pexels.com
StoryEditor

Bio matka, či lenivá matka. TOTO sú typy matiek, ktorá z nich ste vy?

19.09.2021, 14:00
Mama a rodina
Toto sú typy matiek, ktorá z nich ste vy?

BIO 

Všetko musí byť bio a eko. Celý chod domácnosti sa vedie v tomto duchu, určite u nich nenájdete obyčajný biely cukor. Zdravie dieťaťa je pre tento typ matky prioritou, no niekedy to až priveľmi preháňa. Žiadne sladkosti, či vysmážané jedlo. Všetkého veľa škodí, aj preháňanie so zdravou stravou. 

DOKONALÁ

Dokonalá matka, ktorá je vzorom každej ženy. Všetko má pod kontrolou, doma zakaždým vyupratované, deti vždy tip top, všetko stíha a ešte aj ona sama vždy vyzerá, akoby išla na módnu prehliadku. Jednoducho má perfektne usporiadaný život a všetko vie postíhať tak, aby mala v živote aj kľud a pohodu. 

LENIVÁ 

Tak nejako sa spolieha na manžela, či na svoju matku, že to spraví. Po prípade má vždy po ruke číslo na upratovaciu službu, ktorá za ňu všetko spraví. Do potravín sa jej tiež priveľmi nechce, dajú sa aj objednať. No a varenie, to častokrát zavolá radšej do reštaurácie a objedná jedlo, než by mala stáť dlhšie ako pól hodinu pri šporáku. 

PRÍSNA

Pevná ruka nie je nikdy na škodu, no priveľa všetkého skutočne škodí. U nich doma to skôr vyzerá a pôsobí ako na vojenskom tábore, všetko má svoj režim a pokiaľ nie je dodržaný do sekundy, už je zle. Milosť a neha v takejto domácnosti veľakrát chýba a dieťa tieto pravidlá vníma čoraz viac kritickejšie. Nemalo by existovať v domácnosti priveľa pravidiel, ktoré zasahujú do súkromia a zdravého života dieťaťa.

USTRÁCHANÁ

Všetkého sa priveľmi bojí, preto nikam nechodí, ani len na ihrisko pred domom. Čo ak tam dieťa ochorie, bojí sa chorôb, vírusov, úrazov a ďalších milión vecí, pre ktoré radšej ostane vždy doma. Ak už sa niekam vyberie, nechýba povinná výbava, no aj tá nepovinná. Lieky, náplaste, obväzy. Častokrát si ale takéto matky neuvedomujú, že svojim správaním ubližujú svojim deťom. Nedovolia im spoznávať svet a jediné, čo vidia, sú steny ich domova. Pre dieťa je dôležitá aj socializácia, spoznávanie ľudí a sveta!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:09