StoryEditor

Techniky líčenia, ktoré ovládli ženský svet. Dokonalá tvár už nie je snom

30.09.2015, 05:00
Životný štýl
Jeden z najväčších súčasných trendov v líčení? Kontúrovanie tváre použitím rozjasňujúcich a tieňujúcich techník. Ktoré z nich valcujú svet krásy?

Prirodzenosť je a bude žiadaná, no nie je na škodu ju podčiarknuť šikovnými ťahmi. Stačí tak málo, aby mejkap v priebehu minúty vykresal to najkrajšie z každej ženy. Potvrdzujú to svetoznámi vizážisti, ktorí dokážu z obyčajných žien urobiť doslova hviezdy. Žiadne hrubé nánosy líčidiel, ale zvýraznenie lícnych kostí či podčiarknutie krásy očí dokážu tvár úplne zmeniť. Nemusíte byť modelkou alebo pôsobiť v brandži, kde sa zarábajú milióny, aby ste poznali ich šikovné triky líčenia. Aj bežné ženy vedia ako na to. Zaraďte sa medzi nich.

Klaun kontúrovanie (Clown contouring)


S líčidlami sa dá čarovať. Ukázala to španielska vizážistka a youtuberka Bella DeLune na videu a fotografiách, kde má pomaľovanú tvár rôznymi farbami ako klaun. Následne pridala fotografiu po tom, čo si farby dôkladne rozotrela a poskytla tak dôkaz, čo dokáže správne kontúrovanie spraviť s tvárou. Koláž mala veľký úspech. Ženy by sa podľa nej nemali báť experimentovať. Kruhy pod očami dokáže zakryť červený rúž a ružový odtieň zase osvieži líčka. Svetloružové tóny sú skvelé na rozjasnenie šedých miest. Dôležité je všetky farby dôkladne rozotrieť. Pozrite sa na umenie s líčidlami, ktoré dokáže mladá žena:

Baking


Nebojte sa, nejde o pečenie či varenie. Trendom je metóda líčenia, ktorá sa spočiatku udomácnila u transvestitov, no dnes je obľúbená napr. u Kim Kardashianovej. Vyžaduje si však istú dávku trpezlivosti. Po tom, čo si na pleť nanesiete podkladový mejkap, aplikujte hubkou veľmi silnú vrstvu púdru a 20 až 30 minút počkajte, až sa usadí. Potom oprášte prebytočný púder štetcom. Pozor, nanáša sa len na miesta, na ktoré dopadá najviac svetla a ktoré treba zvýrazniť, t.j. horná hrana lícnych kostí, oblasť pod očami, stred nosu, stred čela a brady. Najideálnejší je čo najsvetlejší púder, ktorý je sypký a jemne namletý. Výsledok? Rozjasnená a vymodelovaná tvár. Baking má však jednu nevýhodu. Nehodí sa na každý deň, ale len na špeciálne príležitosti. Najlepšie vyzerá v teplom večernom osvetlení, na javisku a tiež na fotografiách z interiéru.  

Strobing


Na sociálnych sieťach často "svieti" ďalší výraz "strobing". Znamená "strobe lights", teda reflektory. Cieľom tejto metódy je čo najviac rozžiariť pleť pomocou rozjasňovača, ktorým nemusíte šetriť. Dôležitý je však jeho výber. Ak ste svetlejší typ, mali by ste si zadovážiť odtieň šampanského alebo s nádychom ružovej a naopak na tmavšej pleti budú vyzerať skvelo zlaté a bronzové tóny. Základom je dobra hydratovaná pokožka a podklad - primer alebo mejkap. Potom sa "hlási o slovo" spomínaný rozjasňovač, tentokrát v tekutej alebo krémovej forme. Naneste ho na miesta, kde prirodzené dopadá slnko, teda chrbát nosu, nad hornú peru a na očné viečka. Aj v tomto prípade je nutné ho poriadne rozotrieť prstami alebo hubkou. Žiarivý lesk pleti je na svete.

Tantouring


Jedna z najľahších techník, pri ktorej stačí spraviť len pár ťahov štetcom. Na čo stáť dlhé hodiny pred zrkadlom, keď si môžete naniesť namiesto mejkapu prípravky na opaľovanie? Nimi si môžete vytvoriť kontúry na tvári, ktoré vám vydržia niekoľko dní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:01