StoryEditor

Zalovte v šatníku. 5 vecí, ktoré by mali ženy viac nosiť

09.02.2016, 04:00
Životný štýl
Prehrabte sa vo svojej skrini a upriamte pozornosť na módne kúsky, po ktorých by ste mali častejšie siahať.

Čudovali by ste sa, čo všetko nájdete vo svojom módnom kráľovstve. Ruku na srdce, koľko kúskov oblečenia a doplnkov neuzrelo svetlo sveta už niekoľko týždňov či mesiacov? Ak si ich nechávate na špeciálne príležitosti, verte tomu, že nakoniec ani nemusia prísť. Je škoda nechávať ich na dne skrine, keď ich môžete využiť aj v týchto dňoch. To isté sa týka aj vlasových doplnkov, ktoré si „šetríte“ na iné situácie, pritom dokážu príjemne osviežiť aj bežný outfit a dodať vám šmrnc.

Ružová farba


Keď módna návrhárka Diana Vreelandová vyhlásila, že ružová je námornícka modrá pre Indiu, netušila, že o pol storočia neskôr sa dostane do šatníkov žien po celom svete. V nej každý vyzerá lepšie a zdravšie a hlavne je vedecky dokázané, že košele s fuchsiovou farbou dokonca môžu zabrániť SAD čiže sezónnej afektívnej poruche, ako píše marieclaire.com. Často sa tiež SAD prezýva ako „zimná“ depresia. Inak povedané, ružová farba dokáže zlepšiť náladu. Ide o jednu z mála farieb, ktorá podčiarkne krásu každej ženy, ktorá si na seba oblečie odev tohto odtieňa. Je hitom každej sezóny len s jemnými obmenami.

Oversized oblečenie


S oversized módou sme si potykali už dávnejšie. Veľké košele, svetre i tričká a teraz najaktuálnejšie oversized kabáty sú trefou do čierneho. Na väčšine žien vyzerá táto móda dobre, stačí len vedieť, ako ju nosiť, aby sme nevyzerali príliš veľké a objemné. V zásade platí, že k veľkému kabátu alebo svetru si treba obliecť úzke nohavice. Vytvoria kontrast, ktorý je v tomto prípade priam nevyhnutný. Nebojte sa kombinovať oversized módne kúsky s tými užšími.

Vlasové doplnky


Krásna čelenka či efektné sponky môžu úplne zmeniť váš outfit. S vhodne zvolenými štýlovými kúskami dokonca môžete razom omladnúť. Dnes sa už nepovažujú za veci, ktoré by sa mali nosiť len pri mimoriadnych príležitostiach, napr. keď sa chystáte na večierok. Ide o šperky do vlasov, na ktoré by nemala žiadna žena zabúdať. Obchody ponúkajú množstvo rôznych vlasových ozdôb, vrátane tých menej nápadných, no za to efektných doplnkov, určených na bežné nosenie. Je na vás, či dáte prednosť hippie štýlu, rozkvitnutým kvetom vo vlasoch, stuhe zaviazanej na mašľu okolo vlasov nad čelom alebo najväčšiemu hitu v podobe čelenky, či už ako kvitnúcej girlandy alebo v koži. Dotvorí celkový imidž a oživí korunu krásy.

Pyžamá


Aj pyžamo môže mať svoje čaro. Aj keď počas spánku nepotrebujeme ohurovať, nie je na škodu venovať čas módnemu výberu do postele. Na druhej strane jeho výber nie je zložitý. Obvykle nám postačí príjemný materiál a pohodlnosť strihu – tieto faktory sú na prvom mieste. I na prvý pohľad nepodstatné oblečenie v šatníku vám môže vyčarovať krásnu postavu a môžete v ňom vyzerať príťažlivo a štýlovo. Ak sa necítite dobre v saténe, zvoliť môžete osvedčenú kombináciu teplákov a trička – stavte však na vyvážený dojem, t.j. jeden diel pyžama bude voľný a druhý obtiahnutý alebo stavte na zábavné pyžamo s obrázkami či poprešívané záplatami. Móda už dnes nepozná hranice, preto nie je nezvyčajné nosiť vzdušné a ľahké pyžamové nohavice do divadla alebo práce. Ak nemáte odvahu, nevadí. Skúste sa zastaviť a jednoducho celý deň stráviť doma v pohodlnom pyžame. Aspoň raz za čas sa neponáhľajte z postele s vedomím, aké povinnosti vás čakajú. Nachvíľu ich odložte a proste ostaňte len tak ležať v posteli.

Veci na špeciálne príležitosti


Večerné šaty či priliehavý top so zlatými flitrami vám stále leží hlboko v skrini? Keďže na to nebola príležitosť, jednoducho ste si ich nedali. Zahoďte predsudky. Oslávte deň špeciálnym módnom kúskom, ktorý vyťahujete zo šatníka len výnimočne. Prekvapte partnera po práci a dajte si na seba niečo, čo nenosíte každý deň. Dajte príležitosť aj takým módnym kúskom, ktoré pôvodne nie sú na každodenné bežné nosenie. Život je príliš krátky na to, aby sme nedali priestor výnimočným veciam. Smelo do toho. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 19:13