Ani s flegmatikom to nie je vždy úplne ideálne.dreamstime
StoryEditor

Ste pozitívny flegmatik, netrpezlivý cholerik alebo sangvinik, ktorý dá partnerovi poriadne zabrať? S kým sa dá vydržať?

23.12.2023, 08:00
Vzťahy

Na vzťah a na to, akým smerom sa bude uberať, má vplyv aj vaša a partnerova osobnosť. Kým s cholerikom to možno budete mať o niečo psychicky náročnejšie, ani v živote so sangvinikom nemusíte mať vždy práve na ružiach ustlané.

Akonáhle viete zadefinovať, k akému typu osobnosti patríte, oveľa jednoduchšie prídete aj na to, čo chcete, po čom túžite a ktorá cesta naopak pre vás nie je tou správnou. To isté platí aj pri výbere partnera.

Flegmatik

Tento charakter asi väčšina ľudí vníma ako pozitívni. Veľakrát si poviete: „Kiež by aj mne bolo všetko tak jedno.“ Pravdou je, že flegmatici sú všeobecne obľúbení, vďaka ich povahe. Majú radi ľudí, sú empatickí a nekonfliktní. Zdanlivo môžete flegmatikov kvôli ich povahe považovať za nezodpovedných, ba priam až ľahostajných. Pravdou však je, že sú to starostliví ľudia, partneri a rodičia. V profesnom živote často nájdu uplatnenie ako ošetrovatelia, učitelia no tiež sa dokážu uplatniť v oblasti sociálnych služieb a v rôznych odvetviach poradenstva.

Cholerik

Cholerici neoplývajú práve trpezlivosťou. Aj to je dôvod, prečo k sebe potrebujú možno skôr organizovaných a energických ľudí. Typické je pre nich logické uvažovanie, dôvtip a zväčša sú to cieľavedomé osobnosti. Skôr, ako povrchnými rečami, ich očaríte hlbokými rozhovormi. Sú dosť vyberaví a s priemerom, ani u ľudí, ani v živote, sa len tak neuspokoja. Ich uplatnenie je veľakrát v IT službách, ale sú aj dobrými podnikateľmi a vynikajú v riadení. Ani tvorivá práca však pre nich nie je úplné tabu.

image

Ktorý typ osobnosti ste?

dreamstime

Melancholik

Melancholici radi žijú vo svojej ulite. Obklopení stále tými istými ľuďmi – rodinou či priateľmi. Na dobrodružstvo ich len tak ľahko nenahovoríte. Zato tradíciám sa vedia naplno oddať a byť im verní. Sú to však veľmi spoločenskí ľudia. Sú zodpovední a snažia sa všetko robiť na 100%. Aj to sú dôvody, prečo sa im darí na rôznych administratívnych pozíciách. Sú dobrí manažéri a majú aj ekonomické zručnosti.

Sangvinik

Sangvinici, narozdiel od melancholikov, práve túžia po dobrodružstvách, po zmenách a sú otvorení akejkoľvek novinke v ich živote. Samozrejme, pokiaľ radikálne neobráti ich život na ruby. Sú to veční optimisti, plní energie. Snažia sa žiť bezstarostný život. Na oko ideálny partneri, však? No kráčať v ich tempe môže dať poriadne zabrať. Predovšetkým, ak je to vaše životné tempo úplne iné. Ak im však do života prinesiete dostatok aktivít a vzrušenia, máte vyhraté. Sangvinici sú často kreatívni ľudia, preto nájdu svoje uplatnenie v marketingu, móde či v cestovnom ruchu. Majú však aj tie najlepšie predispozície byť úspešnými športovcami. Dokážu sa nadchnúť pre veci, ktorým sa venujú a ich nadšenie je doslova strhujúce.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:43