Unsplash/Peter Dawn
StoryEditor

Ak si zaočkovaný, naješ sa lacnejšie. Tieto podniky ponúkajú zodpovedným Slovákom zľavy

Miroslav Kamody13.08.2021., 08:00h
Spojili sa, pretože nechcú opäť zatvoriť. Slovenské podniky ponúkajú zdravotníkom a zaočkovaným zľavy na svoje menu.
Lajkuj Brainee.sk na

Ďalšia vlna pandémie Slovensko neminie. Nikto však netúži po ďalšom lockdowne, a už určite nie podniky, ktoré by ďalšie nútené zatváranie už nemuseli vôbec prežiť. Rozhodli sa preto k radikálnemu kroku - zdravotníkom a zodpovedným zaočkovaným Slovákom ponúkajú zľavu.

Pridať sa k tejto iniciatíve sa rozhodli aj Demotivácia a Čoje, ktorí na svojich profiloch tieto podniky podporili. „Vzniklo to úplne spontánne - dlho už na pivokávach hundrujeme nad situáciou v našej krásnej, svojstojnej a očividne mentálne poškodenej krajine,” hovorí Demo.

„Čoje chce jesť posediačky z taniera, môj pressostroj doma nie je nič moc a okrem toho a obaja by sme prišli o výhovorku, prečo vypadnúť z domu. Čo teda naozaj nemôžeme dopustiť. Tak sme si v jeden večer napísali, Čoje zosmolil text, ja som zosmolil za päť minút grafiku, Čoje opravil čiarky, Čoje opravil text, Čoje opravil čiarky, Čoje opravil čiarky, (potom som mu už neodpísal), následne sme zavesili instagramy proklatě nízko a vyrazili do boja,” pokračuje človek, ktorý stojí za jedným z najpopulárnejších profilov na slovenskom internete.

Instagram/Demotivacia

​My sme podniky spísali do tohto článku a okrem toho pridali aj nejaké ďalšie, ktoré sa do tejto iniciatívy zapojili. Zájdeš do niektorého z nich? 

Libero Drevenica v Petržalke ti ponúkne zľavu 10 % z každého účtu nad 30 eur, teda samozrejme za predpokladu, že si zaočkovaný proti koronavírusu. Podnik nájdeš na Námestí hraničiarov a určite nebudeš ľutovať.

View this post on Instagram

A post shared by LIBERO (@libero_drevenica)

Dunajský pivovar patrí v Bratislave k známym a obľúbeným miestam. Pred časom sa dostal do médií hlavne zverejnením blacklistu slovenských politikov, ktorí majú zákaz vstupu. Tentokrát prišli s iniciatívou Vakcína ti dá slobodu. Vďaka nej dostaneš ako zaočkovaný pivo alebo nealko zadarmo. 

„Pri návšteve predlož doklad o očkovaní vakcínou proti Covid -19 (k nahliadnutiu) a dostaneš vernostnú kartu do súťažnej karty aj prvú špeciálnu nálepku. Súťažnú kartu s nálepkami nos pri sebe pri každej návšteve - oplatí sa. Bude aj žrebovanie výhercov extra cien.” Jednoduchšie ako očkovacia, lotéria, všakže.

Reklamná agentúra a tlačiareň zameraná špeciálne na gastro prevádzky s názvom GastroPrint ponúka 10 % zľavu z cenníka pre podniky, ktoré podporujú očkovanie a zaočkovaných zákazníkov. Okrem toho ponúka aj 50-percentnú zľavu na grafické práce a doručenie tlačovín.

„Od dnešného dňa až do odvolania všetci ktorí sa u nás preukážu covidpasom/potvrdením o zaočkovaní majú prvú Plzničku na náš účet. Veríme, že vďaka zodpovednému prístupu Bratislavčanov nebudeme znovu musieť zavrieť brány našej Estévéčky,” píše na Instagrame Estévéčka.

„Zľavy vo všeobecnosti nemáme radi, pretože si za svojím produktom stojíme a vážime si jeho hodnotu. Ak však ide o správnu vec, radi urobíme výnimku!” píše Coffee Shop Kolt zo Zlatých Moraviec. K zľave 10 centov za vlastný pohárik pridáva rovnakú zľavu aj pre všetkých zaočkovaných.

View this post on Instagram

A post shared by Kolt (@kolt.sk)

„Túto tému vnímame naozaj citlivo, nakoľko gastro a kultúra sú jedny z najviac ohrozených sektorov hospodárstva v prípade prepuknutia ďalšej vlny pandémie a s ňou spojenými obmedzeniami. Taktiež máme reálny strach o našich blízkych a v neposlednom rade si extrémne vážime prácu a vedomosti našich kamarátov, ktorí pracujú v zdravotníctve a chceme urobiť všetko, čo bude v našich silách, aby sme im aspoň trochu pomohli,” dodávajú majitelia.

Slowenská reštaurácia zo Starého Smokovca primárne myslí na slovenských zdravotníkov, pre ktorých si pripravila 20 % zľavu na celé menu. Podnik nájdeš neďaleko náučného chodníka História Smokovcov. Zaočkovaní môžu v Starom Smokovci zase zájsť do podniku Dobré časy, kde dostaneš 20-percentnú zľavu na kvalitné pivo a dobrý burger.

Reštaurácia Štefánka by Pulitzer, Restaurant Parlament, obe v Bratislave a a Adria bar v Topolčanoch sa pridali do združenia My sme Gastro a ponúkajú zaočkovaných 10-percentnú zľavu vo svojich prevádzkach. „Ďalšie zatvorenie hotelov, penziónov, reštaurácií, kaviarní, pubov... si neželáme a ani si ho už nemôžeme dovoliť,” začína príspevok

„DESAŤ mesiacov sme mali zatvorené, alebo pracovali vo veľmi obmedzenom režime. Preto veľmi citlivo vnímame, že zaočkovanosť obyvateľov Slovenskej republiky patrí k najnižším v Európskej únii. Tešíme sa na chvíľu, keď Ministerstvo financií uvoľní peniaze na „očkovaciu“ kampaň. Igor Matovič sa určite neurazí, ak sa ho pokúsime predbehnúť v tom, že už teraz ponúkame 10 percent zľavu na konzumáciu všetkým našim zaočkovaným klientom,” píšu majitelia. 

„Zdá sa mi byť fér aspoň nejakým spôsobom "odmeniť" podniky, firmy a ľudí, ktorým záleží na tom, aby tu bolo dobre. A dodať im trocha odvahy, plus postrčiť možno tých, ktorí ešte váhajú. Pomaly sa pripájajú ďalší - všimol som si napríklad Ivana "Dev1" Lazarova. Dúfam, že ich bude viac,” dodáva Demotivácia na záver.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:51