pexels.com
StoryEditor

Poradňa: Som vydatá, ale randím s inými mužmi

26.07.2017, 14:05
Poradňa
Možno vám by sa to nikdy nestalo, ale sú medzi nami ženy, ktoré majú pocit, že život s jediným mužom je nuda a pomedzi prsty im uniká život a zábava s inými... Deje sa to aj našej čitateľke Veronike (34) . Naša psychologička Magda jej poradila, čo s tým...

S manželom sme spolu 11 rokov, teda od mojich 23. Vtedy som sa cítila na vydaj a život s jediným mužom dostatočne stará a zrelá, bola som rada, že som zakotvila, pretože dovtedy som žila veľmi bujarým internátnym životom. Už dlhšie však mám pocit, že sme skôr súrodenci, alebo dobrí priatelia než intímni partneri. Sex sa stal akousi rutinou a ja sa bojím, že takto to bude už navždy a to ešte ani deti nemáme! Zo začiatku mi to príliš nevadilo, bola som rada, že som si našla svoj prístav, dobrého chlapa. No teraz cítim, že mi to nestačí, že sa proste nudím. Chcela by som sa stretávať a aj sa stretávam s inými mužmi, s takými, ktorí ma fyzicky viac priťahujú ako môj muž. Zatiaľ ešte je to všetko na úrovni stretnutí na kávičkách počas mojich služobiek - ešte som ani jedno randenie nenechala zájsť k sexu, no cítim, že sa to čoskoro stane, obzvlášť s jedným kamarátom, ktorý ma veľmi priťahuje. Neurobila som to zatiaľ preto, lebo svojho muža si veľmi vážim a viem, že by to bol začiatok konca. Veľmi si užívam záujem iných mužov, baví ma táto hra, je to pre mňa korenie života. Poradíte mi, čo s tým?

Udržať si príťažlivosť v dlhodobom vzťahu je veľmi ťažké a určite oveľa náročnejšie ako si ju užívať v novom vzťahu. Aby intimita vo vzťahu fungovala, musíte na tom pracovať obaja a oživovať ju. Je to zodpovednosť, ktorú nesie každý, kto je vo vzťahu a toto nastane skôr či neskôr v každom manželstve. Niekedy pomáha flirt s niekým iným, komplimenty, zvádzanie a trochu tajomnosti, niekedy treba o svojich potrebách s partnerom otvorene hovoriť. Otázne však je, čo pre vás nové známosti znamenajú a či ste ochotná sa ich vzdať a pracovať na svojom vzťahu doma. Ak chcete tento vzťah skutočne zachrániť, mali by ste tieto vzťahy ukončiť a urobiť doma čo sa dá a uvedomiť si, že do takéhoto bodu sa raz dostanete v každom vzťahu - ide o to, či chcete partnerov pravidelne meniť (aj to je spôsob života, ktorý si môže niekto zvoliť), alebo chcete prežiť život s vašim mužom, ktorý má pravdepodobne množstvo kvalít a dobrých vlastností. Ak si zvolíte prvú možnosť, je možné, že vám časom začnú chýbať v živote zas iné veci, ktoré máte teraz - pocit istoty a bezpečia napríklad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/poradna, menuAlias = poradna, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:40