Niektoré témy by ste na prvom rande otvárať nemali.dreamstime
StoryEditor

Chystáte sa na prvé rande? Ak nechcete, aby bolo aj posledné, tieto témy sú tabu

02.08.2023, 19:00
Vzťahy

Príprava na prvé rande je u väčšiny žien najmä o výbere oblečenia, mejkapu či účesu. Nemali by ste však zanedbať ani výber tém, o ktorých sa budete na schôdzke rozprávať. Ak totiž vytiahnete hneď v prvý večer témy, ktoré sú príliš nevhodné, môže sa stať, že ďalšie pozvanie na kávu či pohár vínka už nepríde.

Sú témy a témy. O niektorých obligátnych sa môžete baviť s kýmkoľvek a kdekoľvek, iné by ste mali otvárať len v kruhu vašich najbližších, ktorí sú otvorení diskusii a majú vás radi natoľko, že si len na základe rozdielneho názoru neurobia ten negatívny na vás.

Politika

Pokiaľ nieste obaja investigatívni novinári, alebo politológovia, ktorí by mohli viesť zaujímavú a objektívnu debatu a bola by to zároveň téma, ktorej sa obaja rozumiete, tak túto oblasť si naozaj nechajte na inokedy. Možno tak desiate rande, kedy už budete vedieť, že je ruka takmer v rukáve. Samozrejme, že pre vzťah je dôležité, aby ste sa zhodovali, alebo aspoň približovali v názoroch na spoločenské a politické dianie, ale na prvom rande sa z partnera snažte vytiahnuť iné informácie ako tie, koho ide voliť.

Majetkové pomery

Nie, naozaj sa ho nepýtajte na to, či vlastní byt, dom, auto. Možno to prirodzene vyplynie z debaty a ak bude mladý pán chcieť, sám vám povie, kde býva. Vy túto tému rozhodne nevyťahujte. Posledné, čo muži chcú, je mať vedľa seba materialistku. Mohlo by to v neposlednom rade vzbudiť dojem, že si hľadáte partnera podľa toho, koľko peňazí má na účte. A to predsa nechcete. Alebo? Ak aj náhodou áno a sú to pre vás dôležité veci, postupne sa dopracujete aj k týmto informáciám.

Na prvom rande však tieto otázky určite vynechajte. Rovnako tak výška príjmu. Toto je téma, ktorá by sa nemala rozoberať ani s priateľmi či rodinou. Nikdy neviete, či váš príjem niekomu nebude „ležať v žalúdku“.

Expartneri

Zmieniť sa stručne o tom, či ste mali pred ním nejaký vzťah, je v poriadku. Ale len okrajovo. Určite nezachádzajte do žiadnych detailov. Nerozoberajte svoj bolestivý rozchod ani nehádžte na vášho ex všetku špinu sveta. Dotyčný sa môže zľaknúť, že raz takto budete rozprávať hocikomu aj o ňom.

On je pre vás predsa len stále cudzí človek, a ak to dnes nepokazíte výberom nevhodných tém, ešte budete mať dosť času rozobrať vaše predošlé vzťahy. Platí to aj opačne. Ani vy sa nevyzvedajte viac, než je nutné. Nikdy neviete, či táto téma nie je pre niekoho príliš citlivá. A pokaziť si prvé rande nepríjemnými spomienkami na bývalku? To vám určite nestojí za to.

Na prvom rande počúvajte. Snažte sa dozvedieť sa čo najviac o jeho koníčkoch, o tom, čo má rád, o rodine, priateľoch, práci. Muži predsa zbožňujú ženy, ktoré dokážu načúvať. A nenápadne aj vy jemu naznačte, čo máte rady, čo vás naopak nijako nenadchne. Možno mu tým dáte ten správny kľúč k vášmu srdcu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:04