Dreamstime
StoryEditor

5 drobných trikov, ktoré vám pomôžu na ceste za vysnívanou postavou

18.01.2018, 12:58
Zdravie
Chcete dostať svoje telo do úplnej dokonalosti? Nemusí to ale znamenať, že musíte behať 5 hodín denne na páse. Niekedy stačia aj maličkosti.

Hudba

Znie to ako vtip, ale chudnutie môže naozaj ovplyvniť počúvanie hudby. Stačí, ak si do slúchadiel nie len do fitka, ale aj cestou do práce pustíte rytmickú hudbu. Bolo dokázané, že rýchle pesničky motivujú k fyzickým výkonom a človek vydrží byť dlhšie aktívny. Počas jedenia by ste si mali naopak púšťať pomalšiu a kľudnejšiu hudbu. Vedci uvádzajú, že pri pomalom jedení zjeme o 20 percent menej.

Spánok

To, že k chudnutiu je spánok a regenerácia veľmi dôležitá, ste už určite veľakrát počuli. Ale vedeli ste, že ak budete spať v chladnejšej izba, ideálne okolo 18 stupňov, tak vaše telo bude spaľovať oveľa viac? Takže na noc povinne otvoriť okno!

Pepermint

Nič nezaženie hlad tak spoľahlivo, ako dávka pepermintu. Ak teda už druhú hodinu pozeráte na výklad cukrárne a od podľahnutia vám už chýba iba krok, rýchlo siahnite po pepermintovej žuvačke. Ak dostávate chute večer, doma pri televízií, nie je nič jednoduchšie ako umyť si zuby. Neskôr sa vám poďakuje nie len vás chrup, ale aj ploché bruško.

Ostré jedlá

„Okoreňte si život“ v tomto prípade myslíme doslova. Naučte sa do svojich pokrmov pravidelne pridávať štipku pikantného korenia. Na sladké jedlá perfektne poslúži škorica, na slané čierne korenie alebo chilly. Dané korenie vás zvnútra ohreje a zrýchli metabolizmus.

Ľad

Všetci sa určite zhodneme, že pitie vody s ľadom je obrovským pomocníkom v boji proti tukovým zásobám. Pitie ľadovej vody k jedlu spôsobí, že budete skôr najedená. Zároveň donúti vaše telo spáliť až dvojnásobok energie, kvôli snahe ohriať vodu pre telo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 09:29