profimedia
StoryEditor

Rana pre Meghan Markle. Netflix ruší projekty, stopku dostala aj vojvodkyňa

ČTK02.05.2022., 14:20h
Streamovacia služba Netflix zažila rekordný prepad. V prvom štvrťroku stratili 200-tisíc predplatiteľov a rozhodli sa k razantným riešeniam. Rušia niektoré projekty.
Lajkuj Brainee.sk na

Ani členovia kráľovskej rodiny nie sú imúnni voči škrtom, ktoré musel urobiť streamovací gigant. Netflix zrušil aj chystaný kreslený seriál Pearl (Perla), ktorý mala produkovať manželka britského princa Harryho Meghan Markle. Píše o tom portál BBC.

Spoločnosť Archewell Productions, ktorú založili princ a vojvodkyňa zo Sussexu vlani oznámila, že Meghan bude výkonnou producentkou seriálu Pearl. Malo ísť o rodinný seriál, ktorého hlavnou postavou je dvanásťročné dievča Pearl. Inšpiráciu malo nachádzať v rôznych vplyvných ženách histórie.

Ako uvádza portál Deadline, v čase ohlásenia Markleová povedala: „Ako mnoho dievčat v jej veku, aj naša hrdinka Pearl je na ceste sebaobjavovania, keď sa snaží prekonať každodenné životné výzvy.“

​Vojvodkyňa neskrývala nadšenie z nového projektu, no po tom, čo Netflix v prvom štvrťroku stratil 200-tisíc predplatiteľov, muselo dôjsť k škrtom. Streamovací gigant pritom odhadoval, že mu ich 2,5 milióna pribudne. Okrem toho varoval, že sa jeho služby chystajú opustiť ďalšie milióny predplatiteľov. To zmazalo viac ako 50 miliárd dolárov (47 a pol miliardy eur) z trhovej hodnoty spoločnosti.

Netflix však potvrdil, že bude s Archewell Productions pokračovať v spolupráci na mnohých iných projektoch. Bude medzi nimi aj dokumentárny seriál o športovcoch, ktorí súťažia v Invictus Games pre zranených veteránov, čo je akcia, ktorú založil princ Harry.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 16:05