shutterstock.com
StoryEditor

Skutočný príbeh našej čitateľky: Môj manžel so mnou odmieta mať sex

25.08.2020, 15:00
Vzťahy
V manželstve by to malo klapať medzi partnermi aj v posteli. A je jedno, či majú za sebou dva mesiace spoločného života alebo dvadsať rokov...

Manžel je o desať rokov starší, sme spolu takmer 25 rokov, máme dve dospelé deti a čo sa sexu týka, nikdy nebol problém tak z mojej, ako ani z jeho strany. Milovali sme sa priemerne dvakrát až trikrát do týždňa. Keď sme boli mladší, tak takmer denne. A väčšinou to bol manžel, kto dával na sex podnet ako prvý. Približne pred pol rokom som však začala badať zmenu. Uplynul týždeň-dva a manžel nič. Zvykla som si čakať, že začne on, čiže najskôr som to veľmi nevnímala, a až po ďalších dvoch týždňoch som sa pristihla, že mi sex už chýba. Preto som vyvinula iniciatívu ja. Opäť bolo chvíľu všetko v poriadku, ale po niekoľkých týždňoch sa to znova zvrtlo.

Ponižujúce odmietanie
Sex sme mali iba raz za týždeň. A iba na môj popud. Raz som na manžela schválne nič neskúšala a čakala som, kedy mu sex začne chýbať. Vydržal mesiac. Potom sme sa milovali raz a opäť niekoľko týždňov nič. Takto to ide s malými prestávkami už približne pol roka. S tým, že posledné týždne je náš intímny život niekde inde. Manžel ako keby vôbec nemal o sex záujem, a keď prevezmem iniciatívu ja, odmietne ma, prípadne sa na niečo vyhovorí, napríklad že je unavený, bolí ho hlava, nechce sa mu, pozerá film a podobne. Pre mňa je to však veľmi ponižujúce.

Všetko v poriadku, až na sex...
Inak nám vzťah funguje, máme sa radi, chodíme často na rôzne kultúrne podujatia, výlety, dovolenky... Ja sa o seba starám, snažím sa byť upravená, nielen keď idem do práce, ale tiež doma. Viem, že sa mužovi stále páčim, často ma iba tak pohladká, dá mi pusu. Na pohľad fungujeme ako harmonický pár, čo vlastne aj sme, až na ten sex. Raz som sa ho opatrne opýtala, či nemá nejaký intímny problém. „To určite nie. Nemáš nejakú inú tému?“ odbil ma podráždene.

Problémy v práci?
Lenže keď ani po ďalších dvoch týždňoch neprišla žiadna zmena, odhodlala som sa, že sa odbiť nenechám a s mužom sa otvorene porozprávam. „Mne sex chýba, pretože ťa milujem. Ak máš nejaký problém, povedz mi to a spolu ho vyriešime,“ navrhla som mu. Najskôr sa zdráhal, ale naveľa z neho vyšlo, že v práci sú už niekoľko mesiacov veľmi napäté vzťahy a on sa necíti v psychickej pohode, čo sa odráža aj na jeho nechuti mať sex. „Daj mu čas, v robote sa to utrasie a opäť bude všetko v poriadku aj medzi vami,“ poradila mi kolegyňa a zároveň veľmi dobrá kamarátka. A síce sa mi predstava, že nasledujúce dni a možno aj týždne budem musieť žiť bez intímností s milovaným mužom, nie je veľmi po chuti, nechcem si sex s ním vynucovať a ani ho hľadať v náručí milenca. Preto mi zrejme neostáva nič iné, len veriť, že hovorí pravdu a čakať...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 20:09