shutterstock.com
StoryEditor

Toto sú najlepšie slovenské miesta na perfektný rodinný výlet

03.06.2020, 15:10
Mama a rodina
Po krásne zážitky nemusíte chodiť ďaleko. Potúlajte sa trochu viac po našom čarovnom Slovensku. Tipy, kam sa ísť vyblázniť s deťmi, alebo, naopak, zrelaxovať, v Nitre, Trenčíne či v Banskej Bystrici máme z prvej ruky.

Trenčín
podľa blogerky Silvie Škultéty @minidiamondblog

Najromantickejšie miesto:
Farský kostolík v centre mesta s výhľadom na celý Trenčín, s romantickými západmi slnka.
Obľúbená reštaurácia:
Jednoznačne sushi reštaurácia OYSHI SUSHI v centre. Magické gastronomické zážitky vsadené do krásneho prostredia historického centra mesta.
Najlepšia káva/pivo/kofola:
Najlepšiu kávu v meste máme v kaviarni Coffee Sheep na ulici Marka Aurélia. Špeciálne odporúčam ľadovú kávu :-). Pivko a kofolu, ale pokojne aj hot dog alebo hamburger si dávame pravidelne a radi v Mestskom hostinci. Opäť je to v centre mesta, takže všetko máte na skok.
Perfektné miesto pre rodinu s deťmi:
Lesopark Brezina a Tarzánia, je to miesto ideálne pre celú rodinu. Od turistiky, cyklistiky až po lezeckú dráhu, ohniská na opekanie a detské ihriská.
Kde relaxujem:
Pláž na Ostrove v Trenčíne. Krásne miesto na relax a prechádzky, pre deti opäť veľké detské ihrisko, bufet s občerstvením.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Trenčín The Best (@trencinthebest),

Prievidza a Bojnice
podľa speváčky Radky Križanovej @staytuned_kapela_musicband

Najromantickejšie miesto:
Za najromantickejšie miesto v našom regióne považujem rozprávkový Bojnický zámok. Spolu so zámockým parkom sú nielen romantickým miestom, ale aj oázou pokoja. Okolo zámku chodím pravidelne, no ešte stále ma vie niečím novým zaujať. Je to ten typ miesta, ktorého sa asi nikdy „neprejem“.
Obľúbená reštaurácia:
Medzi moje najobľúbenejšie patria reštaurácie Alej a Muzika v Bojniciach či skvelá talianska reštaurácia Cassa Mia, ktorú nájdete v Opatovciach nad Nitrou.
Najlepšia káva/pivo/kofola:
Ak hľadáte výborné pivo, ale aj fantastické rebierka, tatarák či steak, tak odporúčam navštíviť Woodstock v Prievidzi. Navyše, často sa tu konajú koncerty a v tomto podniku je vždy skvelá atmosféra.
Perfektné miesto pre rodinu s deťmi:
Bojnice sú ako stvorené pre rodiny s deťmi. Na relatívne malom priestore nájdete zámok, zoo, kúpalisko, vyhliadkovú vežu či kúpele. Deťom však odporúčam aj Lesopark v Prievidzi, kde sa môžu dosýta slobodne vyšantiť a ešte si s rodičmi aj niečo popri tom opiecť.
Kde relaxujem:
Najradšej doma na terase s mojimi skvelými susedmi. Gril, pivko, sviečky. Čo viac si priať? :-) Ak je to však možné, rada zájdem aj na dobrý koncert či iné kultúrne podujatie a, našťastie, v Prievidzi a v okolí ich máme dosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriel Polena (@gabriel_polena),

Banská Bystrica
podľa moderátorky spravodajstva RTVS Simony Simanovej

Najromantickejšie miesto:
Kalvária pod Urpínom, je tam malý čarovný kostolík a prekrásna alej, kde nájdete 71 druhovo chránených stromov. Sú obrovské a veľmi staré, majú 250 rokov.
Obľúbená reštaurácia:
Doma u maminy, možno je to dávkou lásky, s ktorou varí, ale naozaj by som jej udelila michelinskú hviezdu, minimálne jednu.
Najlepšia káva/pivo/kofola:
Na námestí v Banskej Bystrici, v ktorejkoľvek kaviarničke s výhľadom na Urpín a na čarokrásne hory.
Perfektné miesto pre rodinu s deťmi:
S mojimi dvoma neterami a synom, ktorí sú vo veku 3 – 4 roky, radi chodíme na plaváreň Štiavničky, je tam tobogan a nový bazén. Okrem toho do prírody, na Donovaly, na Šachtičky alebo do Španej doliny či na Staré hory. Možností na krátku turistiku vhodnú pre malé deti je v okolí Banskej Bystrice veľa.
Kde relaxujem:
Keďže dosť športujem, veľmi rada si oddýchnem v dobrom wellnesse v Hoteli Kaskády. Majú výborný saunový svet aj masáže. Aktívny relax v zime, to je pre mňa lyžovačka v Jasnej, syna Lucasa dávam do lyžiarskej školy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Banska Bystrica | Slovakia (@visitbanskabystrica),

Piešťany
podľa modelky a influencerky Nikolety Kováč @surovadcerka

Najromantickejšie miesto:
Zákutia v parku na Kúpeľnom ostrove.
Obľúbená reštaurácia:
Freshco bistro, kde majú v ponuke veľa vegánskych jedál. Je schované pri pešej zóne.
Najlepšia káva/pivo/kofola:
Na kávu, limču a koláčik určite choďte do Concept Coffee Roasters. A pivo si dajte v Piešťanskom pivovare Žiwell.
Perfektné miesto pre rodinu s deťmi:
Mestský park a obľúbené detské ihrisko pri kine Fontána.
Kde relaxujem:
Pri rieke Váh na Lide alebo pri Ratnovskej zátoke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Concept Coffee Roasters (@concept_coffee),

Nitra
podľa moderátorky TV JOJ Aleny Stračiakovej

Najromantickejšie miesto:
Drážovský kostolík. Čarovné miesto nad Nitrou, s úžasným výhľadom. Dostanete sa tam nenáročnou cestou, ktorú zvládnu deti aj dospelí. Práve pri Drážovskom kostolíku môžete stráviť romantický piknik s krásnym výhľadom na Nitru.
Obľúbená reštaurácia:
Keďže ja rada ochutnávam a skúšam nové jedlá, naozaj neviem určiť len jednu reštauráciu, ktorá je pre mňa top. Ak mám chuť na skvelý burger, idem napríklad do Starej Kotolne, ak na sushi, tak jednoznačná voľba je Wasabi Sushi Steak & Lounge bar.
Najlepšia káva/pivo/čaj/kofola:
Dostať dobrú kávu už dnes nie je až taký problém, o tej naj však určite rozhoduje aj lokalita a personál. Pre mňa úžasné miesto na oddych pri dobrej káve je v Starom Biskupskom hostinci. Interiér je prešperkovaný zaujímavými prvkami a okolie obklopuje zeleň a jazierko. Na takú kofolu si zasa radi zájdeme o kúsok ďalej do Bufetu na Sihoti. A keď už ste sa prešli, pokojne si tam doprajte aj krčmové zemiačiky :-).
Perfektné miesto pre rodinu s deťmi:
Park na Sihoti. Je to zelená oáza uprostred rušného mesta. My sme tam najčastejšie zvykli chodiť v nedeľu poobede nakŕmiť zvieratká na gazdovskom dvore, často sa tam organizujú rôzne podujatia, pravidelne tam napríklad hráva živá kapela, hrávajú sa divadielka pre deti... Neviem, či v Nitre existuje dieťa, ktoré navštívilo náš park a nesadlo si na fontáne na žabku, z ktorej strieka voda (my sme odtiaľ pravidelne odchádzali mokrí) :-). V každom prípade, park je skvelé miesto tak pre malých, ako aj veľkých a tí športovo založení sa chodia korčuľovať či bicyklovať na super in-line dráhu, ktorá vedie aj popri rieke Nitra.
Kde relaxujem:
Keďže aktuálne žijem v Bratislave, tak už len čas, keď Nitru navštívim, je pre mňa relax, pretože idem domov. Keď sme boli mladší, tak náš najväčší relax sa odohrával na Mostnej ulici, ktorá je centrom diskoték a barov (nedá mi nespomenúť Pečiatkáreň či Devils). S pribúdajúcimi rokmi som však našla čaro o kúsok ďalej na Zobore. Medzi kopcami nie je síce žiadnym obrom, no to je podľa mňa jeho výhoda. Výlet na jeho vrchol zvládnu všetky vekové kategórie do 2 – 3 hodín a výstup je naozaj príjemný aj na pohľad.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Kysučan (@zdendy),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:06