StoryEditor

Vlasové triky kaderníkov. Vyčarte si krásnu hrivu

26.08.2015, 05:00
Životný štýl
Kaderníci, ktorí sa skrývajú za oponami prehliadkových mól a chystajú vlasy modeliek prezradili, ako na dokonalý stajling vlasov.

Vlasy sú korunou krásy každej ženy. Niekedy si však robia čo chcú, preto nás prepadne zúfalosť, ako s nimi narábať, aby boli podľa našich predstáv. Čo robiť, aby ste z vlastnej kúpeľne odchádzali ako od vlasového stajlistu?

Koniec rýchlo mastiacim sa vlasom


Čím viac peny, tým je prípravok účinnejší. Ak ste si to doteraz mysleli, vyvedieme vás z omylu. Mali by ste si zaobstarať šampón, ktorý pení čo najmenej. Ako sa uvádza na cosmopolitan.com, ide totiž o známku toho, že nie je preťažený hydratačnými zložkami a inými chemickými látkami, ktoré zaťažujú vlasy. Tieto agresívne šampóny zvyknú zbaviť vlasovú pokožku jej prirodzených olejov. Preto môžu vlasy po umytí vyzerať síce čistejšie, no o to rýchlejšie sa mastia. Najideálnejšie je siahnuť po prípravkoch bez sulfátov.

Papierové utierky namiesto fénu


Americkí kaderníci nedajú dopustiť na jeden trik, ktorý nielen ušetrí čas, ale neničí vlasy. Na vysušenie vlasov veľa žien používa froté uterák, ktorým však zvyknú pramienky drhnúť príliš silno a tým ich poškodzujú alebo fén, čo však tiež nie je najlepšia výhra pre korunu krásy kvôli horúcemu vzduchu. Profesionáli stavili na papierové utierky. Sú šetrnejšie, neelektrizujú a vysajú z vlasov viac vody. Dokonca až o toľko, že skráti fénovanie až o 5 minút.

Perfektný objem


Ktorá žena by netúžila po hustých vlasoch? Bohatý účes a veľká hriva, ktorou oslnia svoje okolie, tým sa však môže máloktorá pýšiť. V zákulisí módnych šou poznajú trik, ako na perfektný objem. U profesionálnych stajlistov dostáva zelenú kombinácia vosku a púdru. Stačí si prehodiť vlasy smerom dolu, na ruky aplikovať vosk a dlane následne pošúchať a rovnomerne ho tak rozotrieť. Premasírujte si rukami hlavu a vráťte sa do bežnej polohy. Na rad prichádza detský púder, ktorým si poprášte ruky a opäť si prehrabnite vlasy. Žiadne viditeľné stopy poprašku, len objem, z ktorého budete milo prekvapené.

Lepšia fixácia účesu


Lak je jeden z najlepších pomocníkov, ktorý sa postará o to, že pramienky vlasov ostanú na svojom mieste. Výsledok však bude ešte lepší, ak ho nanesiete inak ako ste zvyknuté. Kaderníci radia nastriekať si len časť vlasov, ktorú chcete spevniť. Prejdite po nej prstami, aby ste ho dôkladne a rovnomerne rozotreli a spravte si účes, ktorý chcete. Je pritom jedno, či to bude drdol alebo vypnutá ofina, v každom prípade lakujte predtým a lak následne nechajte zaschnúť v samotnom účese.

Hladké vlasy za každých okolností


Majiteľky kučeravých a nepoddajných vlasov vedia, aké to je zvádzať každodenný boj s "neposednými" vlasmi. Aj keď ich problém načas vyrieši žehlička na vlasy a sprej na ich uhladenie, po pár hodinách sa zvlnia. Ako je možné, že modelky majú vlasy rovné a perfektne uhladené aj po prezliekaní, líčení a ďalších úpravách? Kaderníci stavili na jednoduchý, no pre mnohých zvláštny trik. Potrebujú k tomu len papierovú vreckovku, ktorú modelkám pripnú sponkami na miesta, ktoré majú zostať rovné, teda zväčša okolo uší či na pramene okolo tváre. Účes sa im nezničí.

Vlny bez použitia natáčok či kulmy


Ak máte rovné vlasy, no túžite po vlnách v hollywoodskom štýle, nie je problém ich v priebehu niekoľkých minút dosiahnuť. K vlnitým vlasom sa dopracujeme rôznymi spôsobmi, či už kulmou alebo natáčkami. Aby ste však získali prirodzené vlny, stačí si rovnomerne zapliesť vlasy do vrkočov a opatrne po nich prejsť žehličkou. Bohaté vlnité vlasy sú na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:15