne, s dostatkom úložného priestoru, môže byť pomerne komplikované. Prinášame vám pár inteligentných nápadov, ako dokážete z priestoru vo vašej izbe vyťažiť maximum. Uvidíte, že do vašej malej spálne sa toho zmestí oveľa viac, ako si myslíte.

1.      Využívajte priestor nad a pod posteľou

Ak vaša posteľ disponuje zabudovaným úložným priestorom, dá sa povedať, že ste o krok vpred. Možno si ho však budete musieť zabezpečiť dodatočne - zaobstarajte si samostatnú zásuvku alebo úložný box na kolieskach, ktorý jednoducho zasuniete pod posteľ.

Rôzne nadstavce, visiace skrinky alebo police, sú zasa skvelým spôsobom, ako využiť priestor na stene. Ak ste milovníkom umenia a obrazov, budete musieť zaťať zuby a nájsť pre ne iné miesto.

2.      Usporiadajte si komodu ako odborník

Keď si nájdete čas na správne uloženie vecí v komode, zistíte, že máte zrazu omnoho viac voľného odkladacieho priestoru. Používajte organizéry a rozdeľovacie priehradky. Pre úspornejšie skladovanie siahnite po vákuových obaloch, vďaka ktorým zaberie vaše oblečenie menej miesta.

3.      Nechajte si vyrobiť skriňu na mieru

Vstavaná skriňa je skvelým spôsobom, ako využiť každý centimeter pozdĺž steny a zároveň vám umožní vytvoriť úložný priestor aj v atypických častiach spálne. Nájdite vo vašej skrini nevyužité miesto a pridajte tu zopár ďalších políc, rozťahovacie tyče alebo vysúvateľné vešiaky.

4.      Využite vertikálne priestory

Dokonca aj tá najmenšia a najstiesnenejšia spálňa v sebe skrýva veľký potenciál. Využite zadnú časť vašich dverí a nainštalujte na ne držiaky alebo závesné organizéry. Vzácne metre štvorcové, ktoré môžete efektívne využiť, poskytuje aj bočná strana komody, skrine alebo toaletného stolíka.

5.      Rebríkový regál

Police, usporiadané v štýle rebríka, sú skutočne užitočným prvkom v malých spálňach. Okrem toho, že poskytujú dostatok úložnej plochy, dokážu aj opticky zväčšiť priestor. Je to napríklad dobrá alternatíva nočného stolíka.

Tak, čo poviete? Využívate niektorý z týchto spôsobov aj u vás doma?

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:14