StoryEditor

Jednoruký ročný chlapček je módnou ikonou. Obchody ho obliekajú zadarmo

13.12.2015, 13:45
Životný štýl
Oakley Lynch sa stal internetovou senzáciou.

Pätnásťmesačnému chlapcovi s jednou rukou matka založila účet na Instagramu, kde pridáva jeho fotky vo vyladených outfitoch. Lyncha si všimli predajcovia z celého sveta, začali mu posielať oblečenie a jeho šatník teraz praská vo švíkoch, ako píše idnes.cz.

Zvláda všetko, ako ostatné zdravé deti


Rodičia malého chlapca boli zdesení, keď sa dozvedeli, že ich syn bude mať len čiastočne vyvinutú pravú ruku. S postihnutím sa im podarilo veľmi rýchlo vyrovnať a podľa ich slov chlapček funguje tak, ako keby bol úplne zdravý. Je to vraj veselé a spokojné dieťa.

Oakleyho matka Victoria synovi založila účet na sociálnej sieti, kde začala pridávať jeho fotky. Za veľmi krátku dobu účet chlapca sledovalo vyše pätnásť tisíc ľudí. Každý deň vraj Oakley dostane balíček s hračkami, oblečením a čiapkami. Teraz má asi 40 párov topánok, 20 čiapok, 50 podbradníkov, 50 tričiek, 20 svetrov a veľa hračiek a kníh.

Butiky z celého sveta mu posielajú oblečenie a niektorí dokonca upravujú veci, aby mu presne sedeli aj na nevyvinutú ruku. 

Jeho rodičia sú šťastní, že sa chlapček veľmi rýchlo adaptoval a s jednou rukou zvláda všetko rovnako ako ostatné zdravé deti. "Je neuveriteľné, čo všetko s jednou rukou zvládne. Je veľmi šikovný. Život s jednou rukou by nebol jednoduchý pre nikoho, ale Oakley to zvláda skvele," povedali.

Rodičia chlapca sa o nevyvinutej ruke chlapčeka dozvedeli v čase, keď bola Victoria v šestnástom týždni tehotenstva. "Moja prvá reakcia bol šok a plač. Išla som domov, otvorila som si vrecúško s lupienkami a pomyslela si, ako moje dieťa zvládne robiť tak bežné veci, ako je otvorenie vrecka s lupienkami, alebo ako si zapne gombíky. Ale veľmi rýchlo po narodení Oakleyho sme zistili, že to zvládneme my aj on," zverila sa chlapcova matka.

Victoria sa spočiatku bála reakcií ľudí, ale keď sa pod fotkami syna začali objavovať isté roztomilé komentáre a chvála, bola veľmi šťastná. Radosť má aj z reakcií obchodníkov, pretože vidí, ako nadšený je z darčekov jej syn.

   

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:39