Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyniMäspoma
StoryEditor

Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni

25.11.2021, 23:00
PR Články
Obľúbené slovenské influencerky Zuzka Vačková a Miška Smolová - @SistersBakery.sk sa pustili do duelu. Bude u divákov úspešnejší moderný recept alebo upgradnutá klasika?

Experimenty v kuchyni nemajú hraníc a aj recepty s rovnakým základom môžu mať desiatky rôznych prevedení. Napríklad také obaľovanie – všetci poznáme typické vyprážané rezne v trojobale, no aj táto klasika sa dá použitím netradičných ingrediencií či nových spôsobov prípravy ozvláštniť. Alebo posunúť na inú úroveň – a urobiť z nich zdravší, modernejší recept alebo príjemne šokovať netradičnou kombináciou chutí.

Najdôležitejší je pritom finálny výsledok – a to, či chutí. Svoje o tom vedia aj herečka Zuzka Vačková a foodblogerka Miška Smolová, ktoré na sociálnych sieťach svojimi receptmi pravidelne inšpirujú tisícky divákov. Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma Práve tieto dve sympatické dámy sa rozhodli prijať výzvu slovenského výrobcu korenín Mäspoma, ktorý prináša na trh štvoricu obaľovacích zmesí so širokými možnosťami využitia – od náhrady strúhanky v klasickom trojobale až po zdravšie fitness recepty so zeleninou či iné netradičné kombinácie. Každá z nich má za úlohu pripraviť si jedinečný recept s využitím obaľovacích zmesí, ktorý bude inšpirovať ľudí vyskúšať v kuchyni niečo nové. O tom, ktorej sa to podarilo lepšie rozhodnú diváci na sociálnych sieťach.

V dueli využijú svoje osvedčené ťahy

Obľúbenú herečku Zuzku Vačkovú poznajú slovenskí diváci z hereckých úloh vo filmoch a seriáloch, divadelných inscenácií aj dabingu. Aktívna je však aj na sociálnych sieťach, predovšetkým na Instagrame (@zuzanavackova) a TikToku (@susan.pocket), kde môžu jej fanúšikovia sledovať milé momenty z jej života, ale tiež inšpirácie z oblasti zdravého životného štýlu, recepty či lekcie etikety... všetko podané s humorom jej vlastným. Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma Zuzka je skrátka aktívna žena, ktorá však aj napriek pracovnému vyťaženiu stále myslí aj na svoje zdravie a snaží sa ho podporovať pestrou stravou. V jej kulinárskych inšpiráciách prináša predovšetkým recepty, ktoré korešpondujú so zdravým životným štýlom: nešetrí zeleninou, snaží sa hľadať zdravšie alternatívy a najradšej má jedlá, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale aj rýchle. V takomto duchu sa bude niesť aj jej originálny recept s využitím obaľovacích zmesí od Mäspoma, ktorý predstaví vo veľkom obaľovacom dueli.

Mišku Smolovú väčšina ľudí pozná najmä z jej Instagramu @SistersBakery.sk, ale aj ako autorku dvoch kuchárok: Takmer zabudnuté recepty a najnovšie Takmer zabudnuté recepty 2 (Klenoty rakúsko-uhorskej kuchyne). Svoj voľný čas zasvätila cestovaniu za účelom zbieranie a uchovávania starých receptov. Tie dnes vďaka jej originálnemu spracovaniu prinášajú príjemne nostalgický nádych do mnohých domácností – a predovšetkým kuchýň – rodín z celého Slovenska. Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma Miška je predovšetkým nadšená pekárka, aj preto sa v jej receptoch objavujú najmä sladké inšpirácie na dezerty či múčniky, pri ktorých zachováva ich tradičnú prípravu a nebojí sa ani ich prácnejšieho dômyselného spracovania. Takýmto smerom sa bude uberať aj jej recept v obaľovacom dueli, ktorý zaručene poteší všetkých s mlsnými jazýčkami, ktoré milujú sladké!

Ktorá zvládne obaľovanie lepšie?

Dve kuchárky, dva rôzne recepty, štyri obaľovacie zmesi a len jedna víťazka. Takto bude vyzerať duel, ktorý si už od stredy 24. novembra bude môcť celé Slovensko pozrieť na sociálnych sieťach Mäspoma. Zuzka Vačková a Miška Smolová s v dueli predstavia svoje originálne recepty s využitím obaľovacích zmesí od Mäspoma a diváci hlasovaním rozhodnú, ktorý z nich sa im páčil viac. Uspeje v obaľovaní rýchly a zdravý recept alebo moderne poňatá klasika? Sledujte sociálne siete Mäspoma aj oboch súťažiacich a nechajte sa inšpirovať pri vašich kulinárskych experimentoch!

Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma

Zuzkine obaľované hríby

Budeme potrebovať :

  • veľké hríby Portobello alebo šampiňony
  • vajíčko
  • strúhaný syr
  • 1 cibuľu
  • strúčik cesnaku
  • olej
  • obaľovaciu zmes Mäspoma

Hríby Portobello alebo veľké šampiňony  umyjeme,  oddelíme z nich stredové nožičky a nakrájame ich nadrobno. Očistené hríby položíme na pripravený plech a papier na pečenie. Na panvici si pripravíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom, popražíme, pridáme nakrájané nožičky hríbov a jemne popražíme. Pripravenou zmesou naplníme hríby na plechu, posypeme nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Hríby postupne namočíme do vajíčka a následne obalíme do zmesi Mäspoma. Dáme na plech piecť cca na 10 minút.  Upečené podávame s čerstvým šalátom.

Na obaľovanie môžeme použiť zmes Kukuričnú s cibuľou a cesnakom, alebo  Hrachovú s cesnakom a kurkumou, podľa vlastného výberu a chuti ? @ZuzanaVackova Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma

Miškine jabĺčka v chrumkavom obale (jablká v župane)

  • 3-4 jabĺčka
  • 2 zarovnané PL hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • ½ ČL mletej škorice Mäspoma
  • Pol deci bieleho vína
  • Obaľovacia zmes Mäspoma (kukuričná so sezamom)
  • Práškový cukor a mletá škorica na posypanie

Jabĺčka nakrájame na asi 7 mm plátky, odstránime jaderníky a vysušíme ich kuchynským papierovým obrúskom. Vajíčko, múku, vanilkový cukor, mletú škoricu a biele víno vymiešame v hlbokom tanieri na kašičku. Do menšieho hrnca dáme olej (aby bol na výšku asi 1.5 cm) a pomaly ho rozohrejeme na max. 160 stupňov. Pripravené jablkové krúžky namočíme do kašičky a potom ich obalíme v chrumkavej obaľovacej zmesi Mäspoma (na sladké sa hodí kukuričná so sezamom). Kladieme ich do rozpáleného oleja a pomaly ich opekáme z oboch strán asi 3-4 minúty do zlatista. Vyberieme ich, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a podávame ich ešte teplé, posypané práškovým cukrom a mletou škoricou.

 @SisterBakery.sk Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Veľký DUEL – pozrite sa, čo vymysleli! Zmerajú si sily v kuchyni Mäspoma

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:43