Pravidelná hydratácia pomôže nie len rukám, ale aj nechtom.pexels
StoryEditor

Trápia vás suché ruky a rozštiepené nechty? Tieto typy vám v boji s týmto problémom rozhodne pomôžu

08.11.2023, 13:00
Krása a móda

Zima dáva poriadne zabrať nielen vašim vlasom a pleti, ale tiež pokožke rúk a nechtom. A práve rukám a nechtom by ste v tomto období mali venovať špeciálnu starostlivosť. Tie sa totiž v tomto období nadmerne lámu a to najmä z dôvodu prechádzania z vykúrených miestností či auta do zimy a naopak.

Ruky sú tou časťou tela, ktorú si všimne takmer každý. Práve preto by mali byť upravené a v neposlednom rade aj zdravé.

Krátke verzus dlhé

Ak ste fanúšičkou dlhých nechtov, no zároveň tie vaše počas zimy trpia lámavosťou, mali by ste si ich skrátiť. Predsa len, dlhými nechtami oveľa častejšie o niečo zavadíte či narazíte. Ak sa dlhých nechtov nechcete vzdať, no tie vaše sú v úbohom stave, radšej si počas zimy doprajte kvalitnú manikúru a nechajte si na ne aplikovať gél lak, alebo si rovno dajte urobiť napríklad gélové nechty, ktoré sú odolnejšie a budete mať vďaka ním ruky stále v tip top stave.

Predpríprava

Aj v prípade rúk a nechtov by ste nemali zabúdať na to, že rovnako, ako na vašej tvári, aj na nich sa usádzajú nečistoty a tiež odumreté bunky. Tých sa zbavíte jemným peelingom. Ten stačí rukám dopriať jedenkrát do týždňa. Nepotrebujete nič špeciálne, postačí vám telový peeling, alebo peeling na tvár, ktorý bežne používate. Ak nič také vo svojej kúpeľni nemáte, zmiešajte olivový olej s trstinovým cukrom, alebo so zrniečkami už zaliatej a precedenej kávy a jemne ním vymasírujte okolie nechtov, nechty samotné a napokon aj celé ruky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:20