Matúš Lago
StoryEditor

Andy Winson, jeden z najlepších koučov: "Dokážete všetko, čo si zaumienite."

23.06.2017, 14:00
Životný štýl
Prečo o ňom píšeme? Lebo, to čo robí a vie, mu „nenafúkalo“. Lebo ako malý chlapec zažil, čo je to plakať do vankúša, ľutovať sa a nadávať na celý svet. Lebo si včas povedal A DOSŤ, začal na sebe pracovať a veriť si. Aj vďaka športu v sebe objavil vnútornú silu a nesmiernu vôľu. Dnes o tom vedie Akadémiu osobnostného rozvoja Andyho Winsona a je jedným z našich najlepších koučov.

Prečo to robím... 
Lebo som šťastný, keď vidím, ako ľudia dokážu meniť svoj život k lepšiemu. To, čo robím, vnímam ako svoje poslanie. Keď vidím, ako ľudia v sebe objavujú nekonečnú vnútornú silu a ako dokážu s ľahkosťou prekonávať náročné životné prekážky. Keď spoločne objavujeme ich skrytý potenciál a danosti. To je to, prečo pomáham už viac ako 20 rokov ľuďom dosahovať ich ciele. V škole nás totiž nenaučili, ako dosiahnuť pocit spokojnosti. Šťastia. Ako efektívne medzi sebou komunikovať. Zvládať stres. Ako dosiahnuť finančný úspech. Som vďačný, že som sa mohol naučiť od úspešných ľudí z celého sveta stratégie a techniky, ktoré pomáhajú nájsť v každom človeku nekonečnú vnútornú silu. Vďaka nim zvládnu aj na prvý pohľad nemožné! 

Moja cesta... 
Čo ma na nej ovplyvnilo? Otec, ktorý ma cez šport naučil disciplíne a vytrvalosti. Moja stará mama bola obrovská inšpirácia. Ukázala mi, aká je dôležitá viera a pokora. Ďalším momentom bol rozvod mojich rodičov. Zrazu som mal dvoch otcov... Od 11 rokov som robil bojové umenia, vďaka ktorým som objavil, čo všetko dokáže ľudské telo a myseľ pri správnom tréningu. V 16 rokoch som spoznal Silvovu metódu a následne NLP. Musím spomenúť aj pani Ľudmilu Šunovú. Mala takmer 70 rokov a behávala maratón v slovenskom národnom kroji. Ako 75-ročná zabehla dokonca maratón v Antarktíde a o rok nato zomrela. Ukázala mi, že život sa dá žiť naplno až do konca. Ako 29-ročný som mal vážny úraz chrbtice, ktorý výrazne ovplyvnil môj pohľad na život. Nejaký čas som žil s rodinou v Bukurešti, kde som si siahol na úplné dno. Nemal som peniaze na zaplatenie lekára pre môjho syna a takmer som sa tam ocitol s rodinou na ulici. Moja manželka však stála vždy pri mne a spoločne sme to zvládli. 

Toto chcem odovzdať... 
Nádej a vieru v lepší život. Ale nie tým, že sa budeme spoliehať na štát a politikov. Ale že budeme objavovať a odhaľovať svoje schopnosti. Mojím cieľom je vytvárať programy pre vzdelávanie ľudí. Naučiť ich, ako používať vo svoj prospech to, čím je každý z nás obdarený. Aby ľudia s ľahkosťou znášali nástrahy dnešnej doby. Aby sa naučili byť šťastní a spokojní. Aby boli schopní dosiahnuť to, po čom túžia. Aby bolo čo najväčšie množstvo ľudí sebestačných. Aby ich vzťahy kvitli. Aby sa zarábanie peňazí stalo pre nich radosťou, a nie starosťou, a hospodárenie s nimi zábavou. 

Treba zažiť, skúsiť, robiť... 
Môj neustály vnútorný pocit šťastia pramení z dvoch vecí. VĎAČNOSŤ a schopnosť ovládať svoj STAV a vnútorné nastavenie. Keď sa to človek raz naučí, jeho život sa zmení o 180 stupňov. Na začiatok pomôžu aj dve jednoduché cvičenia: Každé ráno sa na seba usmejte v zrkadle. Usmievajte sa aspoň tri minúty. Vystrite hruď. Zhlboka dýchajte. Vydržte to robiť minimálne sedem dní za sebou. Najlepšie však počas 30 dní. Urobte si z toho zvyk. A ďalšia skvelá vec je vytvoriť si „zošit vďaky“. Každý večer si doň zapíšte aspoň tri veci, za ktoré ste z toho dňa najviac vďační. Tieto dve cvičenia mi výrazne zmenili a skvalitnili život. Na to je však potrebné vedieť ovládnuť svoj STAV a byť vďačný za veci, ľudí a situácie, ktoré sa vo vašom živote objavujú. Všetko je totiž o vašom uhle pohľadu. 

Na toto som najviac hrdý...
Som hrdý na moju manželku a deti. Na mojich rodičov, bratov a starú mamu. Bez nich by som nebol. Som hrdý na ľudí, ktorí našli v sebe silu prekonať náročné prekážky a nevzdali to. Sú mojou obrovskou inšpiráciou a som šťastný, že môžem byť pri ich posune a raste. Že tisíce ľudí našli spôsoby, ako riešiť situácie, a nehľadali dôvody, prečo sa to nedá. Že mali tú silu a teraz žijú krajšie životy. A som poctený, keď vidím, že ľudia po mojich tréningoch a osobných koučingoch so stratégiami, ktoré im prezradím, pracujú. Zavádzajú ich do denného života a vidia reálnu zmenu.

Týmto heslom sa v živote riadim... 
To heslo znie: „Všetko je v Tebe.“ Ľudia sú totiž od narodenia obdarení zázračnými danosťami. Vďaka nim dokážeme zbúrať všetky limity. Avšak mnohí netušia, ako tie danosti reálne vo svoj prospech využiť. Nevedia, ako majú používať silu viery, silu presvedčení. Silu hodnôt. Ako sa dlhodobo motivovať. Ako pracovať so svojimi silnými stránkami. Neustále sme formovaní našou rodinou a prostredím, v ktorom sa nachádzame. Málokto vie, že existujú stáročné stratégie na búranie limitov. No kto sa k nim raz dostane, chce svoj život zlepšiť a niečo pre to aj urobí, dokáže všetko, čo si zaumieni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:15