StoryEditor

Kaderníčka prezradila trendy v strihaní a farbení vlasov. Čo teraz letí?

04.10.2015, 15:30
Životný štýl
Skúsená kaderníčka Blanka Hašková odhalila najnovšie vlasové trendy a tiež to, ako vyzerá starostlivosť o vlasy u známych osobností.

Známou tvárou sa stala v roku 2004 v relácii Vyzeráš skvele. Už vtedy však očarujúca Blanka Hašková mala za sebou päť titulov majsterky Českej republiky v účesovej tvorbe a spoluprácu so súťažou Miss ČR. O tom, aké sú nové trendy v strihaní vlasov, hovorí v novom čísle týždenníka Téma, ako píše idnes.cz.

Ako si spomínate na reláciu Vyzeráš skvele?


Priniesla mi mediálnu známosť mimo kadernícku "obec", kde už som meno mala vybudované. Prinieslo nám to aj veľa klientov, veľa z nich ale malo pocit, že im s vlasmi zmením aj život, a že keď sa dostanú k tej pani z televízie, budú šťastnejší. Ľudia v tejto relácii prešli celkovou premenou vizáže, vrátane oblečenia, make-upu, takže potom mali radosť, vyzerali šťastne a to isté očakávali klienti v salóne.

Dajú sa v účesoch stále ešte nájsť nové trendy, alebo sa už len v obmenách vracajú tie staré?


Sama sa čudujem, že je to možné, ale naozaj sa ešte stále vynárajú novinky. Aj keď je pravda, že som zažila obdobie, kedy sa vracali trendy, ktoré som zažila, keď som začínala. To som si pomyslela: "Dočerta, už zase to isté, to už som asi stará," (smiech). Teraz je to napríklad návrat ružových pramienkov vlasov, ale zase v obmene, farbí sa ako doplnok prírodných vlasov. Stále ešte pretrváva trend farbenia v štýle Ombré (vlasy sa pozvoľna farbia až niekoľko centimetrov od hlavy alebo až v poslednej tretine dĺžky, pozn. red.), ale tónuje sa napríklad do fialova alebo do šediva. Takže novinky sa objavujú stále, ale myslím, že im ľudia menej podliehajú. Už sa nedeje to davové šialenstvo ako spočiatku.

Je nejaký účes, ktorý pristane väčšine ľudí a vyzerá dobre za každých okolností?


Za tých dvadsať rokov som zistila, že niečo ako typ tváre a k nemu vhodný účes, vôbec neplatí. Jediné, na čom záleží je, či človek tie vlasy zvládne. Je dôležité, aby pri účese dostal inštrukcie, aby si ich vedel vyfúkať, upraviť, aby si s nimi vedel poradiť. Kaderník musí urobiť účes podľa zručností toho človeka. Poznám veľa žien, ktoré úplne popierajú nejaké zažité pravidlá "tvár versus účes". Napríklad mám klientku s väčším nosom, ku ktorému nosí úplne kratučkú ofinu. Dokonalý učebnicový príklad toho, čo sa takzvane nesmie. A táto dáma to pritom vie tak nosiť, a tak sa to k nej hodí a dopĺňa ju to, že vyzerá úplne skvele. Ak človek nájde niečo, v čom sa cíti dobre, je to vkusné a jeho vlasy sú zdravé, všetky pravidlá idú bokom.

Aké sú dnes trendy vo farbení?


Myslím, že je to individuálne a záleží na konkrétnom kaderníkovi. Ja napríklad nemám rada odrasty. Takže, aj keď chce byť niekto svetlý, preferujem, aby tá základná farba bola veľa blízka prírodnej farbe, a potom sa postupne zosvetľuje. A je už jedno, či to vyrobím tenkým melírom alebo inou technikou. Ale mám aj zákazníčky, ktoré majú odrasty, napríklad Táňa Kuchařová, pretože jej to tak vyhovuje. Ale ja sama mám radšej, keď človek nepôsobí ako zafarbený. Samozrejme, tiež farbím ľudí, u ktorých ide o čistú extravaganciu, niečo neprehliadnuteľného. Ale osobne mám radšej, keď sú vlasy v takej polohe, že ľudia skôr povedia: "Tebe to pasuje," než "Ty máš skvelý účes".

Vyhľadávajú vás tiež celebrity. Čím sú títo zákazníci špecifickí?


Tak mám jedného takého zákazníka, nebudem menovať, a ten ma obzvlášť baví, pretože moja kreativita v jeho prípade prebieha nasledovne: "Strihala si ma pred dvoma mesiacmi, po troch týždňoch som dokončil nakrúcanie obrazu, na ktorý teraz nadväzujem. Takže ma musíš ostrihať, ako pred dvoma mesiacmi plus tri týždne." (Smiech) Skrátka s hercami, ktorí práve niečo nakrúcajú, nepohnem. A ak si chceme zablbnúť, musíme to zložito plánovať na obdobie, keď nemajú žiadne záväzky. Rovnaké je to s modelkami. Táňa Kuchařová si veľmi dlho priala vyskúšať ryšavú farbu a naozaj niekoľko rokov sme hľadali termín, kedy by sme si mohli zaexperimentovať. Podarilo sa to až tento rok v lete, keď vedela, že štyri týždne nebude fotiť nič, kde musí byť blond, a potom navyše odchádzala k moru, takže som vedela, že jej tam farba dobre vybledne a pôjde ľahko vrátiť na blond. To isté bolo s odfarbovaním Jitky Čvančarovej. Strašne dlho sme hľadali moment, kedy Jitka bude mať tak dlhý prestoj, aby si mohla skúsiť byť blondína.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:48